majam114 11.03.09, 21:25 dziewczyny pomocy moja córka ma 9 miesięcy i nie chce mi jeść robiłam badania i z brzuszkiem wszystko oki tylko taki niejadek może macie jakieś pomysły proszę piszcie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: niejadek 11.03.09, 21:28 Ale co? Wcale nie je? Nie wierzę . Ile je? W jakich porach? Jakie ilości? Ile waży? P.S. Zaraz Cię przerzucą na Niemowlę albo inne Małe dziecko pewnie . Odpowiedz Link Zgłoś
majam114 Re: niejadek 11.03.09, 21:32 no mało je 4 łyżeczki kaszki i koniec po śniadaniu i tak ze wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: niejadek 11.03.09, 21:38 o to jednak je wiesz a moj wcale buzi nie otwieral zyl o 1 butelce mleka 120 ml rano w tym wieku co ty tam wiesz o niejadkach Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: niejadek 11.03.09, 21:40 majam114 napisała: > dziewczyny pomocy moja córka ma 9 miesięcy i nie chce mi jeść Bo ona ma sobie jeść, a nie Tobie Swoją drogą, bardzo charakterystyczne sformułowanie. Ile waży teraz i ile ważyła po urodzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: niejadek 11.03.09, 21:45 no to podwoila wage i ma szanse potroic do roku no to o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
esofik Re: niejadek 11.03.09, 22:05 moja ma 12 miesiąc i 7300 i mieści się na siatce (na samym dole ale jest), wiec Twoja też napewno się mieści. ps.może kolejne ząbki Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: niejadek 11.03.09, 22:10 oj z tymi siatkami to ja też miałam schizy, że się mieści ... a na wizycie u pediatry wyszło, że się mieści i to jak ! wzrost 90 centyl, waga 75 centyl - jakieś swoje siatki z rękawa wyjęła i tak zaczarowała mi dziecko ;P jeżeli idzie na siatkach równomiernie bez żadnych spadków czy wahnięć to nie ma powodu do niepokoju jak bardzo się stresujesz to zrób morfologię - dzieci często nie mają apetytu przy niedokrwistości Odpowiedz Link Zgłoś
majam114 Re: niejadek 11.03.09, 22:24 właśnie sie wyleczyła z anemii leczyłam 6 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.dl Re: niejadek 11.03.09, 22:28 Kobieto, wywal te skale do smieci. Przeciez jak sie urodzila to byla malenka! 2700 to malo, dzieci sie po 4 kilo czesto rodza. Moja w tym wieku (urodzila sie okolo 3 i pol) byla po rotawirusie i wazyla okolo 6 i pol kilo. I od zawsze slyszalam ze jest mala, chuda i w ogole. Teraz ma 3 i pol roku i nadal jest mala i drobna. I cudowna. Jeszcze nie slyszalam o anoreksji wsrod malych dzieci wiec nie ma obawy zeby sie male dziecko zaglodzilo. Widocznie zjada tyle ile potrzebuje. Ja juz sie dawno pogodzilam z tym, ze jak po 5 lyzkach zupy mowi ze juz nie moze to chocby ja kroic i solic to nie zje wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: niejadek 11.03.09, 22:13 po pierwsze miesci sie w skali. po drugie miedzy malo a nic- jest roznica. po trzecie czy jest oswiala, bez energii? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: niejadek 11.03.09, 22:17 Wiesz, czasem matki panikują i powodują same (nieświadomie), że dziecko ma problemy z jedzeniem, a ono po prostu mało je i tyle. Chcesz wychować prawdziwego niejadka? Lataj za dzieckiem z jedzeniem, wmuszaj, a będziesz miała problem. Ona po prostu je mało, a nie że nie je nic- a to różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: niejadek 12.03.09, 01:18 Przeciez dziecko je, o co Ci chodzi? Pilnuj zeby wode pila, reszta sie sama unormuje albo (co pewniejsze) Ty zmadrzejesz i przestaniesz sie przejmowac. Dziecko tez czlowiek - ma prawo nie lubic jesc! Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: niejadek 12.03.09, 01:26 Polecam ci to forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46019 może tu znajdziesz pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
mama-tyma Re: niejadek 12.03.09, 08:28 9 miesięczniak to i nie umrze będąc na samym mleku, spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś