magdusijaa 19.07.07, 23:24 zastanawiam sie ilu polakow zdecydowalo sie na wyprawe na szczyt olimpu. idac spotkalam tylko 1polaka, ktory odpuszcil na ostatnim odcinku a tak to mnostwo amerykanow i niemcow. polakow- brak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: damian.kaniu Re: zdobyc olimp IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 11:10 My w tym roku chcemy zdobyc Olimp :) Placi sie cos za wstep ?? Trzbea miec jakis specyficzny sprzet zeby na niego wchodzic ?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdusijaa Re: zdobyc olimp 20.07.07, 14:45 nie, nie placi sie nic. jesli chodzi o sprzet to hmm...wystrojeni amerykanie w trackingowe buty probowali mi wybic z glowy wejscie na mitikas w moich adidaskach.ale co tam...obuwie treckingowe jest nowoscia a po gorach chodzi sie od zawsze wiec nie posluchalam:P idzie sie bardzo fajnie, sceneria jak na ksiezycu, dosc stromo ale tylko miejscami trzeba sie rekami podpierac. az do odtatniego odcinka. ten jest dosc ciezki. po prostu wspinaczka. spotkalam na trasie doswiadczonego alpiniste i z nim wchodzilam. sama bym sie chyba baala...tylko ze to bylo 1moje tego rodzaju osiagniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusijaa Re: zdobyc olimp 20.07.07, 14:47 dodam ze w rezultacie weszlam bez sprzetu ani pomocy, tylke ewentualna asekuracja. ale tamten mnie uspakajal, ze jak spadne to max 10-15m wiec nic mi sie nie stanie :D oczywiscie nie pionowo w dol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian.kaniu Re: zdobyc olimp IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 15:19 A dlugo sie tak powiedzmy wchodzi ?? No i jak z temperatura w wyzszych partiach ?? Trzeba jakas kurteczke zabrac ze soba czy cos ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdusijaa Re: zdobyc olimp 20.07.07, 19:37 tak zdecydowanie trzeba wziac kurtke. wchodzi sie dosc dlugo. ja pamietam wyjechalam z parali tak o 6 rano a z powrotem bylam na 20. tylko ze w dol zbiagalam az migreny dostalam od roznicy cisnien:D Odpowiedz Link Zgłoś
sprytne_kartofelki Re: zdobyc olimp 20.07.07, 20:09 Wybacz ale nie istnieje coś takiego jak szczyt Olimpu, podobnie jak nie ma szczytu Gór Stołowych. Musisz zdecydować który z czterech szczytów (Mytikas, Stefani, Skala, Skolio) chcesz zdobyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdusija Re: zdobyc olimp IP: *.5.161.177.acn.gr 21.07.07, 00:16 szczyt to najwyzszy "punkt". chodzi o tron zeusa. wiec chyba wiesz ktory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian.kaniu Re: zdobyc olimp IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.07, 11:35 Napewno go zdobedziemy :D Odpowiedz Link Zgłoś
magdusijaa Re: zdobyc olimp 23.07.07, 11:44 zycze powodzenia! naprawde warto!! niestety mnie zeus olali sobie gdzies polazl jak go odwiedzilam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian.kaniu Re: zdobyc olimp IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.07, 14:33 Moze na nas poczeka :D Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś