15.03.05, 20:13
Mój 12 letni wnuczek ma jaskrę.Czy są jakieś zioła,ktorymi można leczyć jaskrę?
Obserwuj wątek
    • deczi Re: Jaskra 17.03.05, 11:47
      Wspomagające działanie ma witamina C i antocyjanidyna - najlepsze źródło to
      jagody, porzeczki, aronia.
      Znalazłam też informację, że warto stosować gorące kompresy (podobno najlepiej
      przez 20 minut i co 3 godziny), propolis, okłady z kwiatu bławatka, nostrzyka,
      ziela świetlika.
      Najlepiej jednak wybrac się do dobrego naturopaty.
      Pozdrawiam,
      D.
      • jagoda85 Re: Jaskra 19.06.05, 11:36
        Obawiam się, że to może tylko wspomóc terapię, ale napewno nie wyleczy.
        Niestety jest to choroba prowadzaca do ślepoty. Jest ona dziedziczna. Ja sama
        stale muszę kontrolować ciśnienie w oczach, ponieważ moja mama miała jaskrę.
        Jej choroba ujawinła się około 60-go roku życia. Pod koniec życiajuż prawie nie
        widziała. Współczuję temu dziecku i całej rodzinie. Uważam, że powinien być pod
        stałą opieką okulisty i ściśle stosować leki jakie mu okulista zleci.
    • asiabed Re: Jaskra 30.06.05, 22:06
      witam,
      sluchajcie - nie chce niczego sugerowac, ale moja babcia chora na jaskre od 20
      lat przeszla okolo 2 lata temu na diete kwasniewskiego (optymalna), a okolo rok
      temu odstawila leki, ktore od lata na jaskre brala. Poki co wizyty kontrolne nie
      ujawniaja jakichs nienormalnosci, a babcia widzi dobrze. generalnie dobrze sie
      czuje na tej diecie.
      No coz, ja osobiscie nie jestem zwolenniczka diety optymalnej, wrecz przeciwnie.
      Ale babci pomaga (moze tez autosugestia...).

bluevelvet22 zachecam w razie czego do zapozniania sie blizej z zaleceniami dr
      kwasniewskiego (obok innych konsultacji). I tak jak mowie - nie namawiam do
      porzucenia terapii lekowej. Po prostu informuje, ze mozna tez tak sobie radzic z
      ta choroba.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka