Dodaj do ulubionych

Sunshine Holiday

IP: *.play-internet.pl 09.04.14, 16:26
PROŚBA O REALNE I RZETELNE INFO O TYM BIURZE. KTO Z NIMI GDZIEŚ LECIIAŁ???
Obserwuj wątek
    • polak_z_tunezji Re: Sunshine Holiday 10.04.14, 04:50
      Gość portalu: lex napisał(a):

> PROŚBA O REALNE I RZETELNE INFO O TYM BIURZE. KTO Z NIMI GDZIEŚ LECIIAŁ???

To jest zupełnie nowe biuro na polskim rynku mimo że na rynku turystycznym w innych krajach działają już od dawna. Właścicielem jest bardzo duża firma turystyczna z Tunezji jedna z najlepszych i najstarszych co raczej wskazuje na to że nie mają w planach bankructwa:)
      • travelmaster Re: Sunshine Holiday 10.04.14, 09:40
        Cześć, byłem z nimi w Tunezji i Egipcie. Ogólnie już polecałem SunShine Holiday na tym forum ale polecam jeszcze raz! Miałem udane wakacje, wszystko co miało być to było, poza tym mają ceny w porządku. Aha... aktualnie organizują na swoim fanpage konkurs, można wygrać pobyt w hotelu all inclusive. Tak więc 100% pozytyw!
        • Gość: lex Re: Sunshine Holiday IP: *.play-internet.pl 10.04.14, 12:22
          Dzięki za info. A w jakim hotelu i kiedy byłeś w Tunezji??
          • travelmaster Re: Sunshine Holiday 11.04.14, 13:01
            Djerba - październik 2013, all inclusive, 30 st. temperatura B-)

Pozdrawiam :)
            • Gość: Natalia Re: Sunshine Holiday IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.14, 13:52
              nie polecam Sunshineholiday ani wpisów sponsorowanych od travelmana czy innych dziadów. Byłam z nimi w październiku w Turcji: wylot o 4.00 z katowic przesunęli na 18.45, super! żadna różnica zwłaszcza, że za 7 dniowy pobyt w 5* hotelu zapłaciłam 2200 pln... także 1-wszy dzień w dupie ale pewnie organizatorzy się nażarli premii.... Hotel z opinii podróżnych OK, ale ponieważ byliśmy ostatnim turnusem, pokazywali gościom, że nie zalezy im na nas: śniadanie - ubogo, nieco lepiej obiad i kolacja + salmonella w prezencie dla 2 letniego dziecka. Powrót: o 22.30 opóźniony o ponad 4 godziny! z tym, że dowiedzieliśmy się o tym dopiero na lotnisku, więc o 02.30 zapakowaliśmy się do samolotu z dzieckiem, które miało 40 st temperatury, odparzyło pupę a w samolocie nie było warunków, żeby go przebrać. Oczywiście żadnej z 2 reklamacji nie uznali (mimo, że xerowałam kartotekę od lekarza, załączyłam wynik badania z Salmonellą..) a na reklamację dotyczącą opóźnienia godzin wylotu, odpisali: "sorry, że nie była Pani zadowolona z warunków panujących w tym hotelu, ma Pani 5% zniżki na kolejne wczasy z naszym biurem" BEZ KOMENTARZA. poza tym, że spotkamy się w sądzie już w lipcu...
              • olenka67.0 Re: Sunshine Holiday 11.06.14, 15:44
                Witam,
                w poniedziałejk (09.06.2014) właśnie wróciłam z wakacji w Bułgari z tym biurem i nie polecam ze względu na przejścia jakie mieliśmy nie tylko na lotnisku ale wogóle. jak już dolecieliśmy to transfer z lotniska do hoelu trwał ponad 2 godziny a miał trwać 30 minut bo na początku rezydentka wzięła do autobusu złe listy i musieliśmy się wracać a później szukała hoteli i się co chwilę cofaliśmy autobusem. Masakra bo oczywiście mówiła że ona te hotele zna bo sprawdzała każde osobiście :) Później na spotkaniu z nią to my jej opowiadaliśmy o hotelu a nie ona i sobie pisała na kartce info jakie usłyszała - porażka. Ale najgorsze było to że mieliśmy lecieć 09.06.2014 do Polski do Warszawy o 21:30 ale dostaliśmy info że wylot mamy o 09:30. Na lotnisku okazało się że mamy międzylądowanie w Katowicach więc lot który miał trwać 2 godziny zrobił się lotem 4 godzinnym a z małym dzieckiem jest to różnica. Na lotnisku okazało się że nie ma naszych list więc nasi rezydenci jako jedyni uciekli do przylotów abyśmy się nie pytali kiedy będziemy mogli odlecieć. Przez ponad 2 godziny nie pojawili się mieli nas gdzieś a jak sami w końcu znaleźliśmy ich to mieli pretensję że jakim prawem możemy mieć do nich pretensje. Rezydenci innych biur oczywiście szybko odprawili swoich i cały czas byli przy swoich klientach a nasi nie dość że nic nie załatwili to jeszcze uciekli. Porażka!!!!! nigdy więcej !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: bas Re: Sunshine Holiday IP: 176.115.83.* 04.07.14, 11:33
      lecielismy do Tunezji 26.06 z Pyrzowic i wracalismy 03.07, zlego slowa powiedzie nie moge, ladowanie idealne w obu przypadkach, posilek + napoj, oby tak dalej w nastepnych naszych lotach
      • Gość: bas Re: Sunshine Holiday IP: 176.115.83.* 04.07.14, 11:35

sorki, pomylilem tematy, odnosnie biura tez mialem obawy czytajac komenty ale w naszym przypadku byl zgodnie z harmonogramem
        • jan.666 Re: Sunshine Holiday 04.07.14, 12:13
          Też byłem w czerwcu w Tunezji z tego biura ,krótko; bez zarzutu
    • turysta014 Re: Sunshine Holiday 10.08.14, 08:39
      Stanowczo odradzam ! Wróciłem wczoraj z wycieczki z Egiptu (hotel Jasmine Palace) zorganizowanej przez to biuro. Są to oszuści i krętacze jakich mało.
      Po pierwsze rezydent był chamski i niedoinformowany. Nie potrafił zadbać o przekazanie najistotniejszych informacji odnośnie hotelu, pakietu all inclusive (interesował go tylko wycieczki, które z kolei mało kogo interesowały). Nie aktualizował ogłoszeń odnośnie godzin spotkań oraz odlotów samolotów. Telefon który podał do siebie był nieaktualny.
      Kolejnym minusem była sytuacja, kiedy trzeba wymeldować się z hotelu o godzinie 12:00 a wyjazd z hotelu na lotnisko jest dopiero przed 20:00 (wylot o 23:05). Po wymeldowaniu się hotel/biuro podróży nie zapewnia żadnego posiłku ani napojów (chociażby wody). Tak samo w samolocie trzeba sobie za wszystko zapłacić (linie eurolot), w cenie wycieczki nie ma nawet wody a lot trwa ponad 4 godziny.
      Najgorszą i niedopuszczalną sytuacją był właśnie dzień powrotu w którym doszło do dużych opóźnień odlotów do Katowic , Warszawy oraz Poznania. Podczas oczekiwania na autokar w lobby hotelowym przez ponad 7 godzin (bez jedzenia i picia), rezydent oraz recepcja hotelowa nie byli w stanie poinformować nas o opóźnieniu lotu mimo że informację o tym mieli dużo wcześniej (np. hotel wiedział już po godzinie 14 że lot do Katowic jest przesunięty na następny dzień natomiast osoby wracające do Katowic po kilku telefonach uzyskały tą informację dopiero po godzinie 19). Gorzej miały osoby wracające do Warszawy oraz Poznania. Podczas gdy inne biura podróży wiedział o opóźnieniach i poinformowały swoich klientów o tym fakcie jednocześnie zapewniając im dodatkowe zakwaterowanie oraz posiłki, tak biuro Sunshine Holiday kompletnie nas olało a wręcz okłamało. Po godzinie 19:50 przyjechał po nas autokar z przewodnikiem, który w trakcie drogi na lotnisko mówił nam ze lot odbędzie się planowo i nie ma opóźnień. Zostawił nas na lotnisku gdzie miał na nas czekać rezydent. Na lotnisku nie było naszego rezydenta, ciężko było uzyskać informację od samych pracowników lotniska na temat lotu do Warszawy, który został opóźniony z godziny 23:05 na godzinę 7:10. Rezydent oraz właściciel biura Sunshine Holiday nie odbierali naszych telefonów. Pracownicy innych biur próbowali nam pomóc ale im to nie wychodziło. Trzeba było dzwonić do ambasady RP w Kairze żeby ktoś się nami zainteresował. Ostatecznie po godznie 24 linie lotnicze eourolot poczuły się do tego żeby nam zapewnić jakiś nocleg do czasu odlotu (3-4 godziny) i posiłek. Gorzej mieli ludzie z Poznania, którzy byli już po odprawie i musieli koczować pod gate'm na lotnisku przez 7 godzin tylko po to żeby dowiedzieć się że nigdzie nie polecą bo żadnej informacji o odlocie nie było.

OMIJAĆ TO BIURO SZEROKIM ŁUKIEM!!
      • turystka1231 Re: Sunshine Holiday 04.09.14, 16:19
        żenada! nie polecam! z mezem wlasnie wrocilismy z turcji. Opieki rezydenta nie ma! ciezko sie do niego dodzwonic! jak juz to pijany albo sciemnia ze przyjedzie przyjedzie bo ma blisko...i nie przyjezdza... a jakjuz raczyl ruszyc tyłek do hotelu to jak kupilismy u niego wycieczke - upil sie i chcial palic w autokarze...pokazka...pil za nasz hajs dany mu na ta wycieczke.. Jakas porazka.. nie byl w autokarze jak jechalismy na lotnisko ani na lotnisku...nic nie opowiadal o regionie itp.. duzo jest zlych opini a ja dodatkowo pisze na nich skarge ... nie pozwole sobie na takie traktowanie - zero szacunku zero organizacji ... masakra jakas...do ostatniego momentu balismy sie czy w ogole wrocimy do polski.. heh to jest zart a nie biuro..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka