Gość: fechu IP: *.echostar.pl 25.10.06, 12:28 Macie moze jakies ciekawe przepisy? Kiedys widzialem u Giancarlo, Tagliatelle z radichio, szynka parmenska i sosem truflowym. Jakies inne przepsiy znacie? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: Spaghetti z Radichio 25.10.06, 12:36 Też pamiętam że był taki przepis, ale chyba dość dawno i składników nawet dokładnie nie pamiętam :( Btw - czy Giancarlo ma jakąś choćby nieoficjalną strone ? Po stokroć go bardziej lubię niż Pascala i Makłowicza razem wziętych a pomysły ma naprawdę niezłe, biorąc pod uwagę, że trochę gotował dla Papieża :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fechu Re: Spaghetti z Radichio IP: *.echostar.pl 25.10.06, 12:46 Niestety strony nie ma, jedynie to www.giancarlo.pl (a propos byl ktos moze- jakie wrazenia). Poza tym ksiazke kucharska napisal. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Spaghetti z Radichio 25.10.06, 13:31 O niech mnie ! Z nieba mi spadłeś, milion razy przejeżdżałam koło tej restauracji i nigdy mi do głowy nie przyszło, że to może być jego knajpa ! Wiedziałam, że ma lokal w W-wie ale nie wiedziałam, gdzie. Jak zwykle okazuje się, że najprostsze pomysły i adresy , które wydawałyby się tak proste, że aż niemożliwe, są strzałem w 10 :) Jeszcze raz dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fechu Re: Spaghetti z Radichio IP: *.echostar.pl 25.10.06, 14:24 Nie ma sprawy, do uslug;) Jak juz odwiedzisz te restauracje to prosze napisz (w tym watku) jakie wrazenia. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Spaghetti z Radichio 25.10.06, 14:04 www.google.it/search?hl=it&q=pasta+radicchio&meta= niestety w tej chwili nie mam czasu na tłumaczenie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fechu Re: Spaghetti z Radichio IP: *.echostar.pl 25.10.06, 14:23 Jak tylko znajdziesz czas to prosze o przetlumaczenie kilku przepisów (najciekawszych) bo jak to sie mowi "non kapiszi italiano". Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Spaghetti z Radichio 25.10.06, 14:25 non capisco :D KapisKO się zrobi, tylko mi przypominaj , ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fechu Re: Spaghetti z Radichio IP: *.echostar.pl 25.10.06, 16:45 Sie przypominam:) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Spaghetti z Radichio 26.10.06, 10:50 Byłam wczoraj w Empiku ale wspomnianej powyżej książki nie było na półce :( A nawet chciałam sobie już ją nabyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fechu Re: Spaghetti z Radichio IP: *.echostar.pl 26.10.06, 15:34 Jeszcze raz sie przypominam:) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Spaghetti z Radichio 25.10.06, 14:35 Może w tej jego książce jest przepis, dziś zajrzę w Empiku www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=13359 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Mam tę książkę, ale przepisu w niej nie ma :( IP: *.aster.pl 26.10.06, 22:28 Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna do ulubionych z radicchio dodaje 25.10.06, 20:33 polente (ugotowana na gestawo), posypana radicchio podsmazonym razem z prosciutto San Daniele, az wszystko bedzie bardzo chrupiace. Albo radicchio (to podluzne) z grilla. Posypane gruba sola morska i skropione oliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: do ulubionych z radicchio dodaje 27.10.06, 07:59 postaram sie przetłumaczyć przepisy po południu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fechu do marghe IP: *.echostar.pl 29.10.06, 14:01 Do trzech razy sztuka, ponownie sie przypominam;) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Spaghetti z Radichio 29.10.06, 20:27 :) Obecna biore sie do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Spaghetti z Radichio 29.10.06, 20:48 Ingredienti 400 g spaghetti 1/2 cebuli 150 g sera fontina 1/2 szklanki śmietany radicchio gałka muszkat. oliwa, sól, pieprz olio d'oliva Cebule posiekac i zeszklic na oliwie Pokroic radicchio w paseczki, wrzucić na patelnię z oliwą Poddusić, posolić , doprawić pieprzem Ugotowac makaron, wrzucić na patelnię z radicchio, wlać śmietanę , dodac ser pokrojony w kostkę , doprawić gałką. --- Z radicchio i szynką parmeńską 600 G Radicchio 100 G szynki parmeńskiej 100 G smietany 40 G masła 100 G parmezanu 50 G Białego wytrawnego wina 40 G Burro 1 cebula 1 liśc laurowy 2 łyżki oliwu, sól Pokroic radicchio w paseczki, poddusić na oliwie razem z cebulą, 20 g masła, liściem laurowym, szynką pokrojoną w paski, winem i szczyptą soliPo ca 25 minutach wlać połowę śmietany, mieszać jeszcze przez 5 min. Zdjąc z ognia. Ugotować makaron, wrzucić do sosu, dodać resztę śmkietamy i masła oraz starty parmezan. Szybko zamieszać i podawać. jeszcze? --- Literówki to moja specjalność :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fechu Re: Spaghetti z Radichio IP: *.echostar.pl 30.10.06, 14:25 Wielkie dzieki, czy jeszcze??? a jak mozna prosic to pewnie ze jeszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Spaghetti z Radichio IP: *.acn.waw.pl 30.10.06, 19:07 ok, będzie jeszcze później :) Odpowiedz Link Zgłoś