przeciwcialo 08.02.06, 10:57 Kochane właścicielki owych mebli. Prosze zmierzyc długośc i wysokośc. Przymierzam sie do zakupu tylko nie wiem czy mi sie zmieści. Czekam niecierpliwie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiask Re: Łózko pietrowe 08.02.06, 11:05 Ale każde jest inne. Nie wie,m, jakie Ty chcesz kupić. U nas są dwa rodzaje - Vox z biurkiem pod spodem i takie, jakieś inne, które ma półki. Najlepiej, jak przyjdziesz i obejrzysz. Tym bardziej, że ja nie polecam takiego łózka co ma tylko ramę, bo ono się bardzo łatwo rozhwiewa (dobrze napisałam??). Mam na myśli, że nie upilnujesz dzieci, żeby nie wchodziły tam grupowo i nie ruszały się na nim. To co? Wpadniesz obejrzeć??? Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Łózko pietrowe 08.02.06, 11:14 Maz w delegacji i nie wiem kiedy wróci. Ale dzieki za wskazówki. Myslałam o takim z samą ramą. Pomysle. Z wizyty na razie chyba nici bo moge ewentualnie wieczorami. A w sobote wyjezdzam. Mam nadzieje że juz nie na długo. Na spotkaniu mówiłam że dojrzewam do zmian i za pare dni przystepuje do dzieła. Zacznę sie rozglądać za pracą w Krakowie. A adresik i tel na priva mozesz podrzucic. Kto wie moze sie uda wyrwać? Odpowiedz Link
kasperkowa Re: Łózko pietrowe 08.02.06, 11:23 Jako dziecko spałam na takowym, ale było to łóżko nietypowe. Po prostu miało wysuwaną szufladę na kółkach. W tej szufladzie trzymałyśmy pościel. Było nieduże po złożeniu- szerokość materaca 90+obudowa, jakieś 5 cm i długość też jak materac +5 cm obudowy. Wysokości nie pamiętam, jakieś 70-80 cm. Nie był to wielki klamot, ale musiało być miejsce na rozsuwanie szuflady. Zaletą było to, że nawet jak ktoś spadał z góry to na miękkie, albo na siostrę, a nie na podłogę no i z mniejszej wysokości. Było robione na zamówienie, bo wtedy były takie czasy że nic nie było w sklepach i wytrzymało do dziś. Teraz kto inny na nim śpi,tylko materace były do wymiany. Pozdrawiam, życzę owocnych zmian. Odpowiedz Link
marzek2 Re: Łózko pietrowe 08.02.06, 11:56 My mamy takie z Ikei, najtańsze. Kupiliśmy dlatego, że jest stosunkowo niskie, ale patrzyłam na ich stronce i już go chyba niestety nie ma Piętrusy za 999,00 zł a takie łóżko z miejscem na dole na biurko albo łóżeczko maluszk po ok 500 zł. My jesteśmy z niego zadowoleni, choć to takie z samą ramą, faktycznie jest trochę chwiejne, ale moje dzieci jakoś niespecjalnie szaleją na górze. Poza tym ja jestem matka-terrorystka i jak na coś nie pozwalam, to nie pozwalam A jak ktoś nie słucha, ponosi bolesne konsekwencje... Mój uzdolniony mąż dorobił na górze dodatkową deskę, tak, że Zuzia musiałaby chyba przełożyć nieźle nogę, żeby wypaść. No i w "dziurze" tam gdzie się wchodzi na górę i kończy się drabinka dorobił małej drzwiczki zamykane do środka, tak że nie ma szans, żeby wypadała przez tą dziurę. Było to konieczne, bo ona śpi bardzo niespokojnie i czasem głowa jest tam, gdzie wieczorem były nogi Gdybyś była zainteresowana mogę zrobić zdjęcia tych zabezpieczeń. Nasze łóżko jest bardzo szerokie, spokojnie mogę spać ja z dzieckiem, co ma duże plusy w czasie choroby. Ale jest też niskie. Wymiary materacy to 90x200 cm, łóżko jest wysokie na 155 cm, po dorobieniu dodatkowej deski ma wys. 170cm. Ale widziałam dużo węższe i też dużo wyższe łóżka. Nie wiem, czy najtaniej nie wyszłoby takie robione. A poniżej masz link do strony fabryki mebli, robią cudowne łożka piętrowe, niesamowite rozwiązania, tyle, że drogo... Ale zawsze można się zainspirować www.pietrus.pl/ Odpowiedz Link
barbamama Re: Łózko pietrowe 08.02.06, 12:18 Mysmy dziewczynkom kupili używany mebel na allegro- bardzo solidny i typowo dziewczęcy ( z tralkami wokół), z szafką na posciel pod dolnym łózkiem( nie jest to wysuwane ale rozsuwane), materace 90x200, wysokosc górnego łózka jest mniej więcej na wysokości mojej klatki p. (164 cm wzrostu )- mogę scielić stojąc na podłodze - choć jak zakładam prześcieradło czy też sprzątam to i tak wchodzę na górę. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, jest jeden "maleńki" minus- nie moge wejsc sie poprzytulać do Ali Odpowiedz Link
nastka_7 Re: Łózko pietrowe 08.02.06, 15:12 Mysmy kupili łózko pietrowe za 800zł, ale jest z pogrubionych dech, zarówno łózko na górze jak i na dole ma nośność 100 kg...można było sobie zrobic poprawki bez dopłacania do łóżka. Łóżko można rozłozyć na 2 osobne. Jest od razu z materacami, dosyć grubymi, bardzo wygodnie się śpi - próbowalismy z mężem. My dołozylismy jeszcze jedną dechę od strony pokoju,żeby było bezpieczniej i zmiejszylismy wysokość i długość łózka. Kupowalismy od tego gościa z internetu: www.spanie.bielsko.pl/ W zakładce "Galeria" sa modele łózek... Mamy model Konan3Beta(pogrubione szczeble) Odpowiedz Link
przeciwcialo Ale inspiracje dostałam!!! 08.02.06, 17:27 Pooglądam wszystkie. Przemyśle a o efektach powiadomie. Odpowiedz Link
agax4 Re: Łózko pietrowe 09.02.06, 12:49 Ja mam takie kupione w M1 (Castorama) za około 500 zł - bardzo solidne,sosnowe grube nogi, można rozłożyć na dwa osobne łózka, materac 90x200 cm, nie wysokie - mieści się u mnie pod skosem. Polecam Odpowiedz Link
poleczka2 Re: Łózko pietrowe 13.02.06, 21:13 A od ilu lat dziecko może spać w łóżku piętrowym? Bardzo bym chciała aby mój teraz niedługo czterolatek za rok spał na górze takiego łóżka ale nie wiem czy to nie za wcześnie. Odpowiedz Link
kamilla14 Re: Łózko pietrowe 13.03.06, 00:42 Ja jestem niestety przeciwniczka takich lozek - bylam w ciazy, jak kupilismy je dziewczynkom (wtedy 4 i 2l.)i ciezko mi bylo sie tam gramolic by zmienic posciel, czy w ogole zajrzec w nocy do dziecka...Przytulic na dobranoc... Dziewczynom z kolei ciezko bylo schodzic na dol w nocy, gdy chcialy np. siku. Jak bylam w ostatnim dniu ciazy, to mlodsza corka spadla (nie przez barierke, tylko przy drabince - gratuluje mezowi Marzek, ze mieli pomysly na zabezpieczenie)i od tej pory nie pozwalam tam spac...Wiec spia na dole obie Ale dla wszelkich dzieci nocujacych goscinnie, szzcegolnie chlopcow to frajda, i do zabawy tez, lub ucieczki przed mlodszym rodzenstwem - chociaz ostatnio juz i mlodsze sie zaczyna zabierac za drabinke... Uwazam wiec, ze pietrowe lozko jest zbyt niebezpieczne i ma tylko jedna zalete - oszzcednosc miejsca (i jesli tylko ktos ma miejsce na lozko wysuwane spod drugiego, to polecam to rozwiazanie), ale moze i tak dzieci musza sie po czyms wspinac, wiec moze lepiej po lozku pietrowym z drabinka??? Eh, skora mi cierpnie na mysl, co wyprawialam z siostra w dziecinstwie... K Odpowiedz Link
nastka_7 Re: Łózko pietrowe 13.03.06, 18:42 A mój Mateusz spał na nim już od kiedy miał 3,5 roku. Nie spadł ani razu, w nocy chodzi sikać(na spiąco). Myślę,ze wszystko zależy od dziecka... Ja tez jestem w ciąży i na razie zmieniam posciel bez problemu, zreszta już raz to przerabiałam Odpowiedz Link
my-cha Re: Łózko pietrowe 22.03.06, 12:19 Ja mam dwa minusy w małym pokoju straaasznie optycznie zagraca i pokój robi się jeszcze mniejszy starszego dzieciaka zupełnie nie da się ściągnąć na podłogę, żeby wreszcie wstał do szkoły (śpi na górze odkąd miał 3 latka, nigdy nie było problemu ze spadaniem, ale faktycznie cieżko sie na dobranoc przytulało) Odpowiedz Link
mamamonika Re: Łózko pietrowe 24.03.06, 18:14 Genialne mebelki tego rodzaju znajdziecie tutaj: www.republika.pl/flexa/sklep.htm Bardzo polecam oryginały (ja się zakochałam w tych "jednoosobowych" ze zjeżdżalniami), ale firma poleca też tańsze odpowiedniki własnej produkcji. Wygladają mniej okazale, kosztują 1/3, jak z jakością - trudno mi powiedzieć: bociekmeble.pl/ Odpowiedz Link
poleczka2 Re: Łózko pietrowe 25.03.06, 15:05 Od trzeciego roku życia już dziecko może spać w takim łóżku? Tu w Anglii mówią, że od piątego albo nawet od szóstego roku. Planuję się przymierzyć na początku przyszłego roku gdy Olek będzie miał prawie 5 lat, może wtedy będzie ok. Odpowiedz Link
irka15 Re: Łózko pietrowe 15.04.06, 18:15 Moja corka spala na takim lozku na wakacjach jak miala prawie trzy lata. Baaardzo jej sie podobalo i w tym roku rowniez chciala jechac na wakacje w gory, wlasnie dla tego lozka Przyznam sie, ze ja sie na poczatku troche balam... ale pierwsze co zrobilismy, to pointruowalismy ja, jak sie schodzi i porusza w ogole na taki lozku. W dziecinstwie tez mialam lozko pietrowe i zaczelam na nim spac, jak mialam jakies 4,5 roku. Nigdy nie zdarzyl sie zaden wypadek. A wrecz przeciwnie lozko pietrowe bylo dla mnie i dla moich siostr swietna inspiracja do zabawy, m.in. zamienialo sie w statek po dostawieniu stolu, ktory nyl mostkiem kapitanskim Pozdrawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link