Dodaj do ulubionych

maclaren mx3

26.07.06, 09:38
kto ma i używa? szukam opinii o tym wózku, dziecko urodzi się w listopadzie
więc się zastanawiam, jak on się prowadzi np po śniegu. no i czy nie jest
ciężki?

dzięki za pomoc,
joaśka
Obserwuj wątek
    • kasja311 Re: maclaren mx3 27.07.06, 16:55
      Hej hej
      Tez sie namierzam, ale zdaje sie ze to nowosc tegoroczna. Dowiedzialam sie
      tylko, ze producent nie przewidzial fotelika samochodowego wpinanego do
      stelaza... Nie wiesz gdzie mozna zobaczyc na zywca te wozki? Czy znamy sie z
      listopadowek;)?
      • mariken Re: maclaren mx3 27.07.06, 17:42
        tak, z listopadówek :)
        wiem że w wawie te wózki można kupić na grójeckiej w family shop
        www.familyshop.com.pl/index.php
        jutro się tam wybieram :)
        a co do fotelika, to w zimie dziecko trudno w nim na dłuższą metę wygodnie
        umieścić, a na wiosnę może jeździć już w spacerówce, więc jakoś dam radę bez
        niego :))

j.
        • mariken Re: maclaren mx3 27.07.06, 17:43
          www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=418
          • kasja311 Re: maclaren mx3 28.07.06, 14:04
            Fajnie, ja nie jestem wprawdzie z wawy ale bede tam wkrotce, to sobie pojde,
            dzieki, napisz jak Twoje wrazenia i czy obsluga sklepu poleca
            k
    • w-ella Re: maclaren mx3 28.07.06, 14:07
      widziałam w Krakowie w 4kids przy Zakopiance
      • kasja311 Re: maclaren mx3 29.07.06, 13:14
        OOOOO, dzieki! Dla mnie bomba :)
        • mariken Re: maclaren mx3 29.07.06, 15:46
          byłam, macałam :o)
          powiem tyle - rewelacja!! prowadzi się jednym palcem, przednie koło można
          zablokować, jest bardzo lekki, jakość wykończenia rewelacyjna. gondola też
          ładna i super wykończona. składa się jednym ruchem :)
          dla porównania oglądaliśmy high trek bebe confort - bardzo podobny, też
          trzykołowiec, nieźle amortyzowany. wady - fatalna płaska spacerówka, budka
          cienka i niestabilna zupełnie. pani ze sklepu odradzała ten wózek. maclaren w
          zestawie kosztuje 1699 pln, high trek - 2700 z gondolą i fotelikiem.

jeszcze muszę tylko wymierzyć bagażnik w aucie - mam nadzieję, że wszystko się
          zmieści.

joaśka
    • flora77 Re: maclaren mx3 31.07.06, 15:06
      też interesuje mnie ten wózek. Oglądałam go w sklepach internetowych, ale warto
      byłoby też "na żywo". Czy ktoś wie, gdzie na Śląsku mozna obejrzeć te wózki?
    • detinka Re: maclaren mx3 01.08.06, 08:27
      Hej dziewczyny od niedawna sprzedaję Maclareny ale od dawna jestem na forum e-
      dziecko dlatego dziewczyny z e-dziecko maja u mnie rabaty !
      Resztę na prv.
      Wysłałam mail.
      • kasja311 Re: maclaren mx3 01.08.06, 09:54
        Czy moge tez dostac jakies info na priva? A moze wiesz gdzie w Krakowie mozna
        obejrzec wozki?
      • kuleczka30 Re: maclaren mx3 01.08.06, 22:40
        Ja jestem zainteresowana . proszę o info na priv. pozdro
        • detinka Re: maclaren mx3 01.08.06, 23:29
          odpisałam na prv
      • maud13 Re: maclaren mx3 09.01.07, 13:30
        Witam,
        Znalazłam ten wątek w wyszukiwarce..
        Nie wiem czy Pani nadal ma w ofercie Maclareny.
        Jestem zaintersowana zakupem mx3 red crimson.
        Jaki byłby ewentualny koszt wózka z wysyłką?
        Czy są dostępne śpiworki, a jeśli tak w jakiej cenie?
        Pozdrawiam
        Maud13
    • flora77 Re: maclaren mx3 02.08.06, 22:26
      cześć raz jeszcze
      Właśnie dzisiaj pooglądałam sobie na żywo ten wózek (w Plejadzie w Sosnowcu).
      Wózek wygląda świetnie, jest lekki jak na trójkołówkę, ma duże siedzisko,
      składa się do małych rozmiarów, ma sporo przydatnych funkcji (regulowany
      podnóżek, odpinany pałąk, budkę można zaciągnąć do przodu dla ochrony przed
      słońcem czy deszczem i wiele innych). No i wszystko byłoby super gdyby nie
      fatalne moim zdaniem rozwiązanie regulacji oparcia. Jest to zrobione na pasku
      (co już jest wg mnie gorszym rozwiązaniem niż regulacja skokowa) i to w taki
      sposób, że o ile podniesienie byłoby jeszcze znośne o tyle obniżenie ze śpiącym
      dzieckiem wydaje mi się kłopotliwe. Poza tym trudno zrobić pozycję całkiem
      siedzącą (trzeba się "nagimnastykować" z zatrzaskami). No i to wszystko
      sprawia, że raczej się na ten wózek nie zdecyduję. Chyba, że da się jakoś
      inaczej pokombinować z tym oparciem. Jeśli ktoś wie - proszę o informację.
      A sam sklep w Sosnowcu polecam - spory wybór i niezłe ceny (przynajmniej tego
      Maclarena) - nie sprawdzałam wszystkich).
      • 1cukierek Re: do detinki 09.08.06, 20:29
        Właśnie natknęłam się na ten wózek w miescie i muszę przyznać, że b mi się
        spodobał. Chciałabym jednak uzyskać więcej informacji na jego temat (m.in
        długość gondolki itp) dlatego poproszę o maila.
        andlove@o2.pl
        Dziękuję
      • mariken Re: maclaren mx3 01.09.06, 21:56
        pytanie techniczne - w plejadzie czy w sosnowcu, bo z tego, co wiem to plejada
        jest w bytomiu??

dzięki za pomoc,
        joaśka
        • e-bubu Re: maclaren mx3 03.09.06, 23:27
          w sosnowcu tez jest plejada
          • mariken Re: maclaren mx3 04.09.06, 10:02
            dzięki za pomoc - ja w okolicach sosnowca bywam tylko przejazdem, stąd moja
            niewiedza. a mogłabyś napisać mi jeszcze jak tam dojechać/w którym to jest
            miejscu?

joaśka
            • e-bubu Re: maclaren mx3 05.09.06, 16:46
              w tej kwestii Ci nie pomoge:(, bo adres mam od importera...
              • mariken Re: maclaren mx3 05.09.06, 17:20
                :o))
                poszukałam i znalazłam, ale muszę jeszcze zaopatrzyć się w mapę ;o))
                dzięki
                joaśka
    • e-bubu Re: maclaren mx3 29.08.06, 23:25
      az zaluje ze nie bylo mx3 gdy moja mala przyszla na swiat, bo prezentuje sie
      naprawde elegancko
      • chewela Re: maclaren mx3 04.09.06, 16:13
        widzialam te wozeczki na zywo i rzeczywiscie nie ma fotelika ale gondola jest
        strasznie malenka i waska nie wyobrazam sobie a rodze w pazdzierniku ze moja
        mala zmiesci sie w grubym ubranku. raczej nie zato spacerówka jest oki duza i
        bardzo podobna bo mutsy. dlatego spacerówka super gondola mala i
        waska!!!!!!!!!!!!!!
        • mariken Re: maclaren mx3 09.01.07, 16:02
          moja mała się do gondoli świetnie mieśći, w dużym kombinezonie i praktycznie
          owinięta kocem :o))

ogólnie - wózka używam codziennie i oceniam go w skali 1 do 10 na 20 :o))

joaśka
          • gsmile Maclaren we Wrocławiu 11.01.07, 09:29
            Jezeli chodzi o Wrocław to Maclareny sa do obejrzenia w Ascocie na Hubskiej.
            Wczoraj oglądaliśmy, faktycznie ma duzo zalet, przede wszystkim w ogóle nie
            czuc, ze pcha sie wózek!
            Tylko jedno nas zastanawia i to powaznie. Jak beda zachowywać sie te koła na
            lodzie i w sniegu, piasku i w gorkach. Jak dla nas nie wygladają super solidnie
            Gostek w sklepie powiedział, ze nie ma pojecia bo sprzedają je dopiero od 8
            miesięcy a przez ten czas ani zimy ani śniegu nie bylo...
            Pozdrawiam!
            • amelani Re: Maclaren we Wrocławiu 11.03.07, 17:48
              Witam! Też się zastanawiam nad Maclarenem MX3 - oglądałam go wczoraj i podobami się, ale mam pytanie do Mariken jako chyba jedynej aktywnej użytkowniczki;)
              Jak oceniasz tę regulację paskową spacerówki (wiem, że jeszcze jej nie używasz, ale czy nie wydaje ci się to nieprakycznym rozwiąaniem jak pisała któraś dziewczyna powyżej?) Rozumiem, że wg ciebie ta gondola wcale nie jest za wąska?
              A jak rączka? Mnie się wydawało, że w tym zawiasie, gdzie reguluje się jej wysokośc jakoś trzeszczy i się rusza...
              Pozdrawiam!:)
              • mariken Re: Maclaren we Wrocławiu 12.03.07, 17:07
                :))
                już jeździmy spacerówką - jest ciepło, poza tym mała przestała lubić pozycję
                leżącą w gondoli, no i przesiadła się do spacerówki rozkładanej praktycznie na
                płasko :)
                regulacja jest ok, ustawia się ją szybko, no fakt, że przy użyciu najlepiej obu
                rąk ;). nie wiem, czy to jest niepraktyczne, bo nie mam porównania z innym
                rodzajem regulacji, ale naprawdę jest ok :)
                gondola nie jest za wąska, ale wiele zależy od dziecka - moja młoda jest chuda
                i długa i mieściła się spokojnie w grubym kombinezonie i pod kocem.
                z rączką nie mam najmniejszych problemów :)

ogólnie: wózek na szóstkę :D
                jeśli któraś z was chce go zobaczyć na żywo w użyciu, możemy się kiedyś
                spotkać - często chodzę na pola mokotowskie na spacery :)

joaśka
                • sandraa3 mariken!!! 17.04.07, 18:48
                  Dzisiaj własnie oglądałam wozki i spodobal mi się Maclaren, ale sprzedawca
                  odradzal, bo potrzebujemy wozka na nierówne, leśne drogi. Powiedział, że
                  strasznie dzieciaka wytrzęsie. Czy to prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka