yanu2 08.11.08, 16:59 Czy warto spedzic pierwszy tydzien grudnia na Maderze?Czy pogoda jest wtedy znosna,byl ktos tam w tym okresie?Rok temu bylem w grudniu na Teneryfie i bylo super.pzdr yanu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysiek Re: Madera w grudniu IP: *.3s.pl 10.11.08, 21:25 Też mam problem jakie mam zabrać ubrania(jade na przełomie grudnia i stycznia). Wiem,że historię pogody można sobie zobaczyć ale chodzi mi o temperatury odczuwalne, czy można chodzić w krótkich spodenkach czy raczej nie. Proszę zorientowanych o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
panda_w Re: Madera w grudniu 30.11.08, 14:45 Co prawda na Maderę wybieram się w I połowie lutego, ale poszukuję podobnych informacji praktycznych. Co włożyć do walizki? Może ktoś, kto był (jest) na Maderze w okresie zimowym podzieli się swoimi doświadczeniami? Czy np. wieczory wymagają rajstop i pantofli? a na dzień ubranie lniane czy raczej sweter i dżinsy? Czy na Maderze uprawia się aktywnie nordic walking? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Do Panda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.08, 16:40 Jesli mogę spytać to lecisz z biurem czy prywatnie i w do jakiej miejscowości. My od 1 do 12 lutego jesteśmy na Maderze, lecimy prywatnie prze Londyn do Canico. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
panda_w Re: Do Panda 30.11.08, 20:28 Lecę z biurem, na dwa tygodnie od 30 stycznia. Miejscowość Calheta. Bierzemy kijki i zamierzamy trochę pochodzić a na resztę weźmiemy samochód. Może możesz polecić jakiś dobry przewodnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Do Panda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 13:57 Przejrzyj stronę www.mojamadera.republika.pl Jedyny przewodnik na który natrafiłam to Pascala Z serii Dookoła Świata- Madera 2008r. a mapa wyd. Kompass .Możesz to wszystko kupić w Sklepie Podróżnika(internetowy). Pozdrawiam i do zobaczenia na lavadach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Do Panda IP: 193.41.42.* 03.12.08, 12:21 Dobra rade - nie rezygnujcie z cieplego odzienia! Pogoda w zimie jest nieprzewidywalna a zwlaszcza w gorach na levadach moze byc wilgotno i chlodno. Na wybrzezu powinno byc cieplej, w stolicy- funchal mozna liczyc na ok. 18-20 stopni w dzien... Jesli ktos jedzie aby opalac sie i plazowac to jednak polecam poludniowa teneryfa lub gran canarie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś