Dodaj do ulubionych

wnioski kadrowe

19.11.13, 22:30
Wielkimi krokami zbliżają się wnioski kadrowe dla osób, które nie dają rady wyjść z programów naprawczych. Na początek będą to przeniesienia/oddelegowania do innych oddziałów. Z oddziału poleci jedna osoba na jak długo nie znam szczegółów. Dlaczego związki zawodowe milczą? odpowiedź jest prosta, centrala dogadała się ze związkami w sprawie zwolnień. Będą zwolnienia. Odprawy nie dla wszystkich.
Obserwuj wątek
    • agrafek10 Re: wnioski kadrowe 19.11.13, 22:51
      Oj, to będzie problemsmile

U mnie po tym kwartale 15 osób nie wyrobi planów.

Na Syberię nas przeniosą, w kazamaty puszczą wink))))))))
      • honor_cia3 Re: wnioski kadrowe 19.11.13, 23:54
        agrafek10 napisał(a):

> U mnie po tym kwartale 15 osób nie wyrobi planów.

optymizmem powiało - system nie każdego może "skundlić" big_grin
      • zocha37 Re: wnioski kadrowe 20.11.13, 20:29
        Agrafka, a może to jest dobry sposób na bankowych Gustawów?
        Jeśli na 20 osób 2 nie wykonują planów to znaczy, że są nieudacznikami wink ale jeśli jest ich 15 to znaczy, ze plany są z sufitu wzięte.big_grin
        Tak mi się skojarzyło rozliczanie z pracy ludzi pracujących fizycznie.Otóż tam gdzie mają wyznaczone normy do wykonania i są one przez większość pracowników wykonywane i nawet przekraczane to wcześniej czy później przychodzi "normowszczyk" i albo obcina czas albo zwiększa ilość detali do wykonania.Tak oszczędza się na płacach.
        Wypisz wymaluj sytuacja bankowych robotników wink
    • elka302 Re: wnioski kadrowe 20.11.13, 00:32
      p-p-i napisał:

> Wielkimi krokami zbliżają się wnioski kadrowe dla osób, które nie dają rady wyj
      > ść z programów naprawczych. Na początek będą to przeniesienia/oddelegowania do
      > innych oddziałów. Z oddziału poleci jedna osoba na jak długo nie znam szczegółó
      > w. Dlaczego związki zawodowe milczą? odpowiedź jest prosta, centrala dogadała s
      > ię ze związkami w sprawie zwolnień. Będą zwolnienia. Odprawy nie dla wszystkich
      > .

Możesz napisać coś więcej na ten temat. Jak to jest z tymi odprawami? A gdyby ktoś chciał aby go zwolniono? Czy należy się wówczas odprawa? Kiedy można będzie coś przeczytać na intrze?
    • troublemaker_next Re: wnioski kadrowe 21.11.13, 14:44
      @mangagood

Dobrze się czujesz?
      • elka302 Re: wnioski kadrowe 21.11.13, 22:15
        troublemaker_next napisał:

> @mangagood
        >
        > Dobrze się czujesz?
        >
        Jako tako big_grin Ale czy nie fajnie byłoby zwolnić się samemu i dostać za to kasę ? big_grinDD
        • agrafek10 Re: wnioski kadrowe 22.11.13, 22:06
          Fajnie smile ale musisz być twardym zawodnikiemsmile)))))))
          • exworker Re: wnioski kadrowe 29.11.13, 20:00
            agrafek10 napisał(a):

> Fajnie smile ale musisz być twardym zawodnikiemsmile)))))))

Nie polecam. Sam się zgłosiłem, że chętnie odejdę z odprawą, w obliczu zwolnień. Nic nie wskórałem nie licząc spojrzeń wyrażających coś w rodzaju "heretyk, bezcześci bank, zdrajca religii".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka