Dodaj do ulubionych

skierowanie na operację

16.02.06, 18:09
Po przeczytaniu Waszych postów rozumiem,że aby zoperować zeza potrzebne jest
skierowanie.Czy mogę je otrzymać jeśli pójdę do prywatnego gabinetu
okulistcznego w moim mieście? Z góry dziękuję za odp.Naprawde cieszę się, że
Was "odkryłam". Potraficie podnieść człowieka na duchu.

Pozdrawiam, Paola
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: skierowanie na operację 16.02.06, 18:27
      jasne, ze je dostaniesz
    • gulczi Re: skierowanie na operację 16.02.06, 19:56
      Jeśli otrzymasz skierowanie od lekarza prywatnego to o ile się orientuję zabieg
      nie będzie mógł być wykonany na NFZ. Wydaje mi się, że NFZ finansuje wyłącznie
      zabiegi, badania zlecone przez lekarza ubezpieczenia zdrowotnego. Czyli takiego,
      z którym Fundusz zawarł umowę o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej lub który
      jest zatrudniony( wykonuje zawód) przez świadczeniodawcę. Ten zaś musi mieć
      podpisaną umowę z Funduszem.
      Osobiście skierowanie biorę od lekarza rodzinnego. Podejrzewam, że nawet gdybym
      go nie miała to nie byłoby większego problemu skoro zostałam zakwalifikowana na
      zabieg przez lekarza. No ale jeśli w klinice proszą o skierowanie to dla
      świętego spokoju przynoszę.

Pozdrawiam.
      • zieno Re: skierowanie na operację 16.02.06, 20:09
        Wielu lekarzy przyjmujących prywatnie ma zawartą umowę z NFZ i moga wypisac
        skierowanie. Przed wizyta warto po prostu zadzwonic i zapytac, zeby "nie
        zmarnowac" kilkudziesieciu zlotych.
        Pozdr.
    • aneczka42111 Re: skierowanie na operację 16.02.06, 23:04
      Hej:)

Paola, pisałam do Ciebie, ale niestety nie odpowiadasz:(
      Ja NIGDY nie posiadałam do dr czegoś takiego jak skierowanie i zawsze
      uchodziło mi to na sucho:)

Pozdrowienia

ANIA
    • kasiaz75 Re: skierowanie na operację 17.02.06, 09:59
      Witaj! Jeśli jesteś z Opola to możesz pomarzyć o skierowaniu. Ja przez 10 lat
      prosiłam o nie każdego okulistę, u którego byłam w moim mieście (a jest ich
      sporo) i żaden nie chciał mi dać skierowania. Mało tego, wszyscy mówili że u
      dorosłego człowieka zeza się nie operuje, że to daje tylko efekt kosmetyczny i
      funduszu zdrowia nie stać na finansowanie takiego luksusu. Po roku niemal
      błagania, jedna pani dr zgodziła się wreszcie z wielką łaską. I co, w opolskim
      WCM tak mnie zoperowali, że po operacji nie było żadnego efektu, poza
      czerwonymi oczami przez 2 m-ce. Na to forum trafiłam w listopadzie, pocztałam
      trochę i w połowie stycznia wybrałam się prywatnie do kliniki 2000 w
      Katowicach, na wizytę do dr Krystyny Jochan. Spotkanie trwało 3 minutki i dr
      stwierdziła że mam b.duży kąt zeza, ( a że zdecydowałam się na zabieg
      prywatnie) operacja odbędzie się już 24 lutego. Na jednym zabiegu jednak się
      nie skończy ale pozostałe będę miała zrobione z kasy chorych. Ten też mogłabym
      mieć ale zależy mi na czasie. Na razie tyle. Po zabiegu się odezwę na forum.
      Kaśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka