Dodaj do ulubionych

zdobyc olimp

19.07.07, 23:24
zastanawiam sie ilu polakow zdecydowalo sie na wyprawe na szczyt olimpu. idac
spotkalam tylko 1polaka, ktory odpuszcil na ostatnim odcinku a tak to mnostwo
amerykanow i niemcow. polakow- brak.
Obserwuj wątek
    • Gość: damian.kaniu Re: zdobyc olimp IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 11:10
      My w tym roku chcemy zdobyc Olimp :) Placi sie cos za wstep ?? Trzbea miec
      jakis specyficzny sprzet zeby na niego wchodzic ??
      • magdusijaa Re: zdobyc olimp 20.07.07, 14:45
        nie, nie placi sie nic. jesli chodzi o sprzet to hmm...wystrojeni amerykanie w
        trackingowe buty probowali mi wybic z glowy wejscie na mitikas w moich
        adidaskach.ale co tam...obuwie treckingowe jest nowoscia a po gorach chodzi sie
        od zawsze wiec nie posluchalam:P
        idzie sie bardzo fajnie, sceneria jak na ksiezycu, dosc stromo ale tylko
        miejscami trzeba sie rekami podpierac. az do odtatniego odcinka. ten jest dosc
        ciezki. po prostu wspinaczka. spotkalam na trasie doswiadczonego alpiniste i z
        nim wchodzilam. sama bym sie chyba baala...tylko ze to bylo 1moje tego rodzaju
        osiagniecie.
        • magdusijaa Re: zdobyc olimp 20.07.07, 14:47
          dodam ze w rezultacie weszlam bez sprzetu ani pomocy, tylke ewentualna
          asekuracja. ale tamten mnie uspakajal, ze jak spadne to max 10-15m wiec nic mi
          sie nie stanie :D oczywiscie nie pionowo w dol
          • Gość: damian.kaniu Re: zdobyc olimp IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 15:19
            A dlugo sie tak powiedzmy wchodzi ?? No i jak z temperatura w wyzszych
            partiach ?? Trzeba jakas kurteczke zabrac ze soba czy cos ?? :)
            • magdusijaa Re: zdobyc olimp 20.07.07, 19:37
              tak zdecydowanie trzeba wziac kurtke. wchodzi sie dosc dlugo. ja pamietam
              wyjechalam z parali tak o 6 rano a z powrotem bylam na 20. tylko ze w dol
              zbiagalam az migreny dostalam od roznicy cisnien:D
    • sprytne_kartofelki Re: zdobyc olimp 20.07.07, 20:09
      Wybacz ale nie istnieje coś takiego jak szczyt Olimpu, podobnie jak nie ma
      szczytu Gór Stołowych. Musisz zdecydować który z czterech szczytów (Mytikas,
      Stefani, Skala, Skolio) chcesz zdobyć.
      • Gość: magdusija Re: zdobyc olimp IP: *.5.161.177.acn.gr 21.07.07, 00:16
        szczyt to najwyzszy "punkt". chodzi o tron zeusa. wiec chyba wiesz ktory
        • Gość: damian.kaniu Re: zdobyc olimp IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.07, 11:35
          Napewno go zdobedziemy :D
          • magdusijaa Re: zdobyc olimp 23.07.07, 11:44
            zycze powodzenia! naprawde warto!! niestety mnie zeus olali sobie gdzies polazl
            jak go odwiedzilam...
            • Gość: damian.kaniu Re: zdobyc olimp IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.07, 14:33
              Moze na nas poczeka :D Pozdrawiam..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka