babeth 17.12.09, 07:15 Gdzie ulokować drobne oszczędności dzieci. Chodzi o kwoty rzędu 2 tysiące złotych. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korelia72 Re: oszczędności dzieci 17.12.09, 08:54 założyłam kiedyś konto oszczędnościowe, potem było puste więc przelałam kasę uzbieraną przez 10-letnią córkę (gotówkę wydałam ), niewielki procent ale zawsze coś, z każdą kwotą, którą dostawała później robiłam to samo - za jej wiedzą oczywiście - po 1,5 roku uzbierało się całkiem sporo i mogła urządzić sobie w dużej części pokój w nowym domu - oszczędzała chętnie i widziałam ze cieszy się że może kupić to czego ja bym nie kupiła, a na pewno nie od razu (jak to po budowie) Odpowiedz Link
anula36 Re: oszczędności dzieci 17.12.09, 08:56 to chyba tez kwestia czy planujecie w jakims okreslonym czasie zuzyc te oszczednosci- np kupic rower wiosna, czy uciulac na studia. Odpowiedz Link
bwportal.pl Re: oszczędności dzieci 17.12.09, 10:38 A jaka ma być płynność tych środków? Kilka wypłat w miesiącu? Jedna w miesiącu? Raz na kilka miesięcy? Lokata na kilka lat? Odpowiedz Link
babeth Re: oszczędności dzieci 17.12.09, 13:02 może być na rok, może być na kilka lat. Odpowiedz Link
babeth Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 07:14 Obligacje? Jestem nemo w temacie- może ktoś mi coś bardziej objaśni. Odpowiedz Link
bwportal.pl Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 10:00 www.obligacjeskarbowe.pl/index.php?id=lp_dos_m Odpowiedz Link
bwportal.pl Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 10:06 Lokata, lub konto oszczędnościowe, lub fundusz - jakiś fundusz rynku pieniężnego. Odpowiedz Link
kanna Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 08:44 > Gdzie ulokować drobne oszczędności dzieci. Chodzi o kwoty rzędu 2 tysiące złoty Zart? czy troll? Odpowiedz Link
naturella Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 09:46 A czemu żart, czy troll? Nie rozumiem, wyjaśnij. Odpowiedz Link
asia.asz Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 10:26 pieniadze dzieci tzn te z chrztu (bo innych poki co nie dostaja, raczej zawsze materialne rzeczy) sa na lokacie (nie pamietam jakiej bo maz zakladal) sa to kwoty wlasnie rzedu 2-3 tys zl natomiast jest mozliwosc ze maz dostanie pieniadze z ubezp, ktorych on nie chce bo uwaza ze sam sie wszystkiego dorobi! (szczytne ale durne). stad moj pomysl zeby te pieniadze dzieciom dac (jak juz on nie chce) i kupic obligacje skarbu panstwa np 10-letnie Odpowiedz Link