Gość: Vialli Re: Top five | duże vany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 21:10 Multivan to najlepszy samochód na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak ktoś wypisuje że świetnie się mieści z dwójką dzieci w Fordzie to sorry ale równie dobrze może jeżdziź Pandą. Jeśli ktoś się wypowiada to powinien wśąść do auta przejechać trasę Warszawa- Rzym " na raz" wysiąść i skomentować czy auto jest ok. Multivan w tym towarzystwie to śmiech. Tak jakby porównywać słonia z osłem w kategori kto jest silniejszy. TYLKO MULTIVAN!!!!!!!!!!!!!!!! ok jest drogi ale taki już jest świat Dobre żeczy są drogie. Np kobiety :) Link Zgłoś
Gość: ... Re: Top five | duże vany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 21:14 Jak vany to jeszcze cc-van Link Zgłoś
Gość: DLS Re: Top five | duże vany IP: *.chello.pl 07.05.10, 07:03 Jak można porównywać Galaxy czy Espace do Multivana? Przecież to inna klasa pojazdów. Multivan to auto większe, prawdziwa salonka którą można mieć z luksusowym wyposażeniem, auto które będzie trzymało cenę przez 10 lat, a Galaxy czy Espace to zwykłe vany które za 5 lat będzie można kupić za 30 tys zł ... Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Top five | duże vany IP: *.lukman.pl 07.05.10, 09:57 Ranking 1. Dodge/Chrysler 2. nic 3. nic 4. Honda Odyssey 5. Nissan Quest 6. VW multivan - choć to raczej dostawczak Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Top five | duże vany IP: *.40.202.17.sub.mbb.three.co.uk 07.05.10, 12:44 A mi się obiło o uszy, że chrysler w dieslu ma ztuningowany silnik z dostawczego Iveco. Panowie właściciele, prawda to? Jak tak, to kupa śmiechu! Powiem tak, jeżdżę starym sharanem tdi, więcej w nim forda ,niż vw, więc psuje się wszystko. Ale podoba mi się, że nie muszę się schylać wsiadając i to,że tak mało pali. (6.5l). Uwieżcie mi, lub nie, ale za miastem potrafię tym złomem zejść poniżej 5.5l !!! Ma natłuczone ponad 400tys. i jedzie. Chciałem kupić 807 (podoba mi się)ale jak zobaczyłem, z czym walczy mój kolega, odpuściłem sobie. Vw tdi ma ten plus, że każdy wiejski kowal go naprawi. Następny też będzie sharan. Link Zgłoś
Gość: ja Re: Top five | duże vany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 14:30 Najlepszym vanem na świecie jest TOYOTA Sienna. Niesamowicie przestrzenna i ładowna, bardzo bogato wyposażona i za rozsądną cenę. Niestety trzeba sprowadzać zza oceanu, ale warto! Link Zgłoś
Gość: popijajac_piwo Re: Top five | duże vany IP: *.hsd1.va.comcast.net 08.05.10, 05:24 A to nie przypadkiem Toyota Sienna miała ostatnio akcję wymiany łożysk bo koła odpadały? Link Zgłoś
Gość: Kierowiec Re: Top five | duże vany IP: *.intercar.com.pl 08.05.10, 12:58 Osobiście jeżdżę Viano 3,0 CDI. Tańszy niż VW a wyposażenie wystarczające. Link Zgłoś
Gość: automaniak Re: Top five | duże vany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 20:50 Jak ktoś nie ma kasy na Multivana albo chociaż Viano to udowadnia z uporem manaika wyższość Daci albo jakiegoś amerykańca... Takie życie... Tysiące ludzi jeźszi Tico i uważa go za cud techniki Punt widzenia zależy od miejsca siedzenia Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Top five | duże vany IP: *.chello.pl 11.05.10, 06:51 W sumie można było jeszcze uwzględnić nowego Seata Alhambrę i Volkswagena Sharana (skoro jest Galaxy czy Espace) Link Zgłoś
tmkielpin Re: Top five | duże vany 17.07.10, 10:40 Co to znaczy van, to jeszcze nic nie znaczy, tak nazywa sie nawet Panda. Link Zgłoś
Gość: tmkielpin Re: Top five | duże vany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 11:18 Aby auto nazwać Van to musi spełniac warunek 3 rzędy siedzeń. Vany dziela sie na minivany gdzie przy komplecie 7 pasażerów nie ma miejsca na 7 walizek. Tutaj mamy calą plejade aut włacznie z amerykanskim Grand Voyagerem. Van pełnowymiarowy musi wygodnie pomieścic 7 pasażerow i 7 walizek. Ten ostatni warunek na naszym rynku spełniaja tylko niektóre auta użytkowe w wersji maxi z nadwoziem pasażerskim. Niestety komfort jazdy jest kiepski. Ale ja mam nowego Scudo Panorama Executive wersja przedlużona HDI 140KM na poduszkach powietrznych. Wytargowałem u Fiata za ponizej 100 000 zl. Jestem bardzo zadowolony. To auto spełnia zaledwie minimum aby go nazwac vanem pełnowymiarowym i jest chyba najtańszym vanem na naszym rynku. Srednia z miesięcznej podróży po Włoszech 6,7 l/100km to revelacja w porównaniu do podobnego vana ktorym jeżdżę w Stanach. Jeszcze jedno. W pelnowymiarowym vanie po wyjęciu 2 rzędow siedzeń powinno być miejsce na b wygodne łóżko małzenskie plus miejsce na kasetke WC i garderobe i podstawowe wyposazenie kampingowe, bo pelnowymiarowy van słuzy mnie i żonie jako zamaskowany minicamper. Tak przejechalismy juz od Alaski po Argentyne i od Gibraltaru po Ural. Link Zgłoś