ven.to 10.06.10, 15:51 udaje się wam zrobic na patelni teflonowej jajecznicę? Mi przywiera tak, że nie mogę tego później domyc. Podlewacie wodą, czy jak? Link Zgłoś Obserwuj wątek
bryanowa-1 Re: jakim cudem... 10.06.10, 15:54 ja przez cały czas ,,smażenia'' mieszam co by nie przywarło Link Zgłoś
ven.to Re: jakim cudem... 10.06.10, 15:56 no a taki powiedzmy omlecik, co go mieszac nie można - to jak? Też przywiera? Czy może podlac go odrobiną wody gazowanej? (pamietam że moja babcia smażyła mięso na wodzie gazowanej, mazowszance, takiej w wysokiej szklanej butelce - eh, to były czasy :D) Link Zgłoś
mama-ola Re: jakim cudem... 10.06.10, 15:56 Ja swojemu małemu dziecku robię - przywiera, ale nie jakoś bardzo, zjeść jest co. Możesz polać trochę mleka i "usmażyć" na mleku. Jajecznicę można też zrobić na parze lub w mikrofali. Pozdr :-) Link Zgłoś
lili-2008 Re: jakim cudem... 10.06.10, 15:57 Ja non stop mieszam drewnianą łopatką, zrywając to, co przywiera. Jajeczniczka jest pyszna, a patelnię myję w 2 sekundy. Link Zgłoś
bubster Re: jakim cudem... 10.06.10, 16:13 nie chce mi sie mieszac więc babram się myciem odmocz to najpierw Link Zgłoś
joko5 Re: jakim cudem... 10.06.10, 16:29 Kupiłam w Tesco patelnie teflonowe średnica 20cm za 22zł (zielona) i mniejszą na omlety (czerwona). Mają bardzo śliską powierzchnię i niech się schowają wszystkie Tefale. Nic nie przywiera, omlety ślizgają się po patelni. Link Zgłoś
teqilaa Re: jakim cudem... 10.06.10, 16:34 ja w auchan kupiłam kiedys patelnie do nalesników za jakies smieszne pieniądze. Nic nie przywiera! Link Zgłoś
dolmadakia Re: jakim cudem... 10.06.10, 16:57 Nie przywiera.Omlety sie ślizgają-może to zalezy od gatunku teflonu? Link Zgłoś
imasumak Re: jakim cudem... 10.06.10, 17:28 Jajecznicę smażę na mleku. Omlety i placki otrębowe nie przywierają mi. Wszystko zależy od jakości patelni. Ja na mojej jestem wstanie usmażyć wszystko. Link Zgłoś
madzioreck Re: jakim cudem... 10.06.10, 17:29 Nie podlewam jajecznicy, w czasie smażenia energicznie mieszam. Coś tam przywiera, ale nie mam problemów z myciem - albo zalewam na chwile wodą, albo, jeśli mam zmywać później, zostawiam, aż zaschnie - i łatwo ściągnąć drewnianą łyżka całą "skorupkę". Link Zgłoś
marta.szu Re: jakim cudem... 10.06.10, 17:54 mi nie przywiera, mysle ze to zalezy od patelni na teflonowej nie powinno przywierac ja smaze na Tefalu za ok. 50zl (24cm) a drugą patelnie mam z olkusza tez z teflonem (16cm za 22zl), obie zdaja egzamin, nie byly jakies extra drogie, a zadowolona z nich jestem bardzo , smaze na nich wszystko, omlety, placki, kotlety, ryby, nalesniki ... Link Zgłoś
tajemniczy_ogrod Re: jakim cudem... 10.06.10, 18:43 można zrobic jajecznice na parze i nie bedzie problemu Link Zgłoś
asia0212 Re: jakim cudem... 10.06.10, 21:54 Jajecznicę robię bez problemu, cały czas mieszam i nie przywiera. Dobra patelnia teflonowa, którą kupiłam w Carrefourze i nie ma problemu. Omleta nie robiłam, ale do placków otrębowych i naleśników dodaję trochę parafiny i ładnie przewracam je na drugą stronę na patelni. Może do omleta też spróbuj dodać parafinę. Link Zgłoś
marita_ie Re: jakim cudem... 10.06.10, 23:42 no dobra, a ja powiem,ze niestety jajecznica na parze i z mikrofali to najgorsze co zjadlam w zyciu, dlatego robie jajecznice na odrobince masla. smakuje pysznie,a chyba az tak bardzo na spadek wagi nie wplywa. chyba,ze robie na warzywkach to smazy sie na soku z nich ale oczywiscie nie polecam rygorystycznym dietowiczkom, bo spac po nocach by nie mogly. ;) Link Zgłoś