14.11.06, 11:53
Mam pewien problem.Otóż moj niespelna roczny synek kompletnie nie chce nic
jesc.Musze sie zdrowo nagimnastykowac np.spiewac tanczycz aby zjadl choc
odrobinke.A jak widzi mleko albo cos bialego np.serek to dostaje goraczki!!!
Co robic w takiej sytuacji?Wmuszac czy odpuscic i poczekac az sam zechce cos
zjesc?Urozmaicanie menu nic nie daje.On NIC nie chce jesc tylko pije i pije
herbatki i soki.A od tego przeciez nie urosnie.Prosze,pomozcie!!!
Obserwuj wątek
    • katklos Re: niejadek 14.11.06, 14:03
      Pewnie te soki i herbatki skutecznie zapełniają mu żoładek i na nic innego
      miejsca nie starcza. Sprobuj ograniczyc te napoje! Jakie soki pija?
      A tak przy okazji - skoro ma takie pragnienie, moze zbadaj mu poziom cukru?
    • aagata.pl Re: niejadek 15.11.06, 21:13
      Dobry wieczór, chciałabym pani powiedzieć ze moja córeczka jak miała roczek też
      taka była, mnie też przeraża to że potrafi przez cały dzień pić i pić. Ostatnio
      zauważyłam że czasami chce jeść sama i nawet więcej zje ale czasami się jej
      niechce i ja ją muszę karmić,a wtedy biegam za nią po całym mieszkaniu.A może
      spróbuje pani dać synkowi łyżeczke ja tak zrobiłam i czasami się udaje.
      Powodzenia
      • pooh82 Re: niejadek 23.11.06, 15:56
        dziekuje za rady.probuje juz wszystkiego.łyżeczki,mniej picia.w tej chwili
        podaje mu tylko to co lubi,nie zmuszam do jedzenia.zauwazylam ze jak zglodnieje
        to sam pokazuje na jedzenie.powoli zaczyna jesc caly posilek.je tyle ile
        potrzebuje. jeszcze raz wielkie dzieki.
        • katrupp1 Re: niejadek 25.11.06, 21:45
          Moje dziecko skonczyło 14 miesięcy. Apetyt ma rózny. Zauważyłam ze ma to duzy
          związek z faktem, iż ida je ząbki. Kiedy sytuacja sie uspokaja moja córcia
          potrafi co 2 godziny cos przegyść natomiast gdy zaczyna sie "akcja" cięzko mi
          całymi dniami coś wcisnąc. W pewnym sensie ją rozumiem ale też mam swoje obawy.
          Od jakiegos czasu ma mlekowsręt. Mleko jada wyłącznie w nocy i to w ilości 100
          ml ok 2 razy. Niestety jej apetyt ma wpływ na wagę - waha sie w granicy 8-9 kg
          przy wzroście 74 cm ....
          • beciulek25 Re: niejadek 26.11.06, 13:05
            ja też mam podobny problem,w dodatku mój synek ma alergie na mleko krowie,więc
            serki,danonki,jogurty itp od czasu do czasu,nie mam kompletnie pomysłu z czym
            mu dawać np chleb(kukurydziany),z szynka nie będzie,sery odpadają,jakiś czas
            jadł z rybką ale juz mu chyba przeszło teraz je ciągle albo z samym masłem albo
            z dżemem.W ogóle malutko je,ma 19 m-cy a waży 11 kgsadma zaległe
            szczepienie,bardzo słabą morfologie,miał zastrzyki B12sadi dalej nic,żadnej
            poprawy,jeżdże już do poradni gastrologicznej ale lekarz dał mi tez do poradni
            hematologicznej(na czym to polega?)jestem strasznie załamana,bo nic ,dosłownie
            nic nie chce jeść,jak on może nie byś głodny???co ja mam robić?boje sie,żeby to
            pod kroplówką sie nie skończyłosad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka