Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      leki

leki

(1374 wyniki)
    • Witam, Mam pytanie odnośnie łączenia leków jednoskładnikowych ze złożonymi, a dokładnie Lycopodium ch 15 z Ignatią Homacord ( HEEL) i Galium (HEEL) ? Czy może wystąpić jakiś efekt nieporządany z tej kombinacji ? Dziękuję
    • znajoma chodzi do homeopaty, który znalazł jej lek konst. dla dziecka, który miał alergie na pyłki. Lek pomógł jej dziecku już tego samego dnia po podaniu, już teraz nie ma napadów kaszlu, jak kiedyś. Tylko w razie jakiś infekcji, to podaje na początku ten lek, a jak nie pomaga, np. w przypadku jakiś katarów, zapalenia ucha to inne leki. Zastanawiam się, czy w takim przypadku to jest lek konst.?ale chyba tak, skoro dziecko kiedys miało napady kaszlu, a po podaniu tego leku (tzn. najpierw codz...
    • Jestem w 30tc i bronię sie przed sterydem jak mogę. W zasadzie nie chodzi o katar, tylko o to, ze mam tak obrzeknietą śluzowkę w nosie, ze oddychać mogę jedynie po otrivinie, a otrivin pomaga złudnie i na krótko. Dziś to samo dopadło mojego synka. Nie może niczego wysmarkac, bo ma obrzeknietą śluzowke. :( inhalujemy sie solą fizjologiczną, podajemy wodę morską do nosa, ale nic to nie daje. Jest na to jakiś homeopatyczny lek? ----------------------------- www.mamfun.pl
    • Homeopatka moja wyjechala i nie mam z nią kontaktu. Potrzebuje porady bo inaczej bede musiala isc do lekarza i pewnie skonczy sie na Nystatynie. Corka moja 20miesieczna ma prawdopodobnie zmiany w oskrzelach, poczatek. Pisze prawdopodobnie bo syn ma od wczoraj zdiagnozowane, a ze chodzi do przedszkola i syn sasiadki tez ma to zakladam ze to ta sama infekcja. Wczoraj bylismy u homeo ale tego dnia wyjechala i mam tylko lek dla starszaka. Jeszcze wczoraj corce nic nie bylo, na wszelki wypade...
    • witam. moje dziecko od dawna narzeka na bóle brzuszka, często po jedzeniu(podejrzenie o pasozyty)ostatnio schudła, ma apetyt tylko na nie zdrowe jedzenie np. parówki, tosty z serem zapiekanki itp. po wielu probach wyleczenia między innymi ciną, postanowilam pujść z córką do innego lekarza, ktory zalecił takie leczenie: sepia 9ch 2x5 kul. 2 dni sepia 15ch 3x5 kul 2 dni sepia 30ch 2x 5k. 1 dzień cina 9ch 2x 5k 2 dni powtorzyć sepie nutrium mur. 15ch 2x 5k. 2dni nutrium 30ch 1x 5k sep...
    • Witam. Moi synowie mają infekcję, mocno kaszlą od piątku, do tego katar. Homeopata u którego zaczynamy się leczyć zalecił taki zestaw :nux vomica 9, aconitum 9 i allium cepa 9 w przypadku jak będzie ich coś brało, no i ten zestaw od piątku podaję. Dziś w nocy mały strasznie kaszlał i w ciągu dnia teżmiał długie napady kaszlu i spanikowałam i pojechaliśmy do pediatry. Dostali neosine, pneumolan, flegaminę i sinecod. Do homeopaty możemy jechać dopiero we wtorek i zupełnie nie wiem co robić. Chł...
    • Czy ktos moze zamawial lek o nazwie berberies e fructibus comp? Buteleczka ma 20 g ale brak informacji o ilosci granulek. Dziecko ma zalaceno 20 granulek dziennie przez 3 mce. Nie wiem ile zamowic jednorazowo. Prosze o info.
    • Gdzie mozna kupic w Krakowie lub w okolicach leki Wala? W aptekach mowia, ze nie sa zarejestrowane i raczej nie ma widokow na to :( Prosze bardzo o pomoc.
    • Bardzo proszę o informacje jakimi lekami leczy dr Duszkiewicz. Chodzi mi o krótkie info czy są to granulki Boirona (raczej tanie i ogólnie dostępne) czy jakieś krople/granulki innych firm i w jakiej cenie. Nie do końca otrzymałam informację w rejestracji, a zleży mi na tym żeby po wizycie móc kupić lek w aptece, a nie latać po całym mieście za jakimiś specyfikami i na dodatek czekać jeszcze na ich sprowadzenie....
    • W sobote wzielam lek, dosc szybko poczulam ogolna poprawe nastroju, swietnie przespalam noc (to moj glowny problem ostatnio) ale kolejnej nocy juz mialam problem ze spaniem. Moja homeo mowi, zeby kolejna dawka wziac jak poczuje ze ustapilo dzialanie pierwszej i ze zazwyczaj trwa ono ok. tygodnia. wiem, ze czesto zdarza sie, że po leku nastepuje pogorszenie a dopiero potem poprawa.I teraz nie wiem czy to pogorszenie po poprawie to wynik dzilania leku czy wlasnie tego, ze juz nie dziala ...
    • Tydzień temu załapalam wirusówke. Homeopata przepisal mi leki, m.in. arnica montana 9ch na goraczkę i bóle miesni. Po dwóch dniach bole i gorączka ustąpily jednak ja arnice bralam dalej - bóle mięśni wrociły ze zdwojoną silą. Lekarz powiedzial mi ze moge byc osobą wrazliwa i lek wywołał objawy jakie ma w swoim obrazie. Nie biorę go już 4ty dzien ale bole mięśni jeszcze nie minęły. Jak długo te objawy mogą się utrzymywać? A drugie moje pytanie to co to jest próba lekowa i jak ją się wykonuje?
    • moje maluchy dostają natrium mur jedno C1000 drugie Lm 12 ale mimo że podaję im prawie co godzinę już od dłuższego czasu lecą im gilony z nosa. zastanawiam się czy mogłabym im podać coś na katar?
    • Pisałam już wcześniej w wątku: Wieczna chrypka u dziecka..POMOCY! W skrócie - u mojej 3,5 letnia córeczki w czerwcu pojawiła sie chrypa. Żaden lekarz i żadne lekarstwo nie pomagało... Dzięki temu forum - udałam się do homeopaty klasycznego. Najpierw kazala podawac Opium1000, potem gdy nie było poprawy-Sepia 15CH. I .....od soboty zaczełam zauważać że moje dziecko mówi NORMALNYM GŁOSEM!!!!! Normalnie szok!!!!!!!! I tylko teraz moje pytanie-moze mi ktos doradzi, gdyz z lekarką nie ...
    • Homeopatyczne badanie działania leku (HBL) jest następną wielką zasługą Hahnemanna. Wprawdzie już przed nim takie próby były przeprowadzane, choćby przez B. Stocka, którego Hahnemann cytuje, lecz dopiero Hahnemann przeprowadzał je metodycznie. Przede wszystkim od niego wyszła myśl wypróbowania środków leczniczych na człowieku zdrowym. W § 107. Organonu podkreśla on, że niewiele sensu ma obserwowanie działania leku na chorym, ponieważ mieszają się tu wtedy objawy chorobowe z oznakami oddziaływ...
    • Jako, że początkuję w homeopatii to bylam caly weekend przekonana, że mam podawac choremu dziecku lek ustawiony na stale. I uparcie podawalam, mimo, że poprawy nie bylo. Do homoe dodzwonlam cię w 3 dniu gorączki i od razy mialam zmieniony lek na belladonnę. belladonna rozprawila się z gorączka w jedną noc. Homeo kazala podawac tę belladonnę jeszcze kilka razy dziennie (2-3), a potem wrocic do leku na stale. Młody już smiga, z gorączki przeszlo w stan podgorączkowy (37.3), ale k...
    • Moja córka jako lek konst. dostała tuberculosis ch30. od kilku dni była lekko przeziębiona ale dzisiaj doszedł do tego jeszcze mokry ale odrywający kaszel. Przypomniałam sobie o kulkach, podałam jej jedną, kaszel dużo mniejszy. Teraz nie wiem czy podać następne ch30 jutro czy dzisiaj czy już wcale nie podawać. Nasza doktor jest na urlopie, więc nie mam jak zadzwonić. Dziękuję za pomoc.
    • moj synek ma konstytucje Baryta Carbonica, ostanio przyplatal mu sie katar, wewnetrzny, nic nie lecialo z noska i 3 tygodnie go trzymalo, homeo zalecil wiec Baryte 200C. MInelo juz 5 dni, katar leci z noska, jest gesty i ciagnacy, splywa do gardla co wywoluje czasem kaszel. Nie wiem czy oznacza to,ze lek dziala. Minelo juz 5 dni i poza tym,ze katar wylatuje z noska nie ma zmiany. Czekac czy dzwonic do homeo? Moze jednak moj maly to nie Baryta, moze trzeba lepiej konsytucje dobrac?
    • Witam, czy wie ktoś czy można łączyć krople homeopatyczne do rozpuszczania w wodzie. Chodzi mi konkretnie o dwa leki Citrokehl i Quentakehl. Zastanawia mnie czy gdyby się je razem rozpuściło to czy jakoś by się nawzajem nie zneutralizowały, lub coś w tym stylu. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mógł odpowiedzieć na moje pytanie :) Pozdrawiam
    • Od jakiegoś czasu leczę corcię lekami homeo, konkretnie na alergię pokarmową, gdzie mogę znaleźć opis tych leków: magnesia muriatica, medorinum, caium carbonica. Oczywiście nie bierze wszystskich na raz jests na magnesii próby z tymi nastepnymi nie zabardzo wyszły. Z gory dziękuje za pomoc. - moje dziecię-moje życie
    • Witam, jestem nowa na tym forum. Obecnie jestem leczona od 9 miesięcy przez lekarza homeopatę. Sęk w tym, że od wielu miesięcy, zgodnie z zaleceniem lekarza, przyjmuję lek Thuja 30CH i Coffea 200CH po jednej kulce dziennie /leki z Sycowa/. Teraz właśnie doczytałam w Waszych postach ,że to zdecydowanie za często. Co mam robić? Czy nie zaszkodziłam sobie tymi lekami? Jestem w kropce. Proszę o wyjaśnienie . Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się