Dodaj do ulubionych

bebilon comfort

IP: 91.227.80.* 19.07.11, 11:50
Szanowna Pani Ekspert. Mam 17 m-go syna. Dotad karmilem go bebiko, hippem, bebilonem i nanem. Rozne mleka, bo byly przerozne reakcje organizmu. Najczestsze i caly czas sie utrzymuja to wzdecia, twarde plastelinowe kupki robione 4-5 razy dziennie...Pediatra synka przepisala bebilon comfort 2, ktory zakupilem. Przeczytalem, ze jest on dla dzieci powyzej 6 m-ca zycia. Prosze mi powiedziec, czy to jest wiekowo odpowiednie mleko dla 17 m-go dziecka? Wiem, ze jest wzbogacane zelazem, cynkiem itp, ale czy kalorycznie i ilosciowo w witamy, bialka i tluszcze nadaje sie dla niego? Maly slabo przybiera na wadze i nie chcialbym, zeby jeszcze spadl, jesli okaze sie, ze mleko jest za "cienkie". Dodam, ze syn jest w ciaglym ruchu i zaczal budzic sie w nocy na karmienia. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agnieszka.lelen Re: bebilon comfort 19.07.11, 19:38
      Najprościej będzie gdy porówna Pan składy ; np.: Bebilon Comfort 2 i Bebiko Junior. Bebilon Comfort 2 zawiera więcej tłuszczu (3,2 vs 3g/100ml), białka (1,6 vs. 1,5g/100ml) a nieco mniej pozostałych składników (witamin, mikroelementów), w tym zwłaszcza mniej laktozy (3,4 vs. 6 g/100ml) (podobnie np.:jak Nan Sensitive). Jeśli chodzi o energię są to minimalne różnice (B.Comfort 68, B. Junior 67, N. Sensitive 67 kcal/100ml). Bebilon Comfort ma zmniejszoną ilość laktozy ( a np.: Enfamil 0-Lac nie zawiera jej) i z tego powodu (nietolerancja laktozy) jest głównie polecany. Proszę pamiętać, że przyczyna wzdęć, zaparć może być zupełnie inna . Pozdrawiam.
      Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka