Gość: meiga Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 18:59 Jeszcze jeden zestaw uwielbiam... chleb, masło, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką i na to pomidorrrrrrr. Jak wróciłam po pół roku z kraju, w którym nie ma twarogu, jadłam to na śniadanie codziennie przez 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:06 Chleb z masłem na to cieńko pokrojone świeże pieczarki posmarowane majonezem Chleb zmasłem, szynka, melon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-zet Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:34 1. plasterki rzodkiewki na chlebie z masłem, sól 2. plastry młodej cukini, same lub z wędliną, pomidorem, ogórkiem kiszonym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimel nutella + ser pleśniowy IP: *.chello.pl 21.01.07, 22:32 nutella + ser pleśniowy w plasterkach mimo iż na pierwszy rzut oka mało kto pomyśli że to może być dobre ale uwierzcie mi to naprawde smakuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dalja23 Re: kanapkowa rozpusta :) 22.01.07, 00:08 ser zolty z chrzanem:)pysznosci:) ............ img89.imageshack.us/img89/1047/vodkaconnectingpeopleiu5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.bas504.dsl.esat.net 22.01.07, 01:35 To tylko obserwacja, bo ja tego nie wrzucam, ale autochtoni w Irlandii zajadają się bułką z colesławem i tostami z nudlami. Chetnie też raczą się tzw breakfast roll, czyli miękką, długą bułą rozkrojną jak hot-dog z full irish w środku: małe różowe paróweczki, smażone na dużej ilości tłuszczu, sadzone, bekon, black pudding (po naszemu kaszana) white pudding (coś jakby kiełbasa z gotowanej świniny z płatkami owsianymi) i do tego majon. Koszmar kardiologa powiedziałbym, więc nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.bph.pl 22.01.07, 05:58 chleb z masłem i miodem, a na to kiszony ogórek pokrojony w cienkie plastry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betasz Re: kanapkowa rozpusta :) IP: 136.8.152.* 22.01.07, 09:53 Pyszna pasta do chlebka z masełkiem: żółty ser utarty na drobnej tarce + rozgnieciony ząbek czosnku + majonez. Wszystko wymieszać, żeby powstała pasta do smarowania. Można wykorzystać resztki nawet wyschniętego lekko sera. Drugi sposób na pyszną kanapkę to rozsmarować serek topiony (zwykły, kremowy) i położyć cienkie plasterki cebulki. Można posolić, jak ktoś lubi. Smaczne i zdrowe. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:18 moje ulubione kanapki: chlebek, masełko, szynka, majonez, plaster ananasa i w tej samej wersji tylko zamiast ananasa papryka konserwowa chlebek, masełko, wędzona makrela, keczup, majonez, ogórek kiszony chlebek, masełko, śledź- matias solony (wczesniej wymoczony we wodzie), majonez, ogórek kiszony :) Odpowiedz Link Zgłoś
tivlaf Re: kanapkowa rozpusta :) 22.01.07, 10:21 Chleb z żółtym serem a do tego powidła węgierkowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klnga Broszkwinie do wszystkiego IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.07, 11:51 Do wszelkich innych rzeczy na kanapce pasuje brzoskwinia krojona w plasterki. Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: kanapkowa rozpusta :) 22.01.07, 12:22 maslo, ser bialy, przecier pomidorowy i cebula albo ser zolty, przecier pomodorowy, szczypiorek lub czosnek mniam, mniam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulipan Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:51 ukochany zestaw wyniesiony z głebokiego dzieciństwa: świeża baba drożdzowa, leciutko tylko słodkawa,na to masełeczko i świeżutka szyneczka wieprozwa!.. Ach, mniam,mniam. Ale baba tylko do mojej mamy z pieca!.. Odpowiedz Link Zgłoś
tojatojatoja Re: kanapkowa rozpusta :) 22.01.07, 13:14 chleb + masło + żółty ser + majonez + ogórek kiszony chleb + masło + pasta z jajek na twardo z zieloną pietruszką i majonezem kiedyś, jak jeszcze jadłam mięso chleb + masło + szynka babuni + majonez + oliwki ...wychodzi, że jestem fanką majonezu na kanapkach ;-)(nie lubię suchych kanapek!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: kanapkowa rozpusta :) IP: 83.238.166.* 22.01.07, 13:32 Nic odkrywczego. Rozeźliła mnie jakość wędlin i sięgam w ostatnich latach po wersję (kanapka do pracy) kawałek kotleta typu schabowego lub innego lub smażona ryba (bez ości) włożone między dwa kawałki bułki lub chleba z masłem. Okazało się nieoczekiwanie, że ta mało wyrafinowana wersja, mój krzyk rozpaczy i protestu przeciwko przemysłowi wędliniarskiemu, jest bardzo smaczna. Czasem dodaję warstwę chrzanu lub majonezu. Warunek podstawowy - świeży chleb lub bułka. Czerstwe pieczywo przekreśla wszelkie wysiłki z kanapkami. Mogą wtedy załapać jedynie drugie życie jako tosty. Nie lubię kanapek. Ekspolatuję je w pracy. W domu - wszystko tylko nie kanapka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania_M Re: kanapkowa rozpusta :) IP: 195.42.249.* 22.01.07, 14:21 jeszcze się nie pojawiła moja ulubiona swego czasu kapapka - a mianowicie - w kanapkę z chleba pełnoziarnistego posmarowaną świeżym masełkiem wgnieść duż pokrojonej drobno zielonej pietruszki i posypać ziarnami słonecznika. spróbujcie - pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.crowley.pl 23.01.07, 23:50 a ja uwielbiam bardzo prosta kanapke, ale jakze smaczna: chleb ciemny z mortadela i ogorkiem kiszonym, pycha Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: kanapkowa rozpusta :) 24.01.07, 00:43 wlasnie jadlam - chleb z maslem i pasztetowa plus ogorek konserwowy, pycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turchanyi Re: kanapkowa rozpusta :) IP: 149.156.14.* 25.01.07, 08:45 Oczywiscie chleb musiał być razowy! Dostawałam to obowiązkowo będąc w wieku przedszkolnym (dawno to było...). Niestetyż mój organizm nie rozumiał jakie to zdrowe i następował natychmiastowy zwrot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekisk Re: kanapkowa rozpusta :) IP: 80.54.10.* 25.01.07, 10:18 świeży chleb lub bułka + rozgniecine widelcem , surowe , czerwone porzeczki z cukrem lub maliny lub truskawki . Pycha . Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: kanapkowa rozpusta :) 26.01.07, 11:47 moje wczorajsze szaleństwo: masło (czosnkowe), ser brie i rukola. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kawaiwuzetka Re: kanapkowa rozpusta :) 20.03.07, 20:25 ciemny chleb, masło, plaster wędzonego łososia, gorąca jajecznica, posiekany szczypiorek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: kanapkowa rozpusta :) IP: *.sggw.waw.pl 31.03.07, 14:12 chleb żytni,masło,jajko na półtwardo,ogórek i papryka...mniam Odpowiedz Link Zgłoś
mama04 Re: kanapkowa rozpusta :) 12.04.07, 13:09 Pumpernikiel (według mnie najlepszy schulstada) kroje na 4 kwadraty, każdy kwadracik smaruje twarożkiem, kłade plasterek zielonego ogórka oraz szynki. Na wierzchu koniecznie czarne oliwki i we wszystko wkłuwam wykałaczkę. uwielbiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: your.sugar Re: prosze o zdjecia do Galerii Potraw:)n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 19:21 ciemny chlebek, majonez mosso, żółty łagodny ser lub chuda wędlina, ostra musztarda, czarne oliwki i cebula marynowana ;) mogłabym jeść na okrągło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: kanapkowa rozpusta :) 19.09.07, 17:27 Wyciagam watek po dzisiejszej dyskusji w biurze co jadamy na lunch. Moi angielscy wspolpracownicy byli baaardzo zdziwieni, kiedy im powiedzialam o mojej ukochanej kanapce z pieczonym bekonem, niebieskim serem i jesiennym chutney. A za to mnie dziwia kanapki z frytkami i chipsami (bleee!). Jedna z innych ulubionych to z salata, bekonem (nalepiej spieczonym na wior), pieczonym kurczakiem, pomidorem i majonezem. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: kanapkowa rozpusta :) 19.09.07, 17:40 Popieram Twoje kanapki! Gdzie to się jada takie z chipsami? Muszę omijać szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: kanapkowa rozpusta :) 19.09.07, 17:44 Syn mojej kolezanki, 15 letni Anglik nie jada w ogole warzyw, owocow, niecierpi serow, szynki, a jego ulubionym daniem jest hamburger i kanapka z bialego pieczywa posmarowana maslem, a do srodka wlozone chipsy o smaku octowym. Odpowiedz Link Zgłoś
justi_x Re: kanapkowa rozpusta :) 19.09.07, 20:29 Nie wiem, czy nikt nie umieścił, ale pamiętam kanapkę, którą zajadałam sięcw czasach liceum. Chlebek, masło, pasztet drobiowy na to plaster sera żółtego i.... konfitura wiśniowa, albo jabłka prażone ( z wiśniami lepsze). I nie byłam wtedy w ciąży!! Dooobre było... Rozmarzyłam się, a nie mam konfitur. Jutro kupię. Odpowiedz Link Zgłoś