Gość: zochagrubego IP: *.toya.net.pl 17.06.07, 21:46 co polecacie?najlepiej nad morzem :) Z gory dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DS Re: toskania kemping IP: *.plj.pl 18.06.07, 13:25 Z tego co pamiętam w Toskani nie ma ładnych plaż Polecam kemping w Sienie (najlepiej w trakcie Palio) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zochagrubego Re: toskania kemping IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:36 dzięki,a możesz podać jakieś konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
aziel_gazeta Re: toskania kemping 19.06.07, 18:08 Ja mam zamiar zatrzymać się na campingu luxor niedaleko Sieny, ale nic więcej o nim nie wiem niż pisze na stronie www.luxorcamping.com Lokalizacja wydaje się centralna w Toskanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darmir Re: toskania kemping IP: *.plj.pl 20.06.07, 12:33 Właśnie na tym kempingu nocowałem. Z kempingu dojeżdża do Sieny autobus (ale dość wcześnie ostatni). Dojazd samochodem dość krótki, ale w mieście płatne parkingi. Polecam jeszcze raz okres wyścigu Palio, atmosfera bardzo ciekawa, ale z samego wyścigu raczej nic się nie zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Dobry punkt wypadowy do Florencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 13:19 Kamping Veccio Ponte w miejscowości Viccio. Tani (rok temu płaciłem 25 EUR za 2 osoby dorosłe i dwójkę dzieci), nowe, zadbane łazienki (ciepła woda gratis), basen gratis, spokojna okolica. Największy plus - 5 minut piechotą do stacji kolejowej, skąd pociągiem za niecałą godzinę można dojechać do centrum Florencji. www.campingvecchioponte.it/ Jedyny minus to brak możliwości płacenia kartą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zochagrubego Re: Dobry punkt wypadowy do Florencji IP: *.toya.net.pl 20.06.07, 20:18 a jakis kamping z bungalowami? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
aziel_gazeta Re: Dobry punkt wypadowy do Florencji 20.06.07, 20:35 Jest faktycznie tani, ale wydaje się że ta godzina pociągiem to trochę za długo. Może ktoś coś podpowie? Aha, Michalangelo w Florencji odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Dobry punkt wypadowy do Florencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 22:04 Jeśli policzysz czas potrzebny na wjechanie autem do Florencji i znalezienie miejsca parkingowego, to 1 godzina to naprawdę nie długo. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj9 Re: Dobry punkt wypadowy do Florencji 24.06.07, 12:57 dlaczego odpada camping Michelangelo? Jestem ciekawa bo sama tam się wybieram na 2 noce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Dobry punkt wypadowy do Florencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 10:44 Nie odpada, ale 1. 25 EUR (Vicchio) a 43 EUR (MichelAngelo) to dość spora różnica, nawet biorąc pod uwagę cenę biletów na pociąg. 2. Kempingi w miastach (na ogół - nie piszę konkretnie o tym, bo go nie znam), to zwykle "zatłoczone molochy" i ja osobiście staram się takich unikać i wybierać kempingi oddalone o kilkanaście - kilkadziesiąt km od miast. Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: Dobry punkt wypadowy do Florencji 10.07.07, 21:06 Bylismy we florencji tydzien temu i parkowalismy wlasnie na MichelAngelo za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
aziel_gazeta Re: Dobry punkt wypadowy do Florencji 25.06.07, 22:46 Tak jak pisał Maciej, tłok panuje niemiłosierny. Jadę z dziećmi i trochę się boję tej lokalizacji. Byłem na nim ok. 15 lat temu trampingiem autobusowym, nie było dla nas miejsca (połowa lipca) Odpowiedz Link Zgłoś
agaj9 Re: Dobry punkt wypadowy do Florencji 26.06.07, 07:03 My planujemy spędzić 1 dzień we Florencji stąd wybór tego campingu z uwagi na odległość od centrum.Odpoczywać będziemy w Toskani na campingu Semifonte - czy ktoś z Was może napisać o nim parę słów? Odpowiedz Link Zgłoś