Dodaj do ulubionych

2 latka do żłobka

12.02.06, 15:28
Tak się zaczynam zastanawiać, moja córka jest bardzo rezolutna, już teraz
nudz się w domu. Chce, żeby od września poszła do żłobka. Chciałabym poznać
opinie mam dziciaczków, które w podobnym wieku oddały dzieci do żłobka. NIe
mam wyboru u nas jest tylko 1 publiczny żłobek, sam nie wiem troche sie boje,
że zacznie chorowac i zniechęci się do chodzenia tam.
Obserwuj wątek
    • de_la_hoya Re: 2 latka do żłobka 12.02.06, 19:59
      moj synek zostal przyjety do zlobka jak mial 19 miesiecy, chcialam zeby chodzil
      od wrzesnia 2005 ale miejsc nie bylo wiec poszedl dopiero w listopadzie 2005...
      tam ma zorganizowany czas, rytmika, malowanie, stale pory odpowiednich do wieku
      posilkow i spania, no i ma kontakt z dziecmi co w okresie ostatnich mrozow
      byloby raczej niemozliwe...
      a najwazniejsze ze nauczyl sie samodzielnosci...
      co do chorob, to roznie bywa, moj synek miewa czasami gile pod nosem, a ostatnio
      przynosl angine ropna ale jak patrze ile radosci mu tez zlobek daje to nie
      zaluje... a wiadomo ze zawsze mozesz zabrac corcie do domu jak zobaczysz ze za
      czesto choruje ale sprobowac warto...
      pozdrawiam
      • paula116 Re: 2 latka do żłobka 13.02.06, 13:01
        Ja tez mam takie obawy.Moja corcia Oliwia ma 20 m-c i od marca idzie do
        złobka.Zobaczymy jak to będzie.Strasznie chce mieć kontakt z dziećmi, lgnie do
        nich,jak na placu zabaw sa dzieci to mama sie nie liczy.
    • mama-zuzi Re: 2 latka do żłobka 13.02.06, 13:10
      Skoro masz w okolicy tylko jeden żłobek to najpierw dowiedz się jaka jest tam organizacja grup. Jeśli nie ma podziału na grupy wiekowe, a co za tym idzie zajęć dostosowanych do wieku dziecka, to mała może się szybko znudzić (tak było u nas, więc córeczka w wieku 2 lat poszła do przedszkola i jest bardzo zadowolona). Jeśli chodzi o choroby, to dziecko mniej choruje w żłobku niż w przedszkolu. Moja córeczka w żłobku praktycznie nie chorowała, natomiast gdy poszła do przedszkola to miałam 3-miesięczny maraton z chorobami. Wynika to chyba z zachowania większej czystości na terenie żłobka niż przedszkola (np. rodzice w żłobku nie mieli wstępu na salę, a w przedszkolu widziałam mamy maszerujące w butach po wykładzinie, na której za chwilę będą bawiły się ich dzieci). Jeśli maluszek lubi towarzystwo innych dzieci, to warto spróbować. W każdej chwili możesz przecież zrezygnować.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka