Dodaj do ulubionych

Witamy się

06.02.13, 23:29
https://img21.imageshack.us/img21/2933/img3716wj.jpg

Witam ponownie. Tym razem, wykorzystując łopatologiczną instrukcję , przedstawiam się : jestem Feluś. Przyszedłem na świat, jako mały dzikusek na dzikich ogródkach. Młodszy Ludź tylko podrzucał mojej rodzince jedzonko. Potem miałem okropny wypadek i Młodszy Ludź ze swoją mamą zabrały mnie do domu, wyleczyły i bardzo pokochały. Potem jeszcze mnie pokochał Największy Ludź , który na początku mówił, ze nie lubi kotów. Wiem, tak tylko udawał. No, a wtedy. to już zostałem ze swoimi ludziami. I luuubię tu być wink
Obserwuj wątek
    • majolkaa Re: Witamy się 06.02.13, 23:37
      https://img819.imageshack.us/img819/3439/03062011243.jpg
      Skoro raz się udało, to jeszcze jedna fotka, jak zwykle relaksuję się, to moje ulubione zajęcie wink
      • olinka20 Re: Witamy się 07.02.13, 09:10
        Przesliczny Felus!
        Z duzymi to jest tak zawsze, najgłosniej krzyczą, ze nie! Absolutnie!
        A potem kocina jest ich najukochanszym dziubdziusiemwink
        • karple Re: Witamy się 07.02.13, 09:21
          Witajcie!!! miło że grono kociolubnych się powiększa smile
      • noirdesir2 Re: Witamy się 07.02.13, 13:50
        relaksowanie sie to jest to co koty lubia najbardziej smile
        witamysmile
    • lampka_nocna5 Re: Witamy się 07.02.13, 09:21
      pięknota, klasyczna krówkabig_grin
      • niutaki Re: Witamy się 07.02.13, 09:33
        dzien dobry, witajciesmilekiss bardzo piekny kiciussmile
        • hanka20074 Re: Witamy się 07.02.13, 11:22
          pyszczek niczym maska zorro
          cudny
          witamy witamykiss
          • ajaksiowa Re: Witamy się 07.02.13, 12:23
            Feluś wygląda na bardzo rozważnego osobnika-czy tak jest naprawdę?czy On tylko pozuje?wink
            • rapuntzel Re: Witamy się 07.02.13, 12:56
              Śliczny różowy nosek i piękne łatki kiss Mi wygląda na rozrabiakę wink
              • salimis Re: Witamy się 07.02.13, 16:23
                Feluś niczym pan na włościach smile
    • lashqueen Re: Witamy się 07.02.13, 16:41
      Uroczy smile A co to za okropny wypadek miał Feluś, jak był malutki?
      • xxagaxx Re: Witamy się 07.02.13, 16:53
        śliczny kotek wink
    • majolkaa Baardzo Dziękujemy ! 07.02.13, 18:50
      Bardzo dziękujemy za tak ciepłe powitanie.
      Feluś jest rozrabiaką. I to jakim! Teraz ma już 3,5 roku, w tym 3 lata jest z nami. Od ok. roku jakby troszeczkę...spoważniał i zrobił się spokojniejszy. Wcześniej wydawać się mogło, że Felusiów jest co najmniej kilka. Był wszędzie, wszędzie się wspinał, skakał, szalał.Wytłukł mi wszystkie ceramiczne doniczki, zrzucając je z lubością na podłogę, potem rozgrzebywał ziemię. W ten sposób unicestwił doniczkowe zielsko. Uwielbiał polować na mnie i na córkę, co czasem przyprawiało mnie niemal o zawał, gdy znienacka wyskakiwał mi na głowę zza fotela itp Nie był nigdy agresywny, wyraźnie się nami bawił. Na męża nie polował nigdy, więc mógł się nabijać, żer Felo traktuje nas jak swoje...myszki hehe
      W tej chwili takie polowania są b. rzadkie. Raczej zachęca do zabawy przynosząc swoje ulubione myszki, przywiązane do długich sznureczków. Spędza więcej czasu na wylegiwaniu, zrobił się bardziej miziasty. Niekiedy ma napady tzw kociej szajby, ale zdecydowanie rzadziej.Oczywiście pozbył się jajeczek, więc to pewnie też ma wpływ na jego zachowanie.

Feluś żył z kocią rodziną na dzikich ogródkach, znajdujących się pod naszym blokiem. Moja wówczas 12 letnia córka, na zmianę ze mną i sąsiadką, regularnie dokarmiała kociambry. Ja nie miałam na to czasu, ale Kasia spędzała z kotkami czasem całe popołudnia, więc nie były całkiem dzikie.Feluś miał ok.6 mieś. gdy uciekając przed psem, wlazł bardzo wysoko po gzymsie budynku, niemal na wysokość 4 piętra. I spadł stamtąd, nieszczęśliwie lądując, bo uderzył łebkiem o kamień. Akurat wówczas pracowałam na 14-tą i byłam w domu rano, gdy jakieś dziecko zadzwoniło domofonem i powiedziało, że ten kotek co Kasia im daje jeść, leży na ogródku i jest cały zakrwawiony i jęczy. Wierzcie mi, że mało nie zabiłam się lecąc w tamto miejsce. Feluś wyglądał strasznie, nawet nie chcę tego sobie przypominać. Złapałam go na ręce i pobiegłam do naszego szamana. W tamtym czasie mieliśmy w domu naszego ukochanego kundelka, więc weterynarz był znajomy od dawna. Nasz doktor Michał poskładał Felusia. Okazało się, ze Felcio oprócz wstrząśnienia mózgu, ma pękniętą żuchwę, wyłamane kiełki w dolnej szczęce i najgorsze, miał całkowicie pęknięte wzdłuż podniebienie twarde, z przetoką do jamy nosa i złamaniem kości w nosku. Jednak doktor dał szansę Felciowi. Po ustabilizowaniu przez 3 dni lekami, operował Falcia paszczę 6 godzin. W miejsce szczeliny w podniebieniu wstawił kawałeczki czegoś tam, wszystko pozszywał, usunał wyłamane kiełki. Poskładał nosek. Na szczęście , nie trzeba było drutować żuchwy. Potem przez kolejne 2 tygodnie, Feluś musiał wytrwać w kołnierzu, żeby zabezpieczyć ranę i szwy w paszczorku. Najtrudniejsze były dwa dni po operacji. a potem ten pierwszy tydzień, bo kotek nie mógł jeść, pić. Codziennie był zawożony na kroplówy, dostawał jedzonko, leki, witaminy i środki przeciwbólowe. Strasznie się ślinił, bo nitki podrażniały mu ślinianki. Mimo ciągłego wycierania i podkładania, na skórze dostał jakiś tam pierwotniaków, czy grzybów. To śnieżnobiałe futerko zrobiło się brązowe i miało niefajny zapach. Na szczęście powoli z tego wyszedł, a grzyby po zastosowaniu smarowidła poszły precz i znów jest bialutki.Po ok. miesiacu Feluś całkiem wyzdrowiał. Doktor Michał mówi, że nigdy wcześniej nie wykonywał tak skomplikowanego zabiegu u kotka. I też był z Fela dumny. Oczywiście, nie było już mowy o powrocie na ogródki. Feluś został z nami.
      A nasz Piesio, który na dworze zawsze gonił za kotami dla zabawy, od początku był dla Felusia...bratem i ojcem w jednym. I Feluś darzył go wielką miłością, którą okazywał mu zwłaszcza wtedy, gdy Piesio zachorował i odchodził za TM.
      • majolkaa Re: Baardzo Dziękujemy ! 07.02.13, 18:58
        https://img855.imageshack.us/img855/8121/dsc04468b.jpg

Taki jestem sobie krówkowy Felutek wink
        • pi.asia Re: Baardzo Dziękujemy ! 09.02.13, 21:29
          Piękny kot, wspaniała historia, cudowny lekarz.
          Witajcie w najwspanialszym Zakątku świata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka