rencle 29.05.09, 10:40 Sluchajcie czy mozna byc natrium muriaticum jesli jest sie extrawertykiem? Dostalam natrium jako konstytucyjny ale jakos mi nie pasuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
granna Re: Natrium muriaticum 29.05.09, 11:31 Trudno to oceniac bo my nie znamy ani Ciebie ani twojej historii ani zamysłu lekarza. Odpowiedz Link
alinka919 Re: Natrium muriaticum 29.05.09, 17:30 Ja jestem też natrium muriaticum,kiedyś byłam towarzyska,teraz raczej jestem introwertyczką.Mam skłonności do depresji,zanim zaczęlam brać natrium miałam ochotę na sól i ocet Odpowiedz Link
dottore_wilczur Re: Natrium muriaticum 24.09.09, 20:31 jak tu nie miec depresji jak jest tylu nienormalnych ludzi wokol nas Odpowiedz Link
very.martini Re: Natrium muriaticum 29.05.09, 17:44 Wiele rzeczy można być. Gdybym się przejmowała nadto opisami, to miałabym wątpliwości, czy brać lek dla upośledzonych umysłowo, którzy psychoodloty miewają naprzemiennie z ciągami alkoholowymi i delirkami:) Nie zawsze charakter jest czynnikiem decydującym o wyborze leku, czasem, z przeproszeniem, krosty na tyłku również (z doświadwiadczenia na sobie:) ) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
rencle Re: Natrium muriaticum 30.05.09, 13:22 chyba trudno jest dobrac lek konstytucyjny...bylam calcium carbonicum, fosforem, teraz natrium juz sama nie wiem co o tym myslec a cysty jak byly tak sa. Odpowiedz Link
very.martini Re: Natrium muriaticum 30.05.09, 13:27 > chyba trudno jest dobrac lek konstytucyjny Oj, niełatwo, niełatwo... Dlugo się leczysz? 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
alfa36 Re: Natrium muriaticum 24.09.09, 12:15 We wtorek "poddałam" się ocenie homeopaty. Dolegliwosci mam sporo (i nowotwór w przeszlosci, klopoty z tarczycą i ogolnie z hormonami,torbiel i kamienie na nerkach, gronkowiec w gardle,sklonnosc do grzybic, ostatnio równiez sporo klopotow w domu, stąd ddatkowy stres). W każdym razie dzis pani doktor zalecila mi naturium muriaticum LM12. No i czytam... i zupelnie lek mi nie pasuje. W życiu nie bolała mnie glowa... chocby to. Własciwie tylko nerwowosc pasuje, ale to jakby z ostatnimi przeżyciami związane. Ech.... mieszane mam uczucia.A, mam brac dwie krople dziennie a wrazie ostrej infekcji lek w potencji 200. Odpowiedz Link
alfa36 very 24.09.09, 15:44 very.martini napisała: > A gdzie czytałaś? W skanach, tu na forum. Odpowiedz Link
very.martini Re: very 24.09.09, 15:53 Skany to ułamek, jakiś promil tego, co napisano o Natrium Muriaticum w literaturze dla fachowców. To jeden z leków o najszerszym obrazie, czasami nawet w jednym opisie pojawiają się sprzeczne cechy. Lekarz podczas wywiadu może się zdecydować na natrium, bo jedna cecha może wydać mu się szczególnie ważna, i niekoniecznie jest to cecha, którą znajdziesz w skanach. Zaufaj lekarce, nastaw się pozytywnie, a jeśli nie jesteś przekonana, to rób sobie notatki, co się zmienia. I cierpliwości:) Dostałaś potencję, która raczej nie uczyni cudów w dwa dni, ale Natrium często się chyba daje w potencji LM, żeby sobie działało łagodnie i powoli. Taki typ. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
dottore_wilczur Re: Natrium muriaticum 24.09.09, 21:03 jak to w zyciu, nazwac problem latwiej niz go wyleczyc. Z tym ze wiekszosc nawet nie potrafi nazwac problemu wlasciwa nazwa. Czyli plus dla twojego. przepisal ci sol morska przygotowana homeopatycznie. Na pewno nie zaszkodzi. Odpowiedz Link
jasecurka Re: Natrium muriaticum 29.09.09, 14:30 A propo tego że lek nie pasuje: malzon jest natrium tylko dlatego ,ze po godzinie powiedzial: miewam "zimno" (opryszczka) na języku. I bum! "pan jest natrium, przeciez to oczywiste!" i nie musialby siedziec póltorej godziny i sie wynurzac..:) Więc popieram very.martini - nawet pryszcze sa ważne :) niekoniecznie psycha! Odpowiedz Link
very.martini Re: Natrium muriaticum 29.09.09, 14:41 A ja nie miewam nigdy i też byłam NM;) Swoją drogą, chłop natrium to chyba rzadkość, nie wiem, czy gratulować, czy współczuć;) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
alinka919 Re: Natrium muriaticum 29.09.09, 17:57 I ja natrium,a opryszczki w zyciu nie miałam.Czy ja wiem współczuć? Mam w domu 3 facetów sulfury -mnie trzeba współczuć Odpowiedz Link
idonea Re: Natrium muriaticum 30.11.09, 19:53 Wg "Homeopathic Psychology" Baileya (świetna ksiażka, pomogła mi samodzielnie znaleźć konstytucję) Natrum Muriaticum to jeden z najczęściej występujących typów w krajach anglosaskich. Protestancka etyka pracy, nie popuszczanie sobie, "chłopaki nie płaczą". Częsty pracoholizm. Jednym z podtypów jest typ rozmieszacza, który sypie dowcipami jak z rękawa, którymi pokrywa wewnętrzny smutek. Jeśli ktoś czyta po angielsku, rozdział dostępny jest na google books, str. 175 books.google.com/books?id=jNw9Fi3qnNAC&printsec=frontcover&dq=philip+bailey+homeopathic+psychology&ei=wBIUS9adBoiGlQTh-on5Cw#v=snippet&q=Natrum%20Muriaticum&f=false Odpowiedz Link
halszka111 Re: Natrium muriaticum 29.09.09, 21:23 ja tez niby natrium ale nie ze względu na opryszczkę jako czynnik decydujący. ale po podaniu nm długo jej nie miałam. Odpowiedz Link
alfa36 Re: Natrium muriaticum 26.11.09, 09:40 Własnie konczą mi się kropelki. Mam pytanie techniczne wlasciwie: czy uda mi się kupic krople w potencji LM12 w aptece? czy trzeba to zamowic, jak zamawia moja pani doktor gdzies w Koszalinie? Odpowiedz Link
halszka111 Re: Natrium muriaticum 27.11.09, 13:44 Ja zamawiałam w Aptece Północnej w Koszalinie właśnie i moja homeo tam kazała mi zamawiać, więc sądzę że w aptekach zwykłych tego nie mają. Odpowiedz Link
julw Re: Natrium muriaticum 03.12.09, 23:15 Podaję namiary na dwie apteki homeopatyczne (prowadzą również sprzedaż wysyłkową):1.Apteka "Północna",ul.Tatarkiewicza 2a,75-351 Koszalin, tel.:094/3434888; 2.Apteka "Pod Wagą",ul.Mickiewicza 21,56-500 Syców, tel.:062/7852353 - polecone przez homeopatę Odpowiedz Link