Dodaj do ulubionych

dom malucha krakusek

06.08.10, 11:27
Witam czy ktos moze coś słyszal o tym miejscu???? Pilnie potrzebuje
opiniii
Obserwuj wątek
    • zamoscianka Re: dom malucha krakusek 09.08.10, 18:11
      ja też!! : ) właśnie tam dzisiaj dzwoniłam - strona www i info przez telefon
      brzmnią bardzo zachecająco...
    • aniaipiotrek_3 Re: dom malucha krakusek 02.01.11, 21:21
      Budynek ok, plusem jest ogródek. Panie- to zależy od Grupy. Kasia- w starszakach ok, Jola - w średniakach ok, i Ewelina w starszakach. Pozostałe na "doczepkę", dużo nowych Pań się tam przewija, praktycznie cały czas, ciężko się więc do którejś ( za wyjątkiem wcześniej wymienionych z imion)przyzwyczaić. Kierowniczka kombinatorka nastawiona jedynie na zyski finasowe, delikatnie mówiąc oszukuje rodziców, mydli oczy itp. Posiłki z cateringu Aspen- więc w porządku. 1000zł miesięcznie z wyżywieniem, więc można by się spodziewać jakiegoś konkretneo programu, którego brak. Nie jest nigdzie wywieszony. Podobnie jak jadłospis. Jest wywieszany tylko gdy jakiś rodzic się upomni. Dzieci często przesikują pampersy (częstość zmieniania pod znakiem zapytania) - przebierane są w ubranka innych dzieci ( tłumaczenie: "bo uciekała i nie chciała się dać przewinąc więc się przesiusiała", a ubranka nie jej bo: "Pani musiała się pomylić"...) CZęsto starszaki przebywają z maluchami ( pierwsze godzinny poranne lub popołudniowe bo: " po co trzymać tyle opiekunek skoro do 16:00 zostaje tak mało dzieci"?) Wnioski wyciągnijcie sami. Czy starszaki uczą się przy maluszkach? Wątpliwe... Na przeciwko żłobka buduję się nowy blok mieszkalny więc zaparkowanie staje się graniczące z cudem. Dzieci przyjmowane są zaziębione, kaszlące i kichające. Notorycznie dzieci piją z kubków innych dzieci. Tłumaczenie nauczycielki:" ach nie zauważyłam, musiała przed sekundką porwać kubek kolegi".... Jeśli występuje jakiś dzień wolny od pracy to Pani kierownicza informuje rodziców o zamknięciu prywatnego żłobka ,celem przedłużenia wolnego, weekendu itp (pomimo iż ten dodatkowy dzień nie jest dniem ustawowo wolnym od pracy), nie pyta rodziców czy potrzebują żeby placówka pozostała otwarta ( przykład: 31.12, 7.01....)
      • aniaipiotrek_3 Re: dom malucha krakusek 02.01.11, 21:22
        Ewelina - w maluchach , a nie starszakach (pomyliłem się)
    • fifinka2 Re: dom malucha krakusek 28.01.11, 10:00
      Ja moge z czystym sumieniem polecic. Mala jest zadowolona, zawsze przebrana w suche pieluszki, najedzona i usmiechnieta. Panie super!

Polecam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka