Dodaj do ulubionych

Ciąża a CLO

08.06.05, 12:00
Przenoszę wątek:
Witam, mam takie pytanie, może któraś z WAs bedzie umiała mi odpowiedzieć.Czy
po CLO, gdy po USG wyszło, że nie urosły pęcherzyki jest możliwość, że jednak
pojawią się one w późniejszym terminie, ale w ciągu tego samego cyklu?Może
skomplikowałam trochę...Chodzi mi o to, że brałam pierwszy cykl CLO, w 11 dc
pęcherzyk miał wielkość 11 mm, a w 15 dc jakby wogóle go nie było, albo nie
urósł...Ja go nie widziałm w każdym razie na monitorze.No i lekarz
stwierdził, że teraz w tym cyklu musze wziąć podwójna dawkę CLO.Czy jest
możliwe, że może te pęcherzyki urosły od tamtego czasu i np. była owulacja?
Może już sama siebie próbuje pocieszyć, ale prosze o pomoc.
Pozdarwiam
Obserwuj wątek
    • pco Re: Ciąża a CLO 08.06.05, 16:08
      Niczego nie mozna byc pewnym ...

opcja nr1 - pecherzyki rosna ok 2mm na dobe wiec moze urosl do ok 17mm
      (pecherzyki pekaja przy ok 18-22mm ale tez rosna 2mm na dobe tak plus minus wiec
      mogl miec wiecej niz 17mm) i pekl w 14-15dc jeszcze przed monitoringiem

opcja nr2 - po prostu przestal rosnac i sie wchlonol :(

Takie pytanie dodatkowe . Byl tylko ten jeden pecherzyk (tzw. przodujacy) czy
      bylo ich kilka o podobnych wymiarach. Jesli byl jeden bylabym dobrej mysli :) .
      Jesli kilka hmm raczej nic z tego :(

Na Twoim miejscu poczekalabym do terminu miesiaczi i zrobila test ciazowy
      (eventualnie bete-hcg jakies 12 dni po tym ostatnim monitoringu w ok 28dc). I
      jesli bierzesz progesteron na wywolanie miesiaczki nie odstawiaj go zanim sie
      nie upewnisz na 100% ze nie jestes w ciazy.

Powodzenia :) !
      • zabcia122 Re: Ciąża a CLO 09.06.05, 11:52
        dzięki za odpowiedz...Był tylko ten jeden pęcherzyk na prawym jajniku, a na
        lewym nie było ani jednego.Czy mozliwe, że lekarz nie stwierdził, że on pękł?
        Teraz mam czekać na miesiączkę, która nie przyjdzie więc już wiem, że mam ją
        sobie wywołać luteiną.W gabinecie jak była na USG to z wrażenia, że jednak cykl
        jest stracony nie zapytałam o możliwość czy on pekł.Teraz mam pytanie, czy jak
        wezmę luteinę, to czy mam ją odstawić po tych 3-4 dniach brania?Bo jak
        przyjdzie to mam znów brać od 5dc po dwie tabletki CLO.I jeszcze jedno, czy jak
        nie przyjdzie @ po tej ewentualnej luteinie, to czy jest możliowść, że to ciąża?
        Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam.
    • martyna19778 Re: Ciąża a CLO 10.06.05, 08:31
      Ja też jestem w 1. cyklu po clo, miałam monitoring w 12dc, okazało sie ze sa na
      obu jajnikach pęcherzyki 13mm, lekarz powiedział ze wszystko wyglada dobrze, a
      zeby sprawdzić czy w tym cyklu byla owulacja, trzeba zrobic badanie
      progesteronu miedzy 20 a 23 dniem cyklu (jak bedzie powyzej 10, to dobrze).
      Zabcia, moze zrob sobie ten progesteron, bedziesz wiedziala na pewno. Mnie w
      kazdym badz razie boli prawy jajnik (kłuje) od dwóch dni, a dzisiaj 16dc wiec
      nie mam jeszcze oznaczenia progesteronu, ale jakos inaczej sie czuje niz jak
      bralam sam duphaston. Zreszta duphaston lekarz kazal mi odstawic w tym cyklu.
      Nie wiem jeszcze co bedzie, bo zmienilam lekarza miesiac temu i dopoiero sie
      okaze, czy to sluszna decyzja. pozdrawiam
      • zabcia122 Re: Ciąża a CLO 10.06.05, 09:45
        Wiesz Martynko, ja jestem teraz w 25 dc i już sama nie wiem, co z tym wszystkim
        robić....To cholerne PCO i CLO razem wzięte dają różne objawy i czasami juz sie
        wydaje, że np. jest owulacja a tu niestety nici....Zobaczę, jak wyjdzie i co
        wyjdzie, czy przyjdzie teraz @, czy sama przyjdzie, czy tzreba ją będzie
        wywoływać...Spróbuje jeszce z tym CLO w zwiękzonej dawce, a potem ...Zdecydue
        się chyba na laparoskopię....
        Zobaczymy, pozdarwiam.
        • katrem Re: Ciąża a CLO 10.06.05, 13:03
          a ja zaczęłam od laparo (za miesiąc mija rok), a teraz zaczynam z clo...
          w środę połknełam ostatni duphaston i czekam na @, kto mi powie po ilu dniach
          od odstawienia powinna się pojawić?
    • martyna19778 Re: Ciąża a CLO 12.06.05, 23:11
      A jak bierzesz, Katrem, od 16 do 25dc 2*1tab/dzień? Przy takim braniu 3-4 dni
      po ostatniej tabletce miałam @, chyba ze brałam jakiś antybiotyk to troche sie
      spóźniło (jakiś tydzień). Nawet test zrobiłam ciążowy wtedy, o ja naiwna:)
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka