Dodaj do ulubionych

oszczędności dzieci

17.12.09, 07:15
Gdzie ulokować drobne oszczędności dzieci. Chodzi o kwoty rzędu 2 tysiące złotych.
Obserwuj wątek
    • korelia72 Re: oszczędności dzieci 17.12.09, 08:54
      założyłam kiedyś konto oszczędnościowe, potem było puste więc przelałam kasę
      uzbieraną przez 10-letnią córkę (gotówkę wydałam wink), niewielki procent ale
      zawsze coś, z każdą kwotą, którą dostawała później robiłam to samo - za jej
      wiedzą oczywiście - po 1,5 roku uzbierało się całkiem sporo i mogła urządzić
      sobie w dużej części pokój w nowym domu - oszczędzała chętnie i widziałam ze
      cieszy się że może kupić to czego ja bym nie kupiła, a na pewno nie od razu (jak
      to po budowie)
      • anula36 Re: oszczędności dzieci 17.12.09, 08:56
        to chyba tez kwestia czy planujecie w jakims okreslonym czasie zuzyc te oszczednosci- np kupic rower wiosna, czy uciulac na studia.
    • bwportal.pl Re: oszczędności dzieci 17.12.09, 10:38
      A jaka ma być płynność tych środków? Kilka wypłat w miesiącu? Jedna w miesiącu? Raz na kilka miesięcy? Lokata na kilka lat?
      • babeth Re: oszczędności dzieci 17.12.09, 13:02
        może być na rok, może być na kilka lat.
        • hellusia Re: oszczędności dzieci 17.12.09, 20:01
          OBLIGACJE DWULETNIE
          • babeth Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 07:14
            Obligacje? Jestem nemo w temacie- może ktoś mi coś bardziej objaśni.
            • bwportal.pl Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 10:00
              www.obligacjeskarbowe.pl/index.php?id=lp_dos_m
        • bwportal.pl Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 10:06
          Lokata, lub konto oszczędnościowe, lub fundusz - jakiś fundusz rynku pieniężnego.
    • kanna Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 08:44

> Gdzie ulokować drobne oszczędności dzieci. Chodzi o kwoty rzędu 2
      tysiące złoty

Zart? czy troll?
      • naturella Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 09:46
        A czemu żart, czy troll? Nie rozumiem, wyjaśnij.
    • asia.asz Re: oszczędności dzieci 18.12.09, 10:26
      pieniadze dzieci tzn te z chrztu (bo innych poki co nie dostaja, raczej zawsze materialne rzeczy) sa na lokacie (nie pamietam jakiej bo maz zakladal)
      sa to kwoty wlasnie rzedu 2-3 tys zl

natomiast jest mozliwosc ze maz dostanie pieniadze z ubezp, ktorych on nie chce bo uwaza ze sam sie wszystkiego dorobi! (szczytne ale durne). stad moj pomysl zeby te pieniadze dzieciom dac (jak juz on nie chce) i kupic obligacje skarbu panstwa np 10-letnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka