Dodaj do ulubionych

pegasys +copegus+boceprevir

IP: *.dclient.hispeed.ch 12.04.14, 13:49
witam wszystkich forumowiczów !
10.04.14 rozpoczęłam walkę z GADEM .W czwartek po południu miałam pierwszy zastrzyk interferonu i rybka 2 rano 3 wieczór. Trochę kręciło mi po kościach i mięśniach i lekkie osłabienie temperatura spadła do 35,2 . Ogólnie nie żle , tylko martwi mnie brak gorączki . Wszyscy opisują gorączkę i lekarz też mówił raczej o wysokiej temperaturze nie o obniżonej ,odezwijcie się kto miał podobnie albo wie o co chodzi. Do lekarza mam we wtorek ,a jestem okropnie niecierpliwa .Proszę o radę
Obserwuj wątek
    • Gość: gadus Re: pegasys +copegus+boceprevir IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.14, 16:49
      nie ma normy - wcale nie musi byc temperatura, ja mialam chyba tylko dwa razy podwyzszona - przy pierwszym zastrzyku w szpitalu i chyba okolo dziesiatego interferonu, natomiast norma u mnie jest oslabienie, w wiekszosci moja temp oscyluje pomiedzy 35,5 - 36. Wole wieksza temp bo czuje, ze organizm walczy a z takim oslabieniem to przechlapane:) teraz jestem po 25 zastrzyku i robi mi sie slabo ale wydaje mi sie, ze powodem jest wprowadzenie nowego leku: propanolol - kiespskie wyniki tarczycowe, podejrzenie nadczynnosci tarczycy. Niestety czesto w trakcie naszego leczenia "doczepiaja" sie inne choroby, ale to tez tak byc nie musi - moze Ciebie nic nie trafi i leczenie pojdzie gladko, czego wszystkim poczatkujacym zycze:):)
    • clean1 Re: pegasys +copegus+boceprevir 12.04.14, 20:05
      Nic nie pękaj... Człowiek to nie produkt na taśmie i nie jest w 100% powtarzalny...
      Każdy może reagować inaczej...

37% ma wysypkę, a 17% co roku jeździ na wakacje do Afryki przy czyn tylko 32% z nich to ludzie powyżej 17 roku życia... Te cyferki to tylko statystyka i nic nie mówi o konkretnym przypadku(!).

To, że większość czy nawet przytłaczająca większość ma gorączkę po interferonie to nie znaczy, że Ty musisz należeć do tej większości... Nic nie pękaj... Obserwuj siebie i reaguj na tzw. konkretne skutki uboczne.

Pamiętam jak ja pytałem moja Panią doktor, jakie mam szanse... Takie pytania zwyczajnie nie maja sensu... Statystyka jest dla naukowców...

Pozdro... Święta idą!!! :-)
      • kiepski476 Re: pegasys +copegus+boceprevir 12.04.14, 20:22
        > To, że większość czy nawet przytłaczająca większość ma gorączkę po interferonie
        > to nie znaczy,
        To nieprawda. Gorączkujący są po prostu nadreprezentowani na forach. Niegoorączkujący, którzy łagodnie przechodzą terapię, rzadziej szukają wsparcia na forach i listach dyskusyjnych.
        Obserwacje na tysiącosobowych grupach mówią, że gorączkę zgłasza 23% leczonych Pegasysyem oraz 35% leczonych PegIntronem.
        www.hepatitisc.pl/docs/index.php?pokaz&path=.&plik=Sulkowski_IDEAL-11.jpg
        • Gość: galuca Re: pegasys +copegus+boceprevir IP: *.dclient.hispeed.ch 12.04.14, 21:22
          Wielkie Dzieńki wam wszystkim .Bardzo podtrzymaliś cię mnie na duchu. Teraz oby do 4 zastrzyku jeżeli wszystko pójdzie gładko dołączamy boceprevir. W 8 tygodniu virus nie wykrywalny leczymy, wykrywalny -koniec. A tak przy okazii ma genotyp 1b CC wiremia 675 000 stan zapalny 1-2 F2 ALAT 311 ASAT 107.
        • Gość: galuca Re: pegasys +copegus+boceprevir do kiepski IP: *.dclient.hispeed.ch 12.04.14, 22:07
          Podziwiam cię, twoja wiedza jest ogromna, dla każdego masz odpowiednią informację gdzie co i jak .Jesteś bezcenny na tym forum /od dawna cię śledzę/ Pozdrawiam i życzę wszystkiego nailepszego
    • Gość: wiki Re: pegasys +copegus+boceprevir IP: *.ptim.net.pl 12.04.14, 21:13
      Ja podczas terapii najczęściej miałam 35,6. Kiedyś raz mi się zdarzyło 34,8. Jak miałam 36,8 czułam się, jakbym miała co najmniej 39 :-D Prawdziwej gorączki nie miałam ani razu... i w ogóle prawie żadnych skutków ubocznych nie miałam. 6 mies. po terapii mam minus :-)
      Nie martw się. Każdy inaczej przechodzi terapię.
      • Gość: galuca Re: pegasys +copegus+boceprevir IP: *.dclient.hispeed.ch 12.04.14, 21:31
        Gratuluję minusa ! Dziękuję za wsparcie .Oby i u mnie tak było

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka