Gość: w
IP: *.net.stream.pl
22.06.13, 20:53
Witam. W marcu tego roku , przez internet zamówiłam abonament w Play.
Abonentem Play jestem od ponad 3 lat. Najpierw abonament na 2 lata, potem z automatu przeszłam na kartę i teraz zmiana na abonament. Skorzystałam z e-shop, ze z trony play. Wybrałam ofertę dla abonentów, przejście z karty na abonament, z telefonem, bez internetu, formuła S.
Wybrałam najtańszy abonament, za 19 pln plus do tego 200 minut za 10 pln. Abonament 19 pln miał zawierać rabat za e-fakture w kwocie 5 pln oraz rabat za migracje z karty tez 5 pln. Po kilku dniach po złożeniu zamówienia, na meila przyszły dokumenty( do podgladu) jakie zostały wysłane poszta tradycyjną do podpisu. I wtedy, na umowie patrze, a tu abonament 29 pln. Wiec zaraz piszę przez play 24, ze coś jest nie tak, Ja zamawiałam abonament za 19 pln, a nie za 29 pln. Odpisują ze na umowie nie ma naliczonych rabatów za e fakture( 5 pln) i za migracje ( 5 pln). Ale te rabaty bedą naliczone. 2 osoby z play , pisemnie mi to potwierdziły. Oki, mysle sobie. Kurier przyniósł telefon, umowe, podpisałam do widzenia. Ale wśród dokumentów, było tez takie zgłoszenie, że jesli cos ci człowieku nie pasuje, to w ciągu 10 dni mozesz wszystko odesłac. Więc znów pisze do play i dzownie, i rozmawiam z pracownikiem Play, ze zastanawiam sie czy na pewno te rabaty beda, bo jesli nie to mam 10 dni na odesłanie,a jak ma byc 29 abonament plus 10 za te minuty to ja dziękuje. Konsultant na to, ze spoko oko, rabaty beda, na pierwszej fakturze, bo sie naleza. Pytam napewno? Napewno, napewno, mówi miła pani. Więc oki. Po paru dniach właczyłam e-fakture, potem przychodzi pierwszy rachunek, a tu abonament 24 zeta. więc zaraz pisze do Play, jak to? jeden rabat policzony, a gdzie drugi? dzownili, obiecali ze bedzie naliczony, no sami niewiedzieli jak to wyszło. Ale przeciez sie nalezy. W końcu napisałam wniosek o korekte faktury, a tu Play odpisuje ze reklamacji nie uwzględni bo ja przeciez podpisałam umowe.
Trwa to juz 4 miesiąc. Cały czas abonament o 5 zeta wyższy. Na kazde moje pismo odpisują to samo, ze umowa podpisana, i koniec. Pisałam zeby napisali czemu nie naliczaja mi tego rabatu 5 pln, odpisuja to samo,umowa podpsana i koniec. Napialam ze chce odsłuchac rozmowy z konsultantami, podałam daty z jakiego okresu. Dzis odpisali, ze nie widza takiej potrzeby, więc nie wyślą. Pisze na forum play-pomoc play, od miesiaca. To forum nie wiem, po co. Nic nie moga zrobić. Żadnej rady nic. Zgłosiłam zapytanie w tej sprawie do UOPK, ale narazie poszło zapytanie i czekać trzeba.
Juz nawet nie chodzi o te 5 pln, choc w skali 2 lat, na tyle mam umowe to 120 pln. Mam na książki dla dziecka. Ale, w mojej ocenie, Play mnie okrada , ja jedna, a ile jest takich osób? Dlatego tutaj pisze, moze jakas cenna rada. dziękuję