22.04.11, 22:43
Tak się zaczęłam dziś zastanawiać, jak działa ta cała nasza poczta.
Od jakiegoś czasu dostaję awiza przesyłek i listów poleconych lub też powtórne awiza ( choć pierwszego awiza nie widziałam na oczy ) wcześniej listonosz bez problemu przynosił przesyłki, a teraz nawet nie zadzwoni dzwonkiem tylko wrzuca karteczki, prawdopodobnie wypełnione jeszcze na poczcie że nikogo nie zastał.... A jak u Was to działa może mnie tylko listonosz przestał lubić? :-P
Obserwuj wątek
    • mika_007 Re: awizo?? 23.04.11, 00:20
      u mnie dzieje się tak ZAWSZE ilekroć mój listonosz idzie na urlop i ktoś go zastępuje :|
      jak tylko widzę,że jeździ ktoś inny mogę mieć pewność,że przyjedzie mi "mile" spędzić czas na poczcie,bo li tylko i jedynie potwórne avizo dostanę (nie dostając pierwszego)
    • baseciq Re: awizo?? 23.04.11, 01:46
      U mnie złego słowa o listonoszu nie mogę powiedzieć. Człowiek robi to co do niego należy i wykonuje swoje obowiązku sumiennie. Facet chyba na pamięć zna imiona i nazwiska wszystkich mieszkańców osiedla, bo nawet jak adres się nie zmieści w okienku koperty to i tak będzie wiedział gdzie wrzucać. Nigdy nie zdarzyło się powtórne awizo, a któregoś dnia przytargał z 7 czy 8 książek, mimo że był środek tygodnia i szanse na zastanie mnie w domu były bliskie zeru. Sytuacja którą opisujesz jest oczywiście standardem chyba w całej już w Polsce, dlatego uważam że mojego listonosza powinno się złapać, zamknąć w złotej klatce i wystawiać na pokaz jako coś niespotykanego. A i nienazwany skwer obok API zamiast imienia Kaczyńskich powinien zostać nazwany na cześć tego jednego listonosza.
      • sportif Re: awizo?? 23.04.11, 08:29
        zamknąć listonosza w złotej klatce, poczekać aż zejdzie, a potem postawić mu pomnik koło API?
        • dabrowa51 Re: awizo?? 23.04.11, 16:41
          Co lubisz widok trupów, czy pomniki?.
          • moniczek_k Re: awizo?? 23.04.11, 16:51
            nic innego nie pozostaje jak tylko skarga na niego do naczelnika poczty, ja też miałam takie przypadki "powtórnego" awiza, od kiedy wrócił stary listonosz wszystko jest w porządku , a robią tak dlatego, że mają dużo listów i zostawiając awizo wyrabiają się z rejonem
            • moniaem Re: awizo?? 23.04.11, 21:05
              ale to nie jest jakiś nowy listonosz, tylko ten co zawsze
              może kwestia w tym, że emeryci, którym przynoszą kasę przyzwyczaili ich do ,,końcowki nie trzeba,, i się roznosiciel wkurzył że nigdy mu nie daję napiwków za przynoszenie poleconych i więcej mi nosić nie będzie :-D
              ale fakt faktem, że wraz z awizem zamiast poleconego dostałam plik reklam :-/
              • moniczek_k Re: awizo?? 24.04.11, 15:18
                możesz na poczcie złożyć zgodę na wrzucanie poleconych bez Twojego podpisu,(osobistego odbioru), ja tak zrobiłam i mam pocztę częściej w skrzynce i rachunki na czas
          • sportif Re: awizo?? 23.04.11, 17:34
            jak do tej pory widziałem więcej pomników niż trupów, ale szczerze, to za pomnikami stawianymi na szybko - też zbytnio nie przepadam.
    • zalotnica_niebieska Re: awizo?? 29.04.11, 22:46
      tez dostalam "powtórne awizo". Na poczcie zwrócilam uwagę, że jak to powtórne skoro 1. nie dostalam? I pani z okienka próbowała mi wmówic, że pewnie jak otwieralam skrzynkę pocztową, to mi wypadło... Wrrrrrrrrrrrr. I nie dała się przekonać, że nie ma takiej mozliwości.....
      Znaczy sie "moja wina", że na oczy NIE widziałam 1. awiza... Najbardziej wkurzające było to, że - pal licho, że cos zginęło (?),- wpierali mi, że ja coś zgubiłam... Przy otwieraniu skrzynki, rzecz jasna. WRRRRRRRRRRRRRR
      • w-w-l Re: awizo?? 29.04.11, 23:03
        Standard na poczcie w Zielonce - skargi na nic się zdają ( byłem u naczelnik poczty, robiłem wielokrotne awantury na poczcie ) i nic a tylko dlatego że ta instytucja to stara zaszłość tak jak PKP gdzie słowo modernizacja nie jest znane do dziś. Niestety Polska Poczta to prawie monopolista i może dopiero jej sprywatyzowanie wprowadzi nowy standard usług.
        Wielokrotnie się zdarzało że siedziałem dniami na L4 w domu cały dzień a po południu w skrzynce awizo. Raz to nawet gościa - listonosza przyłapałem żywcem jak awizo wypisywał i chciał wrzucić ale wyszedłem. W jednej ze skarg po której P. Naczelnik się tłumaczyła że nie mam racji prosiłem by były druki wypełniane zgodnie z tym co tam jest napisane czyli o której był rzekomo listonosz i numer listu. I do tej pory tego nie ma. Pozdrowienia dla "pyskatej Pani
        w okularach i niewyparzonej buzi z okienka od paczek "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka