Dodaj do ulubionych

LH52 i dwulatek

27.01.09, 14:39
podawać nie podawać? Jak?
Kontakt z lekarzem dopiero jutro wieczorem. Dzisiaj z bezsilności dałam
clemastynę przed spaniem :/

Rano dostał swoją konstytucję i po dwóch godzinach było już beznadziejnie.
Kaszek, katar, męczące jęczenie, płacz, tęsknota za mną. Co robić?
Obserwuj wątek
    • alinka919 Re: LH52 i dwulatek 27.01.09, 14:43
      Dałbym i to często i oscilo
      • alexkieszek Re: LH52 i dwulatek 27.01.09, 14:48
        ale jak to cudo się podaje? Bo ja dostałam je dzisiaj i nigdy nie dawałam
        niczego w kroplach :(
    • alinka919 Re: LH52 i dwulatek 27.01.09, 14:51
      w małej ilości wody w szklance np.
      • alexkieszek Re: LH52 i dwulatek 27.01.09, 14:53
        czyli np. 6 kropek w wodzie tak?
        sorki że tak marudzę ale ja wiem tylko jak podawać kulki a ulotka jest bardzo
        enigmatyczna :)
        przed? po jedzeniu?

co godzinę? dwie?
        • alinka919 Re: LH52 i dwulatek 27.01.09, 14:56
          jak wszystkie homeopatyczne pól godziny po lub przed jedzeniem
          • falka32 Re: LH52 i dwulatek 28.01.09, 22:48
            ja daję na łyżkę wody parę kropel i do paszczy. (łyżka niemetalowa)
            • falka32 Re: LH52 i dwulatek 28.01.09, 22:57
              a częstość to w zależności od stanu zdrowia - jak jest źle, to nawet
              do 15 minut dawałam (tylko wtedy rozpuszczone w większej wodzie, niż
              na łyżce), jak lepiej, to kilka razy dziennie.
              • pati1970 Re: LH52 i dwulatek 29.01.09, 10:57
                Jak dwulatek to kropli chyba tylko tyle ile ma lat czyli 2.
                Ja mam takie małe miarki plastikowe po syropach daję dosłownie troszkę wody i
                kropelki, mały- 4 lata- wypija a raczej wlewam mu to do buzi, połyka sam nie wie
                kiedy.
                • very.martini Re: LH52 i dwulatek 29.01.09, 11:10

• alexkieszek Re: LH52 i dwulatek 29.01.09, 13:30
                    a jak leki złożone mają się do homeopatii klasycznej?
                    • shiva772 Re: LH52 i dwulatek 01.02.09, 21:24
                      W tym sezonie L52 naprawdę robi cuda...na sobie też sprawdziłam,
                      potrafią te krople zatrzymać grypsko na etapie gorączki, dreszczy,
                      osłabienia i łamania w kościach. Ja swoim dzieciom podaję po 5
                      kropli na łyżkę a dorosłym po 10. Przy galopującej grypie co godzinę
                      nawet. Te krople są świetne!
                      • moniaskor Re: LH52 i dwulatek 01.02.09, 21:59
                        My też stosujemy L52 równolegle z Echinacea (też Lehninga). L52 dzieciom (5 i 8
                        lat) podaję po 5 kropli na łyżkę wody (łyżka plastikowa), a my z mężem bierzemy
                        po 20 kropli w łyżce wody. Oczywiście ok. 10-15 min przed i po wzięciu nic
                        innego do buzi nie wkładamy poza lekami homeo. L52 podajemy max 5 razy dziennie,
                        a Echinacea 3 razy dziennie. I wiecie co? Nasze dzieci jeszcze nigdy nie brały
                        antybiotyków i nigdy najpaskudniejszy nawet kaszel i katar nie zeszły im niżej
                        (zawsze osłuchowo czyste:). Na kaszel Malia, która niby nie skraca okresu
                        trwania kaszlu, ale dzięki niej nic poza kaszlem się nie dzieje. Na katar
                        ostatnio u nas super sprawdza się Coryzalia, a jeszcze całkiem niedawno
                        rewelacyjne było Homeodose 8 Dolisosa - nie do kupienia od jakiegoś czasu.
                  • falka32 Re: LH52 i dwulatek 02.02.09, 09:53
                    Potwierdzam, że wystarczy spokojnie 2-3 krople na każdy wiek,
                    sprawdzałam na sobie samej, jak mi się butelka L52 własnie kończyła
                    i zostało mi jakieś 20 kropli na cały weekend :) - działanie i
                    efekty takie same (dobre! rewelacyjne!), jakbym brała po 20 kropli
                    na dawkę (na początku tak brałam, jak jeszcze myślałam, że trzeba
                    czytać ulotki).
                    • kobraluca Re: LH52 i dwulatek 03.02.09, 01:50
                      takie cudo to koniecznie musze poprosic mame,zeby mi przyslala, u mnie
                      niestety nie ma, przetrzepalam internet
                      • alexkieszek Kobra zamów sobie z Sycowa 03.02.09, 09:00
                        przy okazji przejrzyj wątek o tym co trzeba i warto mieć w domowej apteczce.
                        Very Martini pisała. Zamów wszystko na raz, dopłacisz 25 zeta do kuriera. Tylko
                        trzeba ich pilnować bo moje zamówienie zgubili, zrobiłam drugie przez tel a co
                        ciekawe wysłali mi to co było na kartce, ale to co przez tel już nie :)
                        • kobraluca Re: Kobra zamów sobie z Sycowa 03.02.09, 16:05
                          wiesz czy do Stanow wysylaja? podaj mi numer prosze

• alexkieszek Re: Kobra zamów sobie z Sycowa 03.02.09, 16:45
                            o kurcze... to nie wiem :)
                            Apteka pod Wagą w Sycowie. Pewnie do USA Ci z Heliona UK wyślą. Ew. niech z
                            Sycowa wyślą Ci do rodziny w PL a tamci nadadzą do USA tylko poproś, żeby leki
                            były w plastiku a nie szkle :)
                            • kobraluca Re: Kobra zamów sobie z Sycowa 03.02.09, 18:32
                              w sumie to zalezy mi tylko na L52, chyba nie ma sensu innych zamawiac skoro mam tu dostep do wszystkiego. No chyba ze sa jeszcze inne leki z Sycowa warte polecenia.
                              Apteke Pod Waga juz znalazlam na necie :)

zastanawia mnie czy paczki przesylane z PL sa skanowane wykrywaczami bomb i innymi ustrojstwami ;)
                              gdzies kiedys czytalam ze leki te traca potencje i sa bezuzyteczne
                              • patrice7 pytanie o lyzke 04.02.09, 16:55
                                Dlaczego podajecie na plastikowej?
                                Na metalowej nie wolno??
                                • moniaskor Re: pytanie o lyzke 04.02.09, 18:30
                                  Reagują z metalem i tracą swoje właściwości ponoć.
                                  • kobraluca Re: pytanie o lyzke 04.02.09, 19:06
                                    nie wiedzialam o tym,podawalam na metalowej i leki dzialaly
                                    • all2 Re: pytanie o lyzke 04.02.09, 19:34
                                      Stal nierdzewna jest ok, chodzi tylko o aluminium i inne takie. Mój lekarz tak mówi.
                                      • kobraluca Re: pytanie o lyzke 05.02.09, 01:55
                                        dobrze wiedziec :)
                      • molla7 Re: LH52 i dwulatek 04.02.09, 21:35
                        a powiedzcie mi co to L52 ma w składzie?
                        • alinka919 Re: LH52 i dwulatek 04.02.09, 21:39
                          Eupatorium perfoliatum D3, Aconitum napellus D4, Bryonia alba D3, Arnica montana
                          D4, Gelsemium sempervirens D6, China rubra D4, Belladonna D4, Drosera D3,

Polygala senega D3 aa ad 24ml, Eucalyptus globulus D1 6ml.
                        • molla7 Re: LH52 i dwulatek 04.02.09, 21:42
                          a już sobie wyguglałam.
                          ręka świerzbi i czasami kusi mnie wrzucić do apteczki taki lek, zachwalany tak jak tutaj, ale nie. Będę silna;P
                          • alinka919 Re: LH52 i dwulatek 04.02.09, 21:49
                            A czemu posiadanie tego luku świadczy o słabości?
                          • molla7 Re: LH52 i dwulatek 04.02.09, 22:29
                            to nie chodzi o słabość.
                            chodzę z dzieckiem do klasyczki, gdybym powiedziala jej ze w miedzyczasie podaje np L52 to chyba by upadła pod biurko.
                            a serio, mimo wszystko zastanawiam się czy w przypadku mojego dziecka ten koktail leków byłby skuteczny, a z drugiej mam w glowie wiele dyskusji z nasza lekarką-ile mozna zepsuc przypadkowymi lekami.
                            • alinka919 Re: LH52 i dwulatek 04.02.09, 22:48
                              Nasza lekarka leczy głownie pojedynczymi,ale komplesksów czasem też używa z
                              dobrym skutkiem
                            • halszka111 Re: LH52 i dwulatek 04.02.09, 23:08
                              No właśnie, mnie tak reka świerzbiła ze dziś kupiłam. Na sobie próbować nie mogę
                              i na synu, ale za to na córce juz chyba tak bo chodzi do mniej ortodoksyjnego
                              homeo, nie mówiąc o mężu ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka