Dodaj do ulubionych

Szukanie ostatniej szansy

26.02.07, 08:31
Czy ktos z Was miał kiedyś do czynienia z preparatami Tian Xian i jaki ma do
nich stosunek?
Obserwuj wątek
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Szukanie ostatniej szansy 26.02.07, 11:32
      To jedne z wielu "cudownych" preparatow. Nie dajcie sie naciagnac na ich kupno.
      • j_milewski Re: Szukanie ostatniej szansy 30.03.07, 22:54
        Odradzacie ten preparat bo?.......Używaliście go?
        Czy piszecie dlatego,że poprostu nie wierzycie w jego skuteczność??
        Jak coś wiecie to proszę napiszcie.
        • jedruch Re: Szukanie ostatniej szansy 31.03.07, 10:42
          bo nie ma badań potwierdzających jego skuteczność, a sprzedaje się w takich
          ilościach, że jego producentów stać by było na przeprowadzenie wszystkich faz
          badań klinicznych wymaganych do rejestracji - tylko że podczas nich mogłoby
          okazać się, że ma skuteczność taką jak placebo.
          • j_milewski Re: Szukanie ostatniej szansy 31.03.07, 13:33
            ale podobno w USA jest on zarejestrowany.
            • gontcha Re: Szukanie ostatniej szansy 31.03.07, 15:04
              nie jest zarejestrowany w USA.

Kopia listu z FDA do dystrubutora TinXian:

'Furthermore, your products are not generally recognized as safe and effective
              for the above referenced conditions and therefore, the products are also “new
              drugs” under section 201(p) of the Act [21 U.S.C. § 321(p)]. New drugs may not
              be legally marketed in the U.S. without prior approval from FDA as described in
              section 505(a) of the Act [21 U.S.C. § 355(a)]. FDA approves a new drug on the
              basis of scientific data submitted by a drug sponsor to demonstrate that the
              drug is safe and effective. The agency is taking steps to warn our citizens
              that drugs from foreign sources that are promoted and sold via the Internet may
              not be approved for marketing in this country, and that unapproved new drugs
              cannot be legally imported. Unapproved new drugs offered for importation into
              the United States are subject to detention and refusal of admission. With
              copies of this letter, we are advising the drug regulatory officials in the
              countries from which you operate that FDA considers your “Tian Xian” products
              in liquid and capsule form to be unapproved new drugs that cannot be legally
              marketed to consumers in the U.S.'
              • j_milewski Re: Szukanie ostatniej szansy 31.03.07, 20:18
                Co do listu FDA, który tu widnieje - stanowi ono pismo do Pana Manuela Kiok
                (Dyrektora Generalnego Green & Gold Int'l), zwracające uwagę, że w publikowanej
                przez jego koncern w USA treści strony internetowej nt. Tian Xian znajdują się
                treści, które sugerowałyby przedstawianie Tian Xian jako dostępnego na rynku
                amerykańskim leku, oraz treści o charakterze wskazującym na jego stosowanie
                w "leczeniu" chorób nowotworowych. I o takie właśnie niezgodne z obowiązujacymi
                w USA oficjalnymi regulacjami, dotyczącymi propagowania informacji na temat
                leków sformułowania chodzi w tym piśmie.
                Niestety USA, ..to dość specyficzny kraj, w którym Federalne Biuro Kontroli
                Obrotu Lekami i Żywnością dość rstrykcyjnie egzekwuje wszystkie, tamtejsze
                prawne regulacje. Zezwalają one na stosowanie różnych środków pacjentom, ..ale
                z drugiej strony bardzo restrykcyjnie bronią świata medycyny klinicznej i
                interesu wielkich (szczegónie rodzimych) Koncernów Farmaceutycznych. Nie wolno
                więc nt. żadnych środków, które nie posiadają aktualnego certyfikatu FDA w
                kategorii LEKU przypisywać ( w różnych formach ich przedsawiania, bądź reklamy)
                jakichkolwiek właściwości wskazujących na ich stosowanie w "leczeniu"
                jakichkolwiek chorób. W USA zatem w rozumieniu ich prawa wszystkie środki,
                które nie posiadają certyfikatu w kategorii leku, mogą być stosowane i
                opisywane wyłącznie jako "Splementy".
                Pismo to nie neguje stosowania Tian Xian jako takiego, ..ale kwestionuje
                niektóre sformułowania jakie znalazły się na propagujacej ten środek,
                publikowanj w USA stronie, zwracając uwagę na ich niezgdność z obowiązującym w
                Ameryce statusem prawnym.

W USA występuje o ile mi wiadomo odpowiednik Tian Xian o nazwie Tien Hsien
                Liquid, który posida certyfikat FDA
                • gontcha Re: Szukanie ostatniej szansy 31.03.07, 23:25
                  Tak - dokladnie - to list FDA wktorym jednoznacznie stwierdza sie, ze TianXian
                  na terenie USA niemoze byc sprzedawany, czy chocby reklamowany jako jakikolwiek
                  srodek leczniczy - z dnia 4 pazdziernika 2006 r (jak dobrze pamietam dokladna
                  date, ale koniec 2006 r. na pewno).
                  Po prostu nie jest to 'lek' a suplement diety. Nie tylko w USA, ale i w innych
                  krajach jest zabronione sprzedawanie, czy raklamowanie tego jako 'leku'... bo
                  nie jest to lek. Aby lek był dopuszczony w jakimkolwiek kraju do obrotu
                  potrzebne są wieloletnie badanie kliniczne - a takowych ani tianxian, ani
                  podobne 'cud-leki' nie posiadają. Proponuje poczytac na stronach ACS, lub
                  Quackwatch n/t wielu tarapii alternatywnych. Kto broni przeprowadzic
                  producentom w/w specyfikow ich przebadania (za wlasne pieniadze, bo tak tez
                  robia firmy farmaceutyczne) - nikt..., a dlaczego takie badania nie zostaja
                  przeprowadzone? Pytanie raczej retoryczne...bo to nie sa leki i ich dzialanie
                  jest ogolnie ujmujac zadne (efekt placebo ewentualnie), co ich wytworcy
                  doskonale zazwyczaj wiedza, ale kasa jest najwazniejsza i najbijanie w butelke
                  chorych..ot, 'byznes'... Za to koronnym argumentem handlarzy bardzo czesto jest
                  to, ze prawo chroni interesy firm farmaceutycznych... bzdura! - w przypadku
                  kilku takich 'cud-lekow, czy terapii' zwrocono sie do producentow o
                  udostepnienie tychze srodkow do badan, odpowiedzi byly negatywne (chocby
                  Burzynski i jego antyneoplaston). Noni w Polsce tez jest rekalmowane
                  jako 'lek', a daleko szukac nie trzeba, w Finlandii chocby jest zabroniona
                  dystrybucja noni jak leku - w USA stoi na polkach w marketach, jako sok, bo
                  sokiem jest, niczym wiecej...

Nie dziwne wiec, ze restrykcyjnie w USA podchodzi FDA do prawa i wytycznych w
                  kwestii dopuszczania do obrotu, jak i sprzedazy czy reklamowania podobnych
                  srodkow. Prawo jest prawem, dla wszystkich i po to to prawo ktos stworzyl...i
                  nikt, powtarzam NIKT! nie broni przeprowadzenia badan klinicznych i rejestracji
                  leku, jesli zostanie potwierdzona jego skutecznosc kliniczna.

W Polsce zas mozna sprzedawac kazde 'g..' twierdzac, ze leczy...no comments!
    • sabina19793 Re: Szukanie ostatniej szansy 26.02.07, 12:02
      Absolutnie nie jest to typowy chwyt marketingowy tak samo jak preparat
      Vilcacora.

Dla wszystkich chorych i nie tylko pijcie duże ilosci zielonej herbaty już
      bardzo dawno temu stwierdzono że zapobiega rozwijaniu się komórek nowotworowych
      w organizmach. Pewnośi nigdy nie mamy ale pić można na pewno nie zaszkodzi a
      samopoczucie poprawia :)
      Pozdrawiam.
      • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Szukanie ostatniej szansy 31.03.07, 18:16
        Oczywiście, moja mama zanim zachorowała zawsze piła zieloną herbatę a nie
        czarną.
      • madrek76 Re: Szukanie ostatniej szansy 15.04.07, 11:45
        Witaj!Widziałam ze pisałas na forum! Czy wiesz cos wiecej o Vilcacora tej z
        Peru (bo wiem tez ze jest w kapsułkach dystrubucja zajmuje sie firma z Londynu,
        ale w Polsce tez dostepna) bo mi polecono by tata ktorego czeka chemia pił,
        podobno zmniejsza objawy negatywne chemii??? Tak nam poradzila kobieta, która
        jest po 4 chemii i pije cały czas te zioła (Vilcacora plus jeszcze inne zalezne
        od rodzaju i miejsca gdzie jest rak), opowiadała ze jej organizm bardzo dobrze
        znosi chemie i ze jej tez polecił ktos bioracy chemie, ale ze nalezy kupic
        zestaw ziół z Peru, a nie te Londynskie....sama juz nie wiem! Na razie jeden
        lekarz, ktory tate operował twierdził (prof. wydaje sie z duzym doswiadczeniem,
        choc to dobry chirurg, nie onkolog...ze chemia u taty nie ma sensu
        (gruczolakorak w zołądku, guz wielkosci 8cm z naciekami na doł przełyku i
        powierzchnie troznu trzustki i pnia trzewnej), a inny z Centrum Onkologii
        twierdzi, ze jest dzis tyle programów chemii, ze sadzi iz to kwestia dobrania
        chemii i ze po chemii byłaby szansa myslec o drugiej operacji by jednak dokoanc
        całkowitej resekcji zoładka, bo tylko to daje jakies rokowania! Czasami
        czlowiek staje przed tak skrajnymi opiniami, ze włosy sie jeża! Znam opinie 3
        lekarzy prof. operujacego, prof. Kuliga z Krakowa, który tez mówił ze gdyby sie
        udało ponownie operowac po chemii byłoby najlepiej, potem onkologa w prywatnej
        Klinice Onkologicznej, a jeszcze umówiołam sie na konsultacje w Warszawie z
        prof. Szawłowskim ale to dopieor 26.04 i przyjdzie moment pdojecia decyzji...no
        a jeszcze mam zamieszanie w głowie odnosnie tych ziół Vilcacora? Stad szukam
        informacji od ludzi, którzy te ziola piją lub pili - bede wdzieczna!!!

sabina19793 napisała:

> Absolutnie nie jest to typowy chwyt marketingowy tak samo jak preparat
        > Vilcacora.
        >
        > Dla wszystkich chorych i nie tylko pijcie duże ilosci zielonej herbaty już
        > bardzo dawno temu stwierdzono że zapobiega rozwijaniu się komórek
        nowotworowych
        >
        > w organizmach. Pewnośi nigdy nie mamy ale pić można na pewno nie zaszkodzi a
        > samopoczucie poprawia :)
        > Pozdrawiam.
        • malgosiader Re: Szukanie ostatniej szansy 15.04.07, 12:48
          moja mama piła zioła, które osobiście ściągałam z Peru,
          hm.... teraz, patrząc na to wszystko trzeźwo....
          pomyśl, jak nauka nie jest stanie pomóc, to co zrobią zioła?
          oczywiście pić nie zaszkodzi, ale ... to nie jest przyjemne,
          trzeba być bardzo zdyscyplinowanym, do tego dochodzi dieta,
          herbatki, niesmaczne zresztą pije się po kilka dziennie,
          moja mamcia na koniec już się buntowała, nie chciała pić, nie chciała trzymać
          diety, miała poprostu dość,
          jak będziesz chciała dowiedzieć się czegoś więcej napisz na priva, to opowiem
          Tobie naszą "przygodę" z Peru,
          nie krytykuję osób, które w akcie desperacji kiedy słyszą od lekarzy "nic już
          nie możemy zrobić" sięgają po różne specyfiki,
          doskonale to rozumiem, bo pomocy szukałam dosłownie wszędzie
          ale dziś, z perspektywy czasu .... czy kupiłabym?
          chyba nie,

• aldon01 Re: Szukanie ostatniej szansy 16.05.07, 05:33
            Kupiłem zioła z Peru. Moja żona (czerniak skóry, stadium 3) zaczyna już 3
            miesiąc kuracji, oprócz tego bierze w dużych ilościach Transfer Factor i stara
            się stosować DO. Chyba któryś z tych czynników sprawił, że przechodzi kuracje
            interferonem (piąty miesiąc) bez najmniejszych skutków ubocznych. Miała 3 razy
            robiony PET scan, wszystkie negatywne. Naprawdę nie wiem co działa.
            Pozdrowienia.
    • attenna11 Re: Szukanie ostatniej szansy 26.02.07, 17:35
      tian xian...taaaaaak aświstak siedzi....nie dajcie sie nabrać!!!!
      • liina Re: Szukanie ostatniej szansy 17.04.07, 11:34
        Myśle, ze duzo bardziej przydatne mogą byc zioła pospolite, typu nagietek,
        melisa, pokrzywa itd, które były wielokrotnie badane przez nauke i ich
        właściwości lecznice są od dawna udowodnione przez nauke.
        • yago997 Re: Szukanie ostatniej szansy 29.06.07, 14:34
          Kochani, czy polyerga tez jest tylko takim "cudownym środkiem"??
          • alinaw1 Re: Szukanie ostatniej szansy 17.07.07, 17:17
            Na oficjalnej stronie tego Xiana są świadectwa osób, wyniki naukowe
            (doświadczenia na myszach), lista nagród dla profesora Wang, sympozja, podczas
            których omawiano te specyfiki. Czy to wszystko to jeden wielki marketingowy
            blef? Czy ktoś (np. jakaś instytucja) mogłaby pokusić się o sprawdzenie
            wiarygodności tam zawartch informacji? Mnie zaciekawiło tylko nazwisko Polaka,
            który rozprowadza te zioła. Nie wiem, czy to zwykły akwizytor, czy lekarz...
            • scept89 naiwnych nie sieja 19.07.07, 20:19
              Tu masz wyszukiwarke:

scholar.google.com

Wrzuc np:
              scholar.google.com/scholar?hl=en&lr=&q=Xy+Xueying+Hemolysin+&btnG=Search
              (szukanie autora i slowa z artykulu)

Odpowiedz:
              Your search - Xy Xueying Hemolysin - did not match any articles.

Czesc to czysta zenada:
              Cai Limian, tang Zhagyou, Study on Growth Condition of Primary Carcinoma of
              Liver and Host Macrophage Activity, 1989, 8(4):264.

Potrafisz znalesc tytul czasopisma?

Za skopanie cytacji w artykule to redakcja potrafi odwalic publikacje a tu
              prosze, producent stara sie o zdobycie zaufania i nie potrafi sformatowac
              cytacji. Istotne jest takze ze nie przetlumaczone publikacje chinskie
              praktycznie nie maja znaczenia bez potwierdzajacych badan. Patrz ponizsza
              "biografia":

Scept et al. "O pozytkach z kozich bobkow na lysienie". Kibuko Kipaki Journal,
              Tiwi Beach, Kenya, 1999, 321-3 (org w suahili)

Scept et al. 'Bambusy antygrawitacyjne' Qpa Magna Magazine, Atanararivo, 2001,
              100-5, (org w malgasy)

• z.d.r.o.w.y Re: Szukanie ostatniej szansy 20.07.07, 08:37

> Kochani, czy polyerga tez jest tylko takim "cudownym środkiem"??

Dokładnie tak, podobnie jak inne specyfiki sprzedawane przez tą samą firmę -
            Green&Gold - żerującą na ludziach dotkniętych nowotworami. To bardzo cwany
            marketing: sprzedają placebo w bardzo różnych opakowaniach - do wyboru do koloru
            - co kto lubi: tian xian, polymva, polyerga.
            Pranie mózgu na stronie polyerga wygląda trochę inaczej niż na pozostałych
            stronach - zamiast pseudorelacji pacjentów postawili na pseudorelację lekarza.
            Wiarygodność również zerowa
    • z.d.r.o.w.y Re: Szukanie ostatniej szansy 19.07.07, 19:56
      Moja mama bezskutecznie próbowała leczyć się Vilcacorą.

Sprzedawca Vilcacory przynajmniej nie zniechęca do tradycyjnego leczenia.
      Natomiast firma, która sprzedaje te chińskie ziółka posusddwa się jeszcze dalej
      i powinna być za to ścigana przez nasze prawo

pisałem o tym szerzej na moim blogu

dopók jest jakakolwiek szansa na wyleczenie nie traćcie czasu, zdrowia i
      pieniędzy na specyfiki sprzedawane przez firmy żerujące na ludzkim
      nieszczęściu. Gdyby te środki miały jakąkolwiek skuteczność, to byłyby już
      dawno wykorzystane w tradycyjnym leczeniu.
      • yago997 Re: Szukanie ostatniej szansy 02.08.07, 11:25
        ale przecież ten lekarz ze strony polyergi istnieje i przyjmuje w Poznaniu,
        prawda?
        • kortyzol Re: Szukanie ostatniej szansy 02.08.07, 22:13
          A ja biorę nasz polski Selol.Naszego dr farmacji z którym mogę porozmawiać,
          zapytać się jeżeli mam jakieś wątpliwości itd.Dziękuję.
          • cichy9912 Re: Szukanie ostatniej szansy 02.08.07, 23:25
            kortyzol powiedz jakieś szczegóły. Działa?. Moja mama ma raka nabłonkowego pod
            brodą z przeżutami na płuca i kręgosłup. Jestem umówiony z dr. Suchockim na 20
            sierpnia. Mam przyjechać z mamą, obiecał że da selol. Powiedz są jakieś
            pozytywy tego leku
            • yago997 Re: Szukanie ostatniej szansy 03.08.07, 08:15
              czy selol może być podawany w raku trzustki?
        • z.d.r.o.w.y Re: Szukanie ostatniej szansy 03.08.07, 18:52
          >ale przecież ten lekarz ze strony polyergi istnieje i przyjmuje w Poznaniu,
          prawda?

Niestety tytuł lekarza, doktora czy profesora nie gwarantuje ani uczciwości, ani
          nieomylności...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka