kasiaaa80 05.07.09, 14:50 filifionka.wrzuta.pl/film/3h9Ib2Q5gpJ/ ciekawe czy są w Polsce takie ekstremalne przypadki jak ten. O ile karmienie 2-3 lata jest do "przełknięcia" to film powyżej jest juz jak dla mnie oblesny. Sama karmiłam 2,5 roku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksa51 Re: karmienie piersia osmiolatków 05.07.09, 18:41 Ten film pojawiał się już tutaj. Kasiu napisz mi co takiego obleśnego jest w tym filmie. Według mnie nie zawiera jakiś sprośnych scen. Odpowiedz Link
ciociacesia nie pojmuje co tak ludzi nakreca w tym temacie 05.07.09, 19:02 a obleśne to jest zsiadłe mleko Odpowiedz Link
3-mamuska nudne 05.07.09, 19:16 wiesz co zawsze wyciagaja w kolo ten sam film ,no i co z tego z karmi jej cyc, jej dzieco, i jej przekonania,a porownywanie 8 latka z 3 latkiem to jest glupota.dajcie pokoj tej kobiecie,a i niech karmi kazdy ile chce jego sprawa Odpowiedz Link
monicus Re: nudne 05.07.09, 19:28 jak dorosly je lizaki, obgryza paznokcie, chodzi w trampkach to jest ok. jej cycki, niech sobie karmi. dziecka nie zmusza. poza tym z watku fizuli na temat odpowiedniego czasu wg badan zoologicznych wynika, ze jest to normalne Odpowiedz Link
mania2347 Re: nudne 05.07.09, 21:17 No ale powiem że mnie też troszkę zaskoczyła i ja bym chyba nie miała tyle odwagi. Takie mam troszkę mieszane uczucia ale szanuję jej starania (pewnie dzieciaki zdrowe jak ryby) Odpowiedz Link
fizula Re: Monicus 06.07.09, 00:00 poza tym z watku fizuli na temat > odpowiedniego czasu wg badan zoologicznych wynika, ze jest to normalne Oj, Monicus, chyba nie zgodzę się, moim zdanim, raczej ekstremum, nie norma. Te naturalne granice raczej do 5-6, góra 7 lat wskazywałyby. Dlatego ja się osobiście nie dziwię braku zrozumienia dla tej sytuacji. Nie odsądzam co prawada od czci i wiary tych ludzi, ale po obejrzeniu całego filmu (a nie tego krótkiego wycinka), właśnie ta sytuacja była najbardziej wątpliwa dla mnie. Jestem zwolenniczką odpowiednio długiego karmienia piersią, ale na pewno nie przeginania. Wiek młodszy szkolny całkiem dobrze sobie poradzi bez jakiegokolwiek mleka, za to z rozluźnioną więzią z mamusią. Tyle moich odczuć. Odpowiedz Link
monicus Re: Monicus 17.07.09, 14:43 szczerze - dla mnie to tez za dlugo, ale nie wiem dflaczego wszyscy pukaja sie w glowe. gorsze dewiacje sa na rynku obecnie. nie moja broszka. wole tak niz pijana matka, pijany konkubent... Odpowiedz Link
ata99 Re: karmienie piersia osmiolatków 05.07.09, 22:16 Gdyby sie zdarzyło, że z jakichś powodów musiałabym karmić tak długo, na pewno nie robiłabym o tym filmów. Zdrowe dziecko w wieku 8 lat zwykle nie potrzebuje już mleka mamy, pampersów, smoczków itp. Jeśli jest chore i musi być karmione (podobno eskimoski karmią do 12-r.ż.) to w porządku, ale ten akurat film nie podobał mi się. Scena z karmieniem jest wyreżyserowana sztucznie, dla "dziwowiska" takie jest moje odczucie. Odpowiedz Link
dordulka Re: karmienie piersia osmiolatków 05.07.09, 22:47 Kurcze, Fizula powinna "przyszpilic" jakis watek o tej Pani i jej corce osmiolatce Podczytuje Wasze forum naprawde krotko i to juz kolejny "sensacyjny" watek na ten temat. Moze nastepnym razem ktos zastanowi sie, zanim bedzie chcial Was "zaszokowac" i "obrzydzic" osmiotatka przy piersi. Ps. Po raz kolejny obejrzalam ten filmik. Za pierwszym razem przyznaje wywolal niesmak, za drugim - zdziwienie, teraz - filmik jak filmik Kurde, nie karmie, a juz mi sie cos na mozg rzuca)) Tylko co, mleka nie mam Odpowiedz Link
budzik11 Re: karmienie piersia osmiolatków 06.07.09, 08:07 Po raz kolejny sensacja Film jak film. Różni ludzie za obrzydlistwo traktują różne rzeczy. Picie zsiadłego mleka, jedzenie kiszonych ogórków, ślimaków i ostryg, psiego, albo końskiego mięsa, w różnych kulturach jest nie do pomyślenia. Dla nas nie do pomyślenia jest picie mleka matki przez 8-latkę. IMO jeśli nikomu to nie przeszkadza (a chyb a nie przeszkadza nikomu a najmniej zainteresowanym), to po co to komentować i robić z tego sensację? A niech sobie karmią się ile chcą. Odpowiedz Link
mamack82 Re: karmienie piersia osmiolatków 09.07.09, 09:28 Uważam że, jest to odchylenie od normy. Sama jestem karmicielką i będę jeszcze karmić minimum rok ale to jest jak dla mnie przesada. Skrzywiona psychika i nic więcej. Odpowiedz Link
mamack82 Re: karmienie piersia osmiolatków 09.07.09, 09:29 Oczywiście wyrażam tylko swój osobisty pogląd. Odpowiedz Link
asica.p Re: karmienie piersia osmiolatków 09.07.09, 12:08 dla mnie fuj ogromne.bez przesady Odpowiedz Link