dr.zabbon 28.12.08, 18:46 Naszą umowę o odchudzaniu zawarłyśmy 3 listopada. Ja od tego czasu przytyłam 3 kilo. Piszcie choćby o jednym straconym kilogramie i jak to osiągnęłyście. Czy ktoś zna sposób, żeby się odzależnić od czekolady? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xsenia Re: Czy ktoś schudł? 28.12.08, 18:51 ja wręcz przeciwnie.... ale zmieniłam leki, więc pewnie niedługo się uda Odpowiedz Link
ka_an Re: Czy ktoś schudł? 28.12.08, 18:58 Po świętach?! Zapytaj się za jakieś trzy tygodnie Odpowiedz Link
ssig.ma Re: Czy ktoś schudł? 28.12.08, 19:21 Ja nie, ale mam szczery zamiar w Nowym Roku....i na razie zyje tym zamiarem, a po swietach nie wlazilam na wage, po co sie dolowac, skoro nastroj i tak taki sobie Odpowiedz Link
dr.zabbon Re: Czy ktoś schudł? 28.12.08, 19:40 Sigma, wysyłam uściski. Też mi nastrój troche faluje, ale trzymajmy się! Odpowiedz Link
obecna_xyz Re: Czy ktoś schudł? 29.12.08, 16:00 Wszystkie spodnie wrzynają mi się w pas, po prostu nie mam w czym chodzić. Odpowiedz Link
ssig.ma Re: Czy ktoś schudł? 29.12.08, 17:59 Bo te spodnie szyte w Chinach i Bangladeszu jakies zdefasonowane sa, moje tez jakos tak dziwnie leza i wpijaja sie to tu to tam ;/ Odpowiedz Link
maliana Re: Czy ktoś schudł? 29.12.08, 18:16 na zwiększonej dawce depakiny przytyłam kolejne 15 kilo.. no comments.. Odpowiedz Link
ditta12 Re: Czy ktoś schudł? 29.12.08, 20:44 Trampki na nogi i biegać dziewczyny!Jedzcie roślinki ,wtedy nie chce sie czekolady i słodyczy bo cukier jest w owocach.Tylko trzeba duże siaty tych warzyw i owoców nosic.Trzeba tez malą miseczkę kupić i jesć trzy razy dziennie nie więcej niz jej objętośc.Mało ryzu a durzo warzyw . Surowa dyscyplina! Odpowiedz Link
dr.zabbon Re: Czy ktoś schudł? 29.12.08, 20:51 No dobra, laski. Weźmy się za coś, może jednego. Mój grzech główny to czekolada. Nie potrafię przestać się nią obżerać. Rozwiązaniem pewno byłoby nie kupować... Zatem ja publicznie postanawiam: przestanę żreć czekoladę. Obawiam się, że nie będzie to łatwe, bo to żarcie kompulsywne, coś jak bulimia, tylko bez wymiotowania. Czekolada stop! *** Na te spodnie z Bangladeszu to najlepszy sposób kupić nowe, rozmiar 44 lub większy . (Wiem, bo kupiłam, nie przyznam się jaki rozm.) *** A ja bardzo, bardzo chciałabym zmienić Efectin na fluoksetynę, bo przy niej tak ładnie chudłam... ...tylko, że ona nie miała dla mnie wcale działania przeciwdepresyjnego i boję się, że nie utrzyma mnie w remisji. Odpowiedz Link
ka_an Re: Czy ktoś schudł? 29.12.08, 20:54 Ja też kompulsywnie żrę czekoladę, więc spróbuję razem z Tobą przystopować. Biorę fluo ale jakoś nie chudnę, wręcz przeciwnie Odpowiedz Link
dr.zabbon Re: Czy ktoś schudł? 29.12.08, 21:11 Precz z czekoladą!!! Nawet z tą 99% z Lindt'a... A Ditta świetny pomysł poddała, bo ja to nawet już wybrałam dres w Thibo, kosztuje tylko 54pln, więc warto zainwestować w bieganie. Precz z czekoladą! Odpowiedz Link
dr.zabbon Re: Czy ktoś schudł? 29.12.08, 22:01 I nie będę jeść po godzinie 21.00. (wyłączając Sylwester) Odpowiedz Link
ixi_35 Re: Czy ktoś schudł? 29.12.08, 22:14 Moje odchudzanie to po raz kolejny ŻENADA!!! W październiku zaczęłam i odnotowałam-3kg, a potem zamiast rzetelnie kontynuować totalna klapa! Również gubi mnie czekolada i inne drobne słodkości. Znowu te obietnice i plany pt: "od nowego roku...", ale już mi brak wiary po tylu próbach.Wszystkie wiemy CO robić by schudnąć, ale JAK TO ZROBIĆ!? Odpowiedz Link
ssig.ma Re: Czy ktoś schudł? 29.12.08, 22:23 Mnie tez gubi wlasnie czekolada...innych grzechow wlasciwie prawie nie popelniam, zadnych frytek, chipsow, malo ziemniakow, ryzu etc. A dokladniej to nawet nie tyle czekolada mnie na manowce prowadzi co jej jedzenie wlasnie po 21- klade dziecko spac i wtedy relaks przed telewizorem/komputerem i cos dobrego w nagroge za ciezki dzien lub na pocieszenie.... a spodnie sie kurcza Od czasu odstawienia mirtoru juz nawet bardzo nie przytylam; a moze bardziej sie nie da w tak krotkim czasie,hehe, ale schudnac za cholere nie moge, pewnie doxepina tez bardzo nie ulatwia, choc nie ma nic w ulotce o tyciu, ino ta ulotka lakoniczna jest bardzo, tak jak i ta od mobemidu Odpowiedz Link
dr.zabbon Re: Czy ktoś schudł? 29.12.08, 22:39 Zajrzałam do lekospisu i przy doksepinie i moklobemidzie nie ma nic o tyciu. To chyba dobra wiadomość... *** Macie zaś, dziewuszki, widoki na jakieś ruszanie się? Ja postanowiłam codziennie po powrocie męża z pracy wychodzić (on wchodzi, ja wychodzę) i biegać po osiedlu chociaż 15 min. Mam nadzieję, że w miarę poprawy kondycji czas będzie dłuższy. Na razie to nie funkcjonuje, bo mąż ma urlop , a ja nie posiadam sportowej odzieży. Odpowiedz Link
maliana Re: Czy ktoś schudł? 30.12.08, 12:45 a ja mam depresję total i nie chce mi się dbać o siebie... chociaż mam świadomość, że to ma krótkie nogi, bo na zdrowie mi to nie idzie, obciążenia kręgosłupa, serca itp.... ech Odpowiedz Link
dr.zabbon Re: Czy ktoś schudł? 30.12.08, 19:07 Miałam kiedyś taką depresję, że nic tylko jadłam, jadłam i jadłam. Utyłam wtedy dużo, ale po zakończeniu depresji szybko wróciłam do wcześniejszej wagi. Cóż, byłam wtedy młoda, dwadzieścia dwa lata. Tym razem obżarstwo ma miejsce po wyjściu z depr. i chyba stanowi swoisty wentyl emocjonalny, dlatego też tak trudno wyzbyć się tego zgubnego nawyku. Maliana, Ty masz depresję i przybierasz, więc jest duże prawdopodobieństwo, że jak z depresji wyjdziesz (A WYJDZIESZ!!!), to schudniesz. W depresji trudno kontrolować cokolwiek. Nie musisz kontrolować. Odpowiedz Link
wodnik260 Re: Czy ktoś schudł? 31.12.08, 00:04 Cześć, tu wodnik. Ja w zasadzie w ogóle nie jem słodyczy, ale za to piję piwo. Jak piję to piwo, to jakieś 81. Po tygodniu bez piwa jakieś 78, po dwóch 75. Piwa łatwiej nie pić, można się nażłopać wody albo soku, i wtedy się nie chce. W związku z tym, konkludując, polecam piwo. pozdro wodnik Odpowiedz Link
tosiedazrobic Re: Czy ktoś schudł? 31.12.08, 18:15 I znowu wychodzi, że taki facet, to ma w życiu lepiej. Dość, że łatwo znajdzie zamiennik dla swej słabości, to jeszcze obca mu żądza słodyczy. To jak, stawiasz? Odpowiedz Link
anetta1773 Re: Czy ktoś schudł? 03.01.09, 00:05 Ja schudłam 5 kg w ciągu 5 dni.Rzygałam i s..am.Grypa żołądkowa. Odpowiedz Link
dr.zabbon Re: Czy ktoś schudł? 03.01.09, 20:59 Żałuję Cię bardzo! A jest Ci to schudnięcie chociaż na rękę? Odpowiedz Link