Dodaj do ulubionych

Quinny Buzz

07.08.06, 09:16
Dziewczyny cały czas nie moge zdecydowac który wózek kupić... wczoraj byłam w
sklepie zeby przyjżeć się dokładnie freestyleowi ale doradca bardzo zachwalam
buzza pomimo malego plastikowego kółka którego BARDZO nie chciałam ten wózek
zachwycił mnie...łatwo się składa (sama próbowałam), przednie koło z
możliwością blokady ( dla mnie b. wazne), siedzisko obracane przodem i tylem
do kierunku jazdy, regolowany podnuzek, pałąk zabezpieczający, teleskopowa
rączka, no i cena przystepna bo buzz z gondolą to cena ok 2tys, wszystkie
uzytkowniczki Buzza prosze o opinie na temat wózeczka z gory dziekuje i
pozdrawiam:)

Obserwuj wątek
    • femian Re: Quinny Buzz 08.08.06, 10:51
      Obrałam nową technikę prowadzenia tego wózka po piachu. Jak wrócę z urlopu nad
      morzem to napiszę coś wiecej. To kółko jest beznadziejne, ale może jeszcze da
      się z tego wózka jakieś pozytywy "wycisnąć"... Daję temu wózkowi ostatnią
      szanse na urlopie. W każdym razie moje dziecko ma 3 miesiąe i wypełnia już całą
      gondolę, jeszcze miesiac i będzie mieć za ciasno.
    • muut Re: Quinny Buzz 10.08.06, 08:41
      JA mam buzza już siódmy miesiąc. Zmianiam wózek. powody?
      1. wózek już się nie składa tak jak kiedyś. Tłok jest zabrudzony a nie da sie
      tego wyczyścić samodzielnine. Naprawa gwarancyjan miesiąc czasu bez wózka.
      2. Łożyska są na stałe w kołach. Nie można wyczyścić. Efekt? Koła obracaja się
      na nasmarowanych osiach, łożysko stoi ewentualnie chrupie piachem.
      3. coraz bardziej rozdygotane jest mioejsce gdzie zakłada się siedzisko.
      4. przy zjeżdżaniu z krawężnika czasem coś trzaśnie, nie wiemy jesszcze co to
      ale brzmi srogo jakby kółko miało się wyłamać.
      5. blokada przedniego kółka nie działa i nie da się wyczyścić.
      6. no i hamulec na jednym tylnym kole tylko co okazyje się nie wygodne, poza tym
      ciężko go wdepnąć.
      7. Poza tym jak dziecko leży w spacerówce, i się wysunie do góry wózek traci
      stailność.

Ogólnie już bym tego wózka więcej nie kupiła bo nie nadaje się do intensywnej
      ekspoloatacji. Poza tym mnie też kiedyś zachwycił. NA początku pięknie jeździł,
      super się składał. teraz klnę na czym świat stoi.
    • kokons Re: Quinny Buzz 10.08.06, 12:47
      Ja mam Speedi SX i jestem bardzo zadowolona z jego prowadzenia...
      Jeżdzimy nim juz ponad 6 msc i właśnie przesiadmy do spacerówki.

Nie kupiłam Buzza bo wolę by wszystkie koła w wózku były duże i pompowane - bo
      taki wózek świetnie sie prowadzi; Nie odpowiadało mi też siedzisko spacerówki,
      które jest kubełkowe i nie rozkłada sie a jedynie przechyla gdy dziecko śpi a
      to wydaje mi sie nie wygodne; a oba wózki fantastycznie futurystyczne więc
      warto rozważyć co jest istotne i bardziej przydatne...

• femian Re: Quinny Buzz 23.08.06, 17:40
        Wróciliśmy znad morza. Buzza eksploatowaliśmy na maxa. Nie było tak źle jeśli
        chodzi o prowadzenie, a raczej ciągniecie po piachu na dwóch kołach. Pod koniec
        pobytu nad morzem rozłożyliśmy wózek, zdjęliśmy koła aby zmieścić się w
        bagaźniku. Ogólnie chciałam już napisać na forum, że nie jest tak źle, bo wózek
        sie tak tragicznie nie prowadził, pomimo że blokada przedniego kółka kompletnie
        nie działała. Ale wróciliśmy do domu, chcę złożyć wózek i co...? Otóż nie da
        się go spowrotem złożyć, kółóek nie idzie wczepić, we wszystkie "mechanizmy"
        chyba dostał się piasek, którego nei da się usunąć. Jedziemy reklamować wózek.
    • verika Re: Quinny Buzz 23.08.06, 22:07
      Koleżanka, która użytkowała Buzza, po pół roku go sprzedała, twierdzi,że teraz
      nawet za darmo by go nie wzięła!
    • iona_r Re: Quinny Buzz 24.08.06, 08:53
      Hej!!!
      Osobiście uważam ,że za taką cenę (no może trochę więcej)można kupić cały zestaw
      Jane: gondola, spacerówka i fotelik samochodowy. Wczoraj kupiłam samą spacerówkę
      Jane Slalom Pro i jestem bardzo zadowolona(po pierwszej przejażdżce)i żałuję że
      nie kupiłam na samym początku całego kompletu(wyszłoby taniej), tylko kupiłam
      Mikrusa którego nikomu nie polecam(dużo by pisać o jego wadach). Oglądałam na
      allegro właśnie buzza i dziewczyna uczciwie napisała, że fajny wózek to jest ale
      amortyzację na wertepach to on ma słabą. Początkowo też chciałam kupić buzza ale
      jak dla mnie jest za mały zwłaszcza że zbliża się zima i niunię będziesz
      ubierała w kombinezon. Apropos jeszcze przekładanego siedziska muszę zauważyć że
      to żadna rewelacja bo po odwróceniu ciężej podnosi się do góry. Mój synek ma
      4mies. i też chciałam go prowadzić jeszcze przodem do siebie bo myślałam że
      zacznie panikować ale tak nie było rozglądał się i obserwował co się przed nim
      dzieje:)Slalom niby jest duży po złożeniu ale jakoś wczoraj zmieściłam go do
      fiata punto 3-dzwiowego:P no i waży poniżej 10kg. Zyczę udanego wyboru:)
    • profilactis1979 Re: Quinny Buzz 27.02.20, 09:55
      Witam,
      Licytowała Pani u mnie łóżko IKEA piętrowe, zostala Pani przelicytowana przez nieodpowiedzialną osoba która nie zapłaciła za łóżko. Chciałam się Pani zapytać czy nadal jest Pani zainteresowana zakupem? Nie mam do Pani e-maila ani tel.
      Pozdrawiam,
      Kamila
      mój email profilactis@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka