Gość: GONIA IP: *.waw-kor.leased-e.ids.pl 12.01.04, 09:24 Chcilabym poznac opinie i Novum, leczylam sie u nich i mam nie najlepsze doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gdanszczanka Re: NOVUM IP: *.oi.pg.gda.pl / *.oi.pg.gda.pl 12.01.04, 10:55 Witam na tym forum bylo juz wiele watkow na ten temat i tyle ile ich bylo tyle bylo opini. Moje zdanie jest jak najbardziej za tzn bardzo mile wspominam pobyt tam. Nie chodzi oczywiscie o cala procedure ale o ludzi ktorzy tam pracuja. Dziewczyny sa bardzo mile, pomagaja przezwyciezyc ten stres. Akurat lecze sie u dr Zamory i tez uwazam ze poswiecal nam tyle czasu ile potrzebowalismy, odpowiadal na wszystkie pytania i nie mialam zadnego wrazenia ze sie spieszy i ze jestem jedna z wielu pacjentek. Oczywiscue mial tez gorszy dzien, ale to tez czlowiek. Niestety nie udalo nam sie ale jak tylko finanse nam pozwola na pewno wroce wlasnie do Novum. Mam nadzieje ze nowej siedzibie zmienilo sie tylko otoczenie. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
majka282 Re: NOVUM 12.01.04, 12:59 Ja dzięki nOvum w lutym będę miała córeczkę. Nie wiem jakie opinie chciałabyś usłyszeć ? Może zapytaj wprost o to co Cię interesuje lub niepokoi będzie prościej. Pozdrawiam Majka i Malutka (35-ty tydzień ciąży) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bas Re: NOVUM IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.01.04, 15:44 GRATULUJĘ Majka. Napisz jak długo chodziłaś do Nowum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusi Re: NOVUM IP: 195.205.225.* 13.01.04, 11:38 Witam i gratuluje Majce! Mozesz mi powiedzieć jaki rząd wielkosci finansów wchodzi w gre, słyszałm o 10tysPLN??Mówimy o NOVUM w Poznaniu? Jestm własnie na etapie decyzji wyboru kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś
majka282 Re: NOVUM 13.01.04, 19:28 Gość portalu: Lusi napisał(a): > Witam i gratuluje Majce! > Mozesz mi powiedzieć jaki rząd wielkosci finansów wchodzi w gre, słyszałm o > 10tysPLN??Mówimy o NOVUM w Poznaniu? > Jestm własnie na etapie decyzji wyboru kliniki. To w Poznaniu też jest nOvum ? Nie wiedziałam . Mowa jest o warszawkim nOvum na Puszczyka tzn. obecnie na Bocianiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: NOVUM IP: *.dt.com.pl / *.dt.com.pl 12.01.04, 17:01 Od jakiegoś czasu chodze do novum i jestem b.zadowolona. lekarz, ktory mnie prowadzi w odroznieniu od innych nie opowiada mi tragicznych historii i nie mowi, ze w tym wieku to juz jest b. pozno. laboratorium na miejscu, usg od razu - europa. polecam wszystkim. jezeli mialas jakies przykre doswiadczenia to powiedz jakie, chetnie sie dowiem. kolezance z malutka cora - gratulacje, mam nadzieje, ze za jakis czas wszystkie bedziemy w takiej styuacji; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONIA Re: NOVUM IP: *.waw-kor.leased-e.ids.pl 13.01.04, 09:06 Zgadzam sie ze w Novum wszyscy sa przesympatyczni, ilosc badan sensowna i do wytrzymania finansowo. Ja tez bylam zachwycona i wierzylam w fachowosc lekarzy do czasu gdy zaszlam w ciaze (bez ich pomocy po prostu wreszcie sie udalo). Od poczatku jednak byly klopoty, poszlam do Novum i lekarka przez kilka tygodni podtrzymywala ciaze duphastonem i gravibinonem (jak sie pozniej dowiedzialam b. silny lek) mimo ze na USG widac bylo ze ciaza nie rozwija sie prawidlowo. Wreszcie zarodek obumarl. Po takiej dawce hormonow nie moglam dojsc do siebie- mialam b. silne bole brzucha a lekarka nie wiedziala co mi jest i leczyla mnie antybiotykiem. Poszlam do zupelnie innego lakarza i on dopiero mi pomogl- terapia lekarki kompletnie rozlegulowala moj uklad hormonalny i ona to powinna wiedziec a nie stosowac coraz silniejsze antybiotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetka Re: NOVUM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.04, 18:36 gonia - blagam cie - naqpisz, co to byla za lekarka....moze 1 lekarz nie powinien cie zniechecac do calej kliniki?...ja na twoim mcu, po ochlonieciu, poszlabym do wlascicieli kliniki i opowiedziala o moim przypadku i zadala wyjasnien - w koncu to moze miec wplyw na twoje przyszle ciaze, a im tez zaleazy na reputacji i moze nie wiedza, ze ich lekarz takie rzeczy wyprawia? jak szukalam w necie opinii i tak jak o dr. taszyckiej i dr. zamorze nie bylo negatywow, tak o dr. wojewodzkim i dr. sowinskiej - niegatywne przewazaly! takze w novum jak wszedzie - zalezy na kogo trafisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONIA Re: NOVUM IP: *.waw-kor.leased-e.ids.pl 14.01.04, 09:50 To byla dr Sowinska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetka Re: NOVUM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.04, 17:37 a widzisz...cos w tym jest - to nazwisko ciagle sie pojawia w negatywnych opiniach. dziwie sie, ze nie dotarly te opinie do szefostwa novum - przeciez to nie chodzi o to, czy pani dr. sie usmiecha do pacjentki, czy nie, tylko o karygodna niekompetencje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romka Re: do Cetki IP: 62.102.33.* 14.01.04, 11:22 Cetka, czy mogłabyś napisać gdzie znalazłaś opinie na tamat lekarzy z Novum. Bardzo chciałabym znaleźć informacje na temat dr.Starosławskiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetka Re: do Cetki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.04, 17:41 tutaj oraz na www.nasz-bocian.pl - na forum w dziale "gdzie sie leczyc". a na www.novum.com.pl mozesz zobaczyc zdjecie tej pani dr. moja dr. taszycka juz na zdjeciu zrobila na mnie pozytywne wrazenie, po przeczytaniu opinii o niej zdecydowalam sie czekac na I wizyte 1,5 miesiaca. dzis mysle, ze warto bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
majka282 Re: NOVUM 13.01.04, 19:36 Gość portalu: GONIA napisał(a): > Zgadzam sie ze w Novum wszyscy sa przesympatyczni, ilosc badan sensowna i do > wytrzymania finansowo. Ja tez bylam zachwycona i wierzylam w fachowosc lekarzy > do czasu gdy zaszlam w ciaze (bez ich pomocy po prostu wreszcie sie udalo). Od > poczatku jednak byly klopoty, poszlam do Novum i lekarka przez kilka tygodni > podtrzymywala ciaze duphastonem i gravibinonem (jak sie pozniej dowiedzialam b. > > silny lek) mimo ze na USG widac bylo ze ciaza nie rozwija sie prawidlowo. > Wreszcie zarodek obumarl. Po takiej dawce hormonow nie moglam dojsc do siebie- > mialam b. silne bole brzucha a lekarka nie wiedziala co mi jest i leczyla mnie > antybiotykiem. Poszlam do zupelnie innego lakarza i on dopiero mi pomogl- > terapia lekarki kompletnie rozlegulowala moj uklad hormonalny i ona to powinna > wiedziec a nie stosowac coraz silniejsze antybiotyki. Gravibinnion to jest syntetyczny progesteron , który podaje się w przypadku niskiego poziomu tego hormonu. Natomiast duphaston kiedy grozi ryzyko poronienia. A skąd ta informacja ,że na USG było widać nieprawidłowo rozwijającą sie ciążę? I przez ile tygodni podtrzymywano Ci tę ciążę ,jeżeli to oczywiście nie jest tajemnicą. Jeżli możesz to podziel się z nami informacją kim była owa pani doktor. Bardzo mi przykro ,że tak zakończyła się Twoja ciąża. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetka Re: NOVUM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.04, 18:19 zanim tam poszlam-zrobilam wywiad, poczytalam w necie. i wyszlo mi, ze wiekoszsc lekarzy tam to super fachowcy, natomiast niektorzy sa niedelikatni itp. praktycznie 0 zlych opinii przeczytalam o dr. taszyckiej i dr. zamorze, a ze wole kobitki-lekarzy, to poszlam do dr. taszyckiej i JESTEM ZACHWYCONA. wprawdzie dopiero pare wizyt bylo, ale ta kobieta budzi takie zaufanie, nie zlecila mi tak strasznie duzo badan, jak slyszalam, ze inni lekarze daja. jest tak przesympatyczna, ze czuje, ze tym razem, z tym lekarzem mi sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: femalespirit Re: NOVUM IP: 212.180.158.* 13.01.04, 12:08 Bylam w Novum na pierwszej wizycie i bardzo sie zrazilam. Bylam u Sowinskiej - lekcewazaca, chaotyczna, niedelikatna i niegrzeczna. Nie mowiac o tym, ze zlecila mi liste badan, ktora zaleca sie dopiero przed IVF, lacznie z badaniami w kierunku PCO, choc ja na pewno go nie mam! Wiecej tam nie poszlam. Slyszalam, ze inni lekarze sa ok, ale Sowinska - beznadziejna. Obecnie lecze sie w Invimedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romka Re: NOVUM IP: 62.102.33.* 13.01.04, 14:59 Witam, bardzo zainteresował mnie wasz wątek, ponieważ w przyszłym tygodniu idę na pierwszą wizytę do Novum.Zapisałam się do Pani dr.Hanny Starosławskiej.Czy znacie jakieś opinie na jej temat? Lecze się już prawie przez 3lata i na razie bez efektów.Bardzo liczę,że w klinice zajmującej się niepłodnością wreszcie mi sie uda. Czego życzę z całego serca Wam i sobie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majka282 Re: NOVUM 13.01.04, 19:25 W noVum leczyłam się w sumie 2 lata . Miałam dwa ICSI , jeden kriotransfer. Moim lekarzem prowadzącym był od początku dr Wojewódzki . Co do kosztów pierwsze ICSI kosztowało mnie 14.500,00 drugie 10.700,00 . Różnica wynika z tego ,że do drugiej próby nie musiałam już robić części badań. W cenie pierwszego jest również biopsja jąder i mrożenie nasienia mojego męża. W tzw. międzyczasie miał robioną w Poznaniu laparoskopię przez prof Pawelczyka do którego skierowało mnie nOvum . Wówczas prof. resekował mi jajniki , sprawdził drozność jajowodów , skoagulował ogniska endometriozy oraz zrobił histeroskopię. Ale było warto. Efekt tych starań właśnie kopie mnie w żebra . pewnie jej niewygodnie i muszę zmienić pozycję. Pozdrawiam Majka i Malutka (35-ty tydzień ciąży) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: NOVUM IP: *.esripolska.com.pl 14.01.04, 11:46 Ja do Novum chodze ponad 3 lata. Najpierw byla dr Sowinska. Niestety nie bardzo moglysmy sie porozumiec. Zapisalam sie do dr Zamory, i co tu duzo mowic, jest w nim zakochana po uszy. Zawsze ma czas, mozna do niego zadzwonic, odpowiada na kazde pytania, jest mily, czuje, ze mu naprawde zalezy. Ze dwa razy mialam stycznosc z dr Taszycka i .....ja sie jej poprostu boje. To ona odebrala mi wiare, ze udalo sie moje pierwsze ICSI (poronienie). Oczywiscie prym wiedzie dr Lewandowski. Zawsze w jego towarzystwie czuje sie wyjatkowa. Rozczula mnie, gdy pamieta o mojej nerwicy, gdy w chwilach zwatpienie gladzi po glowie i kaze wierzyc i probowac. Wiem ,ze najwazniejsze aby lekarz byl przedewszystkim skuteczny ale ja nie potrafie przekonac sie do lekarzy, ktorzy mnie zbywaja, patrza na zegarek w czasie wizyty. Ja poprostu lubie byc dopieszczona. Malina Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: NOVUM 14.01.04, 13:23 Nie jesteś odosobnionym przypadkiem. Podaje link do dyskusji. Tam jak widać cyferki sa najważniejsze i zaliczenie kolejnej ciąży: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1243&highlight=pierwsza+wizyta+u+dr+sowi%F1skiej www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=10449&highlight=ci%B1%BFa+naturalna+novum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libra Re: NOVUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 21:51 Gonia, a nie wydaje Ci się, że lekarze próbowali utrzymać Twoją ciążę? I skąd wiedziałaś, że rozwijała się nieprawidłowo? Na początku ciąży to chyba trudno stwierdzić. Na Bocianie jest sporo osób, u których ciąża byłą zagrożona, udało się ją utrzymać i urodziły sie zdrowe dzieci. Przykro mi, że nie Tobie. Ja zresztą tez przeszłam to w maju. Ja jestem pacjentką drSowińskiej, którą bardzo lubię, mimo, że spotkałam się z negatywnymi opiniami (tylko drLewandowski i drKozioł jakoś unikają mniejszych czy większych afer}. Wiadomo, że ile osób tyle opinii o lekarzach, a w tak dużej klinice przy tylu leczących się osobach, brak krytyki byłby conajmniej dziwny. Na pewno mało jest to jedna z najlepszych klinik w Polsce (wystarczy wejść na wątki ciążowe na Bocianie i policzyć ile jest ciąż dzięki Novum właśnie), a nowa siedziba Novum jest niesamowita. Libra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libra Re: NOVUM - do Lidek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 21:53 Twoje uogólnienie jest chyba trochę niesprawiedliwe, ale w sumie dla mnie to też jest najważniejsze "zaliczenie ciąży" - to chyba o to w tym wszystkim chodzi, a nie o towarzyskie spotkania z lekarzami!? Libra Odpowiedz Link Zgłoś