Gość: marysia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 16:15 jade do południowo wsch Rumuni ( jeszcze dokładnie nie wiem gdzie) i mam pytanie czy jest mozliwosc pojscia w niedziele na msze do koscioła katolickiego? z gory dzieki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mela Re: msza sw IP: *.55.classcom.pl 24.06.09, 16:47 nie wiem jak z południem rumunii, ktoś inny się musi wypowiedzieć:P na północy bez problemu, ale z góry uprzedzam,że niestety masze katolickie są niemal wyłącznie po węgiersku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: msza sw IP: 89.43.178.* 24.06.09, 20:59 bukareszcie w niedziele o 9.00 w kosciele włoskim jest Msza sw. po polsku, bld Balcescu. Odpowiedz Link Zgłoś
avroml Re: msza sw 25.06.09, 16:01 Praktycznie w każdym większym mieście w Rumunii znajdziesz kościół katolicki. Powiedz, gdzie jedziesz, to dam ci koordynaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: msza sw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 22:35 przepraszam nie wiem jak ale sie pomyliłam;) chodziło mi o czesc połnocno wsch. Chcemy jechac napewo w Góry Rodnianskie i do Bukowiny zalezy nam zeby w niedziele byc na mszy wiec nasze plany podrózy dopsuejmy pod tym katem wiec jakbyscie sie mogli podzielic informacja bede wdzieczna. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
avroml Re: msza sw 26.06.09, 14:50 Na Bukowinie nie będziecie mieć problemów ze znalezieniem kościoła katolickiego. W Suczawie możesz nawet trafić na mszę po polsku. Tutaj znajdziesz spis wszystkich parafii dziekanatu suczawskiego z adresami. Odpowiedz Link Zgłoś
vineri Re: msza sw 27.06.09, 15:58 we wszystkich polskich miejscowościach masz msze po polsku (kazanie w j. rumuńskim) nabożeństwa odbywają się w godzinach przedpołudniowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: msza sw IP: 149.156.31.* 06.07.09, 13:42 b dziękuję Wam za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: msza sw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 11:07 Jak się ma sprawa w Siedmiogrodzie. Cluj, Sibiu, małych miasteczkach i na wsiach. Dodam że jedziemy we wrześniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
avroml Re: msza sw 23.07.09, 14:20 W każdym większym mieście w Siedmiogrodzie znajdziesz kilka kościołów katolickich. Msze będą po rumuńsku, albo węgiersku. We wioskach może być różnie - jeśli trafisz na "węgierską" wioskę, będzie tam kościół katolicki, jeśli na "niemiecką" - to raczej ewangelicko-augsburski. Oczywiście, są wyjątki. Niektórzy siedmiogrodzcy Węgrzy są wyznania ewangelicko-reformowanego albo unitariańskiego. Oprócz tego, na północy siedmiogrodu jest sporo greko-katolików, czyli unitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypis Re: msza sw IP: *.ennet.pl 17.07.18, 21:49 NOWY SOŁONIEC - kościół p.w. Zesłania Ducha Świętego POJANA MIKULI - kościół p.w. Najśiętszego Serca Pana Jezusa POJANA MIKULI - kościół p.w. św. Jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś