Dodaj do ulubionych

II faza, kłopocik maleńki - system

07.09.10, 14:20
No właśnie, jak to jest?
Chciałąm zastosować system 1/1, ale chyba nie będzie dobre dla mnie.... Może spróbowałąbym 4/3, ale takiego systemu nie ma w ogólnych zasadach. Chicąłm tylko zapytać, w tym systemie 4/3 (poleconym mi tu zresztą przez którąś z koleżanek), których dni jest więcej? 4 P i 3 PW, czy odwrotnie?
Obserwuj wątek
    • slimakpokazrogi Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 14:27

w książce takiego systemu nie ma (znaczy 4 na 3). Został on po prostu wprowadzony do praktyki przez niektóre osoby, bo wpisuje się w rytm tygodniowy - tydzień roboczy na białkach, weekend z warzywami (bo wiadomo, więcej pokus, domowe gotowanie itp). Ale możesz zrobic sobie równiez odwrotnie. 4 dni z warzywami bezpieczniejsze, bo więcej jedzenia odkwaszającego. Musisz obserwować z czym Ci dobrze i jak Ci się chudnie.
    • mess8385 Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 14:27
      dokładnie ja o tym wspomniałam, 4PP, 3PW:) czyli (my tak mamy)pn-czw PP, pt-nd PW:) Dużo osób taki system stosuje, każdy wybiera odpowiedni dla siebie, nam ten akurat odpowiada:)
      • ringo0 Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 14:55
        k, więc taki zastosuję, bo z tym 1/1 coś mi nie bardzo. Na PP łądnie chudnę, a PW bardzo zmienia mi wagę na niekorzyść. Dziś więc PP i tak do czwartku (trudno, wczoraj jedna wpadka PW :( ), a pt., sb., niedziela PW. Chyba tak będzie lepiej. dziękuję:)
        • nancy_callahan Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 16:25
          Ringo0 nie możesz wiedzieć po tygodniu diety na czym chudniesz, a co źle wpływa na Twoją wagę:)
          To , że odrobinę przytyłaś po dniu PW jeszcze nic nie znaczy...
          Musisz swój organizm poobserwować dłużej.
          A rytm dobierz sobie do własnych potrzeb i tego jak Tobie będzie najwygodniej, po obserwacjach organizmu i dojściu do tego co jest dla niego najlepsze zawsze możesz zmienić:)
      • kasikrj Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 14:56
        A ja stosuje 1/1 gdyż nie mam na tyle silnej woli, wiec wole tak niż nie wytrzymać.
        Ale nawet w przypadku 1/1 nienawidzę dni P, brak pomysłów, nudne jedzenie... chyba ze ktoś podsunie sprawdzone pomysly zeby żyło sie smaczniej?
        • surita Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 17:13
          A przejrzałaś już wszystkie przepisy podlinkowane u góry?
    • majsik1201 Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 17:51
      System 1/1 jest zdecydowanie mniej uciazliwy, przynajmniej dla mnie taki byl, a waga i tak spadala.
      • mess8385 Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 19:53
        u nas ponieważ M.zależało bardzo na spadku zaczęliśmy właśnie od 4/3, i tak już pozostało. Co do kasikrj- forum wręcz wylewa się od przepisów pierwszofazowych, czyli dni PP, więc nie ma sensu pisać po raz enty... Nam 4 dni PP lecą w takim tempi, że nawet nie wiemy kiedy i jeszcze -po 3 miesiącach diety- nie zdarzyło się nam odczuć znudzenia czy monotonii.... Kreatywność i przeglądanie forum są ważne. Poszukaj a znajdziesz, skoro Ci taaaak nudno na PP. Powodzenia
        • camilcia Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 20:59
          a ja idę 3 P + 4 PW i zostało mi 95dkg do zgubienia :] i jeszcze niecałe 2 tyg 2 fazy
          mi wygodniej 2 dni bialkowe bo robię więcej jedzenia i mam np na 2 dni, nie muszę pamiętać jaki dzień kiedy i zawsze w weekend mam PW
          no a jaka frajda jak idę na zakupy warzywne w środę z myślą o 4 PW!!!
          :)
          • magdula602 Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 22:33
            ja tak sobie podczytuje wszystko....... Wasze rady są bardzo cenne bo macie spore osiągnięcia na sobą
            ja narazie zrobię 1/1 a jak nie zacznę chudnąć to będę kombinować :)
    • iberka Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 22:42
      ja stosuję 1/1 i jestem zadowolona :)))))))) na nic długo czekac nie muszę, bo tego nie znoszę :)

iza
      • magdula602 Re: II faza, kłopocik maleńki - system 07.09.10, 22:44
        iberka ja tez nie lubię czekać narwaniec trochę ze mnie taki więc mam nadzieje że i u mnie zadziała super:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka