07.11.12, 21:11
Pisałaś, że dziś będziesz szukać leków dla Padme i Kici.Yody. Jeśli nie znajdziesz to daj znać, ja kupię je bezpośrednio u dra i Ci prześlę.
Bo ta potencja - 200CH - może być trudno dostępna.

Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Mysiulku! 07.11.12, 23:25
      Dzisiaj dwie farmacje, ktore byly po drodze mialy akurat przerwe ('sjesta' to zmora tutaj dla nas), wiec nic nie wiem. W piatek Starszy dostanie zadanie zakupienia.

Pi,dzieki. Z tym ma mi kto kupic i wyslac ale to bedzie trwalo przy dobrych wiatrach 2 tyg. Trzy to najczesciej norma, potem jeszcze chwile zajmie dzialanie leku, a tyle czasu to nie mamy sumienia Padme trzymac az w takim zamknieciu.
      • pi.asia Re: Mysiulku! 08.11.12, 18:50
        Aha, jeszcze jedno. Wprawdzie dr nic nie pisał na ten temat, ale mnie uczulał na dwie sprawy: 1. gdy podajemy leki homeopatyczne, nie należy podawać innych leków.
        2. leku nie podawać bezpośrednio przed jedzeniem ani zaraz po, najlepiej jak między lekiem a jedzeniem jest odstęp co najmniej półgodzinny.
        • mysiulek08 Re: Mysiulku! 08.11.12, 19:05
          Pisal, zeby nie podawac z jedzeniem, jak napisalam ze w przypadku Padme moze byc klopot ze strzykawka, bo ona jednak ciagle sie wlasnego cienia boi sad

No i je caly czas smile
    • mysiulek08 Re: Mysiulku! 09.11.12, 19:24
      Pi, granulki juz sa smile Tylko Starszy zapomnial o malych strzykawkach,, kupimy jutro.

Jak narazie Yoda z ciekawoscia obwachala granulke na dloni ale nie liznela tongue_out

Pisalam do doktora z pytaniem ile za konsulatacje. Odpowiedzi brak.
      • mysiulek08 Re: Mysiulku! 09.11.12, 19:33
        a i mamy zapas na co najmniej rok smile "tanie to bylo, to wzialem po dwa opakowania"

zalecenie doktora : 1 granulka dziennie, w opakowaniu ze 100 bedzie jak nic smile
      • pi.asia Re: Mysiulku! 09.11.12, 19:35
        No to super, że udało Ci się kupić!
        Doktor pewnie zajęty w gabinecie, odezwie się w stosownym momencie.
        Poczytałam w necie o tym leku dla Kici.Yody. Stosuje się go u osób wybuchowych, drażliwych, porywczych, nieznoszących sprzeciwu, z napadami agresji lub złości, nadwrażliwych na zapachy i dźwięki wink
        • mysiulek08 Re: Mysiulku! 09.11.12, 19:53
          no, patrz a mnie wyszlo, ze to:

a/leka na recepte
          www.doz.pl/apteka/p1854-Heel-Nux_Vomica_iniekcje_5_ampulek
          (moze dlatego, ze to zastrzyki?)

b/stosowany przy problemach jelitowych
          www.doz.pl/leki/p7619-Nux_vomica-Homaccord
          co jak co, ale z tym Yoda nie problemow smile

Jak bys mogla to pdrzuc to info o napadach agresji. Straszy jest mocno sceptyczny, a jak sie dokopie to tych gastrycznych zalecen, to autorytet doktora poleci fiuuu
          • pi.asia Re: Mysiulku! 09.11.12, 20:15
            wszystko o nux vomica

Na początku jest info na temat, co ten lek wywołuje. Nie przestrasz się - w homeopatii jest tak, że u osoby zdrowej duża dawka leku może wywołać określone objawy. Natomiast u chorej - leczy określoną chorobę.
            To naprawdę takie trochę czary-mary, ale działają.

Istotne dla Ciebie informacje to ostatnie zdanie fragmentu "zastosowanie" i pierwsze zdanie fragmentu "wskazania".
            • pi.asia Re: Mysiulku! 09.11.12, 20:19
              Aha - doczytałam jeszcze, że leki o niskiej potencji (5CH, 9CH) stosuje się przeważnie przy dolegliwościach fizycznych, natomiast te o wysokiej potencji (200CH) wtedy, gdy objawami dominującymi są objawy emocjonalne i umysłowe. Czyli to się też zgadza wink
            • mysiulek08 Re: Mysiulku! 09.11.12, 21:05
              Dzieki smile tego nie znalazlam.

Pi, ja homepatia interesowalam sie kilka ladnych lat, choc dosc dawno, wiec jakies tam blade pojecie mam co z czym sie je smile
        • agnes-05 Re: Mysiulku! 09.11.12, 21:12
          pi.asia napisała:

> Poczytałam w necie o tym leku dla Kici.Yody. Stosuje się go u osób wybuchowych,
          > drażliwych, porywczych, nieznoszących sprzeciwu, z napadami agresji lub złości
          > , nadwrażliwych na zapachy i dźwięki wink

Pi-asia, a cóz to za wspaniały lek? Dla mnie bedzie jak znalazł.smile
          • mysiulek08 Re: Mysiulku! 09.11.12, 21:27
            Link powyzej smile Nux vomica:

Zgodnie z mysla homeopatyczna w normalnym zastosowaniu to trucizna, ale rozcienczanie magiczne, znaczy homeopatyczne, zmienia trucizne w lek. W zaleznosci od mocy z jaka bylo rozcienczane ma takie a nie inne dzialanie (te cyferki 9, 200 itp).

Jak pisalam, bylam fanek homeopatii, Straszy zreszta tez, z biegiem lat i stosowania euforia nam przeszla. Choc osobiscie dwa preparaty stale stosuje.

Mocno jednak wierze, ze zwierzeta reaguja na homepatie zdecydowanie lepiej niz ludzie.
            pl.wikipedia.org/wiki/Kulczyba_wronie_oko
            • mysiulek08 Re: Mysiulku! 09.11.12, 21:28
              pl.wikipedia.org/wiki/Kulczyba_wronie_oko
              • agnes-05 Re: Mysiulku! 09.11.12, 21:50
                Strychnina?
                Muszę koniecznie zdobyć to ziele.. smile
                • mysiulek08 Re: Mysiulku! 09.11.12, 23:54
                  smile Ziela jako ziela nie kupisz.
                  • pi.asia Re: Mysiulku! 10.11.12, 05:24
                    Kupisz kupisz, tylko nie kulczybę a difenbachię
                    https://www.swiatkwiatow.pl/foto/difenbachia-dieffenbachia_3532.jpg

O przepraszam, teraz doczytałam że difenbachia nie zawiera strychniny. W takim razie polecam oleander, zawiera cyjanek potasu wink
                    • wiesia.and.company Re: Mysiulku! 10.11.12, 19:53
                      Nie no... wink Tematy na forum rozwijają nam się w nieoczekiwanym kierunku, dosyć ciekawym wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka