Dodaj do ulubionych

Kaszki Hipp

21.10.04, 17:53
Chciałam zapytać jak wasze maluchy reagowały na kaszki mleczno - ryżowe Hipp?
Dałam dzisiaj mojej prawie 9 miesięcznej Emi taką kaszkę jabłkowo -
waniliową, nawet jej smakowała, co było wydarzeniem, bo jest wybredną
panienką smile ale pare godzin później zrobiła nietypowo brzydką luźną
papkowatą zieloną kupkę. A więc jak rozumiem nie może jej jeść sad Szkoda bo
strasznie chciałam jej dietę urozmaicić. Mała nie jest alergiczką ani troszkę
ale po kaszkach smakowych Bobovita z bliżej nieznanego powodu wymiotowała.
Macie jakieś doświadczenia z kaszkami HIPP? Mi ktoś je polecił szkoda że Emi
na nie źle reaguje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: Kaszki Hipp 22.10.04, 09:11
      Wiesz, ja po jednej kupce pewnie bym jeszcze podała te kaszkę i poobserwowała...

Kaszki HIPP jako prawie jedyne maja w swoim składzie mleko modyfikowane (takie
      mleko ma tez jedna kaszka mleczno-ryzowa Bobovity od 5 m-ca (bezsmakowa)) -
      reszta kaszek mleczno-ryzowych na rynku ma mleko pełne (niestety!!!).

Jola
      • gosia_d Re: Kaszki Hipp 22.10.04, 19:39
        Dzięki że zwróciłaś moją uwagę na to mleko pełne, do głowy by mi nie przyszło
        żeby pomyśleć że takie do kaszek pakują!
        pozdrawiam
    • magda12311 Re: Kaszki Hipp 22.10.04, 10:16
      Jemy wszystkie smaki poza banany-brzoskwinie-brzydka kupa(myślę ze u nas to
      kwestia banana),może spróbuj innego smaku.Małgosia też nie jest alergiczką ale
      bannan jej wyraznie nie służy-dwa razy wysypka-co prawdopodobnie miało związek
      z tym owocem i po kaszce równiez nieciekawie.Moze Emi też cos nie odpowiada w
      konkretnie tej kaszce proponuję spróbowac innego smaku.Polecam szczególnie
      mleczno-owsianą jabłka-gruszki(-pyszna) po 9 miesiacu-to już chyba
      niedługo.Pozdrowienia
      Magda i Małgosia(11m)
      • zuzia_i_werka Re: Kaszki Hipp 22.10.04, 14:26
        Hej! Zgadzam sie z poprzedniczką-może nie podchodzi jej coś konkretnego w tej
        właśńie kaszce? A owsiana z jabłkiem i gruchą jest u nas hitem i nie znudziła
        sie jeszcze od kilku miesięcy-codziennie jest serwowana na kolację i wciąż
        smakujesmile
        • agnes123 Re: Kaszki Hipp 24.10.04, 14:18
          Ja osobiscie jestem bardzo zadowolona z kaszek HIPP!Jako jedyne sa jedzone
          przez moja mala Natke-tylko te kaszki je z wielkim apetytem!Teraz akurat mamy
          mleczno-pszenna o smaku owoce poludniowe-jogurt...Powinnas jeszcze poczekac
          zanim zdecydujesz sie na zmiane kaszki wink),mysle,ze nie one sa powodem luznej
          kupki...ja w swojej praktyce bynajmniej nie zaobserwowalam podobnych sytuacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka