Dodaj do ulubionych

Ząbkowanie

07.07.09, 10:55
Czy uważacie, że lek homeopatyczny może się sprawdzic przy
ząbkowaniu? Znalazłam na www.leczsiezdrowo.pl ciekawy
artykuł "Niespokojny maluszek" i lek Viburcol N. Znacie ten produkt?
Moja siostrzenica właśnie ząbkuje i szukamy czegoś, co by przyniosło
jej ulgę.
Obserwuj wątek
    • jestem.mama Re: Ząbkowanie 07.07.09, 11:06
      ja podawałam dziecku ten lek przy ząbkowaniu zamiennie z granulkami
      chamomilla dagomed. Pomagało.
      • 30mama Re: Ząbkowanie 07.07.09, 12:49
        U nas Viburcol nie działał ale Chamomilla 200 świetnie się sprawdziła
        • tetmajeraga Re: Ząbkowanie 07.07.09, 14:45
          Wdeług mnie Viburcol jest skuteczny. Na moją siostrzenicę podziałał bardzo ładnie.
        • very.martini Re: Ząbkowanie 07.07.09, 22:19
          Chamomilla 200 to moim zdaniem to trochę za dużo. 15, 30 spokojnie
          wystarczy. Powyżej to już raczej pod opieką homeopaty.

16%VOL
          22%VAT
          • falka32 Re: Ząbkowanie 10.07.09, 01:08
            Ja wiszę producentowi Viburcolu dużą wódkę za uratowanie mi wielu dni, nocy oraz
            zdrowia psychicznego, bo jako niemająca wówczas pojęcia o homeopatii młoda matka
            nie miałam specjalnie szansy żonglować potencjami i dawkami chamomilli :), a
            viburcol jako dobrze rozreklamowany i prosty w obsłudze trafił do mnie i nadal
            nieraz mnie ratuje :), i zdarzało mi się jechać po niego do nocnej apteki, co
            świadczy samo przez się :)
            Jedyne, co mam za złe, to że nie napisali na ulotce wtedy, że można podawać
            częściej w razie potrzeby, bo wtedy bym już w ogóle była szczęśliwą zrelaksowaną
            mamusią :P Każde z moich dzieci ząbkowało boleśnie przez półtora roku...
            • very.martini Re: Ząbkowanie 11.07.09, 01:22
              No to dowód jak w pysk (nomen omen), że na placebo reagują również
              niemowlęta. Ewidęęęętnie:P

16%VOL
              22%VAT
              • tetmajeraga Re: Ząbkowanie 11.07.09, 10:19
                Placebo? No proszę Cię...jak działa na niemowlaka, to znaczy, ze działa "na
                prawdę"..moim zdaniem nie ma innej opcji!
                • falka32 Re: Ząbkowanie 12.07.09, 18:38
                  No niektórzy tak twierdzą, że to nastawienie matki tak działa :) - dziwne tylko,
                  że jak dawałam naukowo przebadany lek konwencjonalny, to ani jego naukowość ani
                  moje szczere nastawienie nie powodowały, że działał :)
                  • very.martini Re: Ząbkowanie 12.07.09, 18:50
                    Za mało zapłaciłaś:P

16%VOL
                    22%VAT
                    • falka32 Re: Ząbkowanie 12.07.09, 21:45
                      Ale lekarz powiedział, że ma zadziałać - to powinno, co nie? Prawdziwy
                      antybiotyk, wsparty moją wiarą i nadzieją, autorytetem lekarza i w ogóle - jakby
                      miał nie zadziałać, no jak? A tu NIC...

BTW ostatnio lekarz w rejonie powiedział patrząc mi prosto w oczy, że dziecko ma
                      czerwone wirusowe gardło, ma ucho kataralne bez ropnego wysięku, więc on nie
                      widzi wyjścia innego niż antybiotyk... Dokładnie tak to ujął. No ludzie, nie
                      mógł mi tańszego i zdrowszego placebo polecić? Zwłaszcza, jak na dzielnicy
                      grasuje wirus o zbliżonym rysopisie, o czym mówiła cała poczekalnia?

Dostał sulfur z wody, viburcol w tyłek na wieczorne jęczenie i następnego dnia
                      zdrowy jak ryba.
                      • falka32 Re: Ząbkowanie 12.07.09, 21:54
                        Właściwie to jest pytanie na inny wątek, żeby tu nie zaśmiecać wątku
                        ząbkującego, ale jeżeli ktoś zna rozwiązanie zagadki brzmiącej tak:
                        1. Gorączka 39,5 - daję dziecku belladonnę w potencji 5 lub 9 lub 15 lub 30
                        (tyle przetestowałam, oczywiście osobno) Gorączkuje w obrazie belladonny.
                        Gorączka może drgnie o dwie kreski ale na chwilę i nie utrzyma się niżej,
                        choćbym co minutę mu wlewała do paszczy roztwór albo kulkę.
                        2. Gorączka 38 stopni - daję dziecku viburcol (z belladonną w potencji
                        symbolicznej) - gorączka spada z 38 do 37 i tak trzyma kilka godzin. Przy 39,5
                        nie próbowałam. Przy 38 dawałam viburcol z okazji jęczenia ząbkującego a nie
                        zbijania gorączki.

O co cho?
    • maczek-1 Re: Ząbkowanie 11.07.09, 12:50
      Dzięki za Wasze opinie. Ja zupełnie nie znam się na tym i w związku
      z tym jest to dla mnie wyjątkowo cenne, że się wypowiadacie.
      • tetmajeraga Re: Ząbkowanie 27.07.09, 14:21
        hehe :) Miło to słyszeć!
      • m.war Re: Ząbkowanie 28.07.09, 11:51
        borax 9ch jest dobry na ząbkowanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka