05.01.06, 18:40
:)
Dajcie jakieś linki jak możecie do tematu... albo wpiszcie Wasze opinie na
temat leczenia izopatią. Chciałabym coś poczytać o Sanum, ale nijak nie mogę
nic ciekawego znaleźć. A wygląda mi na to, że coraz więcej homeopatów leczy
tą metodą. Wybieram się z dzieckiem ponownie do dr. K, która już wcześniej
zaplanowała dla nas 4 leki Sanum. Nie wiem czy się zgodzić na takie leczenie
czy też poprosić ją o leczenie wyłącznie homeopatyczne?
Mnie jakoś ta izopatia nie leży.
Obserwuj wątek
    • emml Re: Sanum 05.01.06, 21:45
      napisałam na priva
      • matiuszka Re: Sanum 06.01.06, 11:26
        Dziękuję, odebrałam wiadomość. Chodzi mi jednak nie o same reguły izopatii co o
        jej skutki raczej - czyli sukcesy w leczeniu oraz efekty uboczne. Czytałam
        posta mamy, u dziecka której leczenie izopatyczne wyzwoliło inne objawy np.
        zaostrzenie alergii. Inne bardzo sobie chwalą tą metodę.
        Zanim ją ewentualnie zastosuję chciałabym przynajmniej być świadoma tego, co
        ryzykuję.
        • monia742 Re: Sanum 09.01.06, 16:30
          Przy stosowaniu leków izopatycznych bardzo wazna jest dieta : zero cukru, zero
          mleka i wszystkiego co się z nim wiąże, zero czekolady. Ja i mój synek
          leczyliśmy się tymi lekami (dość droga kuracja na same preparaty dla dziecka
          miesięcznie wydawałam ok 200zł pod warunkiem że niebyło przeziębień czy innych
          chorób w takich przypadkach dochodziło dodatkowa 100zł) ale czego się nie robi
          dla dziecka:)) wszystko pisze w czasie przeszłym gdyż po dziewięciomiesięcznej
          kuracji lekami izopatycznymi(dieta) mały ma b. poważną anemię, przez co nie
          mógł wyjść ze zwykłego przeziębienia katar i kaszel non stop a przy leczeniu
          homeopatycznym i izopatycznym tradycyjnych leków nie można stosować. Jeżeli
          masz spore fundusze i cierpliwość to plecam Ja po ponad rocznym leczeniu
          pzrypadłości kobiecych (jakiś syf się przyplątał i tak trzymał ok 18 miesięcy)
          były antybiogramy takie tam różne tradycyjne pomysły leczenia że wkońcu
          uczuliłam sie nawet na Laktovaginal iii po miesiącu stosowania leków
          izopatycznych czyściutko.
    • bibi2 Re: Sanum 15.01.06, 23:19
      Nie stosowałam schematów Sanum. Miałam okresowo pojedyńcze praparaty (np.
      Notakehl i krople i iniekcje - bardzo mi pomogły w wyjściu z anginy i
      przechodzonego przeziebienia, które zagnieździło się poźniej w zatokach;
      Forttakehl tabletki, a ostatnio Sankombi). Za każdym razem było to uzupełnienie
      innej terapii. Nie byłam zobligowana do stosowania diety i nie były to jakieś
      dłuższe cykle. Do dziś jestem pod wrażeniem siły działania Notakehlu w
      iniekcjach. Brałam je 3-krotnie i za każdym razem z bardzo dobrym efektem.
      Dzieciom kilkakrotnie podawałam krople Notakehl gdy infekcje za bardzo sie
      rozwuijały i zachodziło podejrzenie, że mogą przyplątać się bakteryjne
      historie.
      To tyle ode mnie. Bibi.
    • mal20 Re: Sanum 16.01.06, 07:44
      my wyleczyliśmy candide,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka