Dodaj do ulubionych

Tabletki przeczyszczajace

29.12.14, 19:32
8 lat zaczelam sie odchudzac przy czy za kazdym razem gdy zjadlam ciastko lub cos slodkiego zalowalam potem ze zjadlam i zeby miec czyste sumienie zazywalam tabletki by "oczyscic"moj organizm. Teraz nie ma tygodnia bym ich nie uzyla.najwyzej wytrzymam 3 tyg a potem znowu mysle o tych tabletkach gdy zjem za duzo :/ nie wiem co ze mna jest.to jest jakas psychiczna potrzeba ze musze te cholerne tabletki brac :/ czy to mozna nazwac uzaleznieniem? Czy musze isc z tym do lekarza?? Sama juz nie wiem co mam zrobic. Dziekuje za szczere odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick To nie uzależnienie 04.01.15, 19:28
      tylko początki anoreksji albo bulimii.

Do lekarza, natychmiast!
    • agnieszka_bialek Re: Tabletki przeczyszczajace 05.01.15, 09:22
      Witam,

Środki przeczyszczające uzależniają na dwa sposoby - psychicznie czuje się Pani od nich zależna, ponieważ dają poczucie kontroli nad własnym ciałem. Z drugiej strony upośledzają perystaltykę jelit, więc z czasem wypróżnienia bez chemii stają się trudne.
      Radziłabym udać się do specjalisty, który pomoże Pani zerwać z nałogiem.
      Chciałabym też przestrzec dziewczyny, które szukają takich szybkich, tabletkowych sposobów na schudnięcie. Nie ma tabletki, która odchudza. Są środki przeczyszczające, odwadniające, hamujące łaknienie, podnoszące temperaturę ciała. Każda tabletka wpływa na stan naszego organizmu (w dłuższym okresie zazwyczaj niekorzystnie), dlatego jakakolwiek suplementacja powinna być skonsultowana ze specjalistą.

Pozdrawiam, trzymam kciuki za Pani silną wolę :)
    • bettiw3 Re: Tabletki przeczyszczajace 06.01.15, 21:24
      Tymi tabletkami można zrobić sobie krzywdę, przecież wypłukujesz też wartościowe witaminy i pierwiastki niezbędne do funkcjonowania organizmu. Sunny 164 ile masz lat? Pewnie teraz nie myślisz o raku jelita grubego, lub innych poważnych chorobach tylko za wszelką cenę chcesz być szczupła
    • juukass Re: Tabletki przeczyszczajace 18.03.15, 13:10
      gorzka sol? a coz to takiego?
    • juukass Re: Tabletki przeczyszczajace 18.03.15, 13:12
      i ta kawa, mozesz powiedziec cos wiecej na ten temat? :) zaciekawilas mnie Nejtann :)
    • odsieczka Re: Tabletki przeczyszczajace 21.03.15, 20:01
      No to jest już zdecydowanie problem. Nie wolno jeść za dużo tabletek. Organizm się do tego za bardzo przyzwyczai i nie wypróżnisz się już normalnie bez nich. Warto mieć dietę oczyszczającą, bogatą w błonnik - to co naturalnie oczyszcza. Zamiast śniadania: dużo wody i owoce lub owsianka - lepiej oczyszcza niż tabletki. Taniej i zdrowiej. Właśnie czytałam dobry artykuł o dietach oczyszczających: diety-odchudzajace.info.pl/najlepsza-dieta-oczyszczajaca/
      • juukass Re: Tabletki przeczyszczajace 22.03.15, 18:28
        a wlasnie! przypomnialo mi sie, siostra jakis czas temu zaczela stosowac colonc chyba, pomagalo i znowu to samo, tez sie przyzwyczail organizm?
    • oemapazdrowia Re: Tabletki przeczyszczajace 23.03.15, 21:00
      Witam.
      Oczyścić organizm można w zdrowszy dla organizmu sposób niż tabletki przeczyszczające.
      Proponuję zapoznać się z tematem Błonnika Witalnego. Jest to produkt pochodzenia naturalnego, który przyspiesza metabolizm i oczyszcza organizm z toksyn oraz szkodliwych dla organizmu złogów. Jest on zdrową alternatywą dla tabletek przeczyszczających, który nie wyrządza żadnej szkody w naszym organiźmie. Zachęcam Panią do zapoznania się z produktem na stronie czystejelito.eu i oceny czy będzie on rozwiązaniem Pani problemu.
      W razie pytań służę pomocą.

Pozdrawiam serdecznie,
      Jolanta Piwowarczyk
      Online Ekspert marki Mapa Zdrowia
      • juukass Re: Tabletki przeczyszczajace 26.03.15, 09:53
        ale on jest taki bez smaku...
        • oemapazdrowia Re: Tabletki przeczyszczajace 30.03.15, 22:28
          Jest to jednak w 100% naturalny produkt i do jego smaku można przyzwyczaić się tak szybko, jak do smaku zwykłej wody. A korzyści z jego stosowania są niewspółmiernie duże. Ma szereg pozytywnych właściwości, które sprawiają, że jesteśmy zdrowsi i szczuplejsi, a nasze samopoczucie ulega znacznej poprawie.

W razie pytań służę pomocą.

Pozdrawiam serdecznie,
          Jolanta Piwowarczyk
          Online Ekspert marki Mapa Zdrowia
    • palsgard Re: Tabletki przeczyszczajace 01.04.15, 22:41
      Jak najbardziej... Myślę, że to już nie tyle problem z Tobą, co z przyzwyczajeniem. Dobrze, że dostrzegasz nieprawidłowości. :)
      • juukass Re: Tabletki przeczyszczajace 07.04.15, 11:15
        to ktore najlepiej na poczatku zaczac stosowac? tak zeby nie bylo calego dnia spedzonego na tronie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka