Dodaj do ulubionych

Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać?

15.10.10, 13:47

Oto główne powody:
1. posprzątać chlew po sobie
2. spłacić długi generowane przez MOPS za jej rządów
3. zmienić urzędasów na swoich (tam gdzie tego jeszcze nie zrobiła)
4. zamienić miasto w prawdziwie miasto socjalne - kochane przez nierobów, pijaczków którym chętnie miasto pomoże
5. dać zarobić znajomym , tak jak to robiła zawsze (z radnymi włącznie)
6. aby Zbigniew D został vice-prezydentem
7. aby Joanna N została również vice- prezydentem

jeśli macie inne pomysły piszcie!

PS : Zbyszek odpalaj wszystkie swoje nicki i do obrony!
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: spoko! 15.10.10, 14:30
      Ja poczekam na listy kandydatow.Siedmioraki rzemieslnik Osi-Ris juz wlazl do dolkow startowych zobaczymy reszte.
    • yamaha-fz6 Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 15.10.10, 15:13
      To już lepiej żeby ona wygrała niż po raz kolejny ten alkoholik i złodziej.
      Takie jest moje zdanie
      • kapioh1 Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 15.10.10, 16:11
        Bue he he, Norbilubi, cwaniaku, Twój lepki pościk wyzwolił w forumowiczach szczere odruchy... I teraz będą tu jeździć na Twoim Pryncypale, jak na łysej szkapie..... iha, iha. Po takim wejściu ja bym Cię spławił z roboty.
      • diablo.0 Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 27.10.10, 21:11
        o kim piszesz? wolisz uzależnioną od męża i syna z tym problemem? albo gorzej bo i narkotyki wchodzą w gre? zależną od osób nieobliczalnych.......sama też leczy się u specjalistów, bierze leki bo bez nich nie potrafi funkcjonować, nie kontaktuje po nich.............ktos taki ma mieć władze w tym miescie? ludzie obudźcie się?
        • sobal50 Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 27.10.10, 22:39
          No właśnie a co bierze obecny prezydent, i u kogo się leczy...
    • machabeusz999 na co to komu??? 15.10.10, 17:10
      Bezsensowny post, bezsensowna wyliczanka! Wszystkie ugrupowania wystawiły kandydatów jak z choinki, abstrakty, które szans nie mają nawet na drugą turę. Jakby wszyscy się bali narazić aktualnemu prezydentowi. Wygra z palcem w .... , na luzie i bez stresu. Opozycja już położyła lage na tych wyborach. Ciekawe co komu za to obiecali.... zobaczymy po wyborach, jak się zacznie obsadzanie stanowisk w zarządzie.
      • g-48 Re: na co to komu??? 15.10.10, 17:40
        Bezsensowny post, bezsensowna wyliczanka! Wszystkie ugrupowania wystawiły kandy
        > datów jak z choinki, abstrakty, które szans nie mają nawet na drugą turę.
        A gdzie ta liste mozna znalezc?
        • machabeusz999 Re: na co to komu??? 15.10.10, 18:12
          Poszukaj. Jesteś w tym dobry.
      • w3c2 Re: na co to komu??? 15.10.10, 18:18
        machabeusz999 napisał:

> Bezsensowny post, bezsensowna wyliczanka! Wszystkie ugrupowania wystawiły kandy
        > datów jak z choinki, abstrakty, które szans nie mają nawet na drugą turę. Jakb
        > y wszyscy się bali narazić aktualnemu prezydentowi. Wygra z palcem w .... , na
        > luzie i bez stresu. Opozycja już położyła lage na tych wyborach. Ciekawe co kom
        > u za to obiecali.... zobaczymy po wyborach, jak się zacznie obsadzanie stanowis
        > k w zarządzie.
        Pan prezydent też był kiedyś z "choinki" (inżynier BHP) a był lepszym prezydentem i co ważne człowiekiem niż jest w tej chwili. A co do opozycji to może sobie olewać, ale to zwykli mieszkańcy wybiorą, a tych którym zbiera się na wymioty na widok wodza i jego świty jest już naprawdę dużo
        • g-48 Re: na co to komu??? 15.10.10, 21:15
          Pan prezydent też był kiedyś z "choinki" (inżynier BHP) a był lepszym prezyden
          > tem i co ważne człowiekiem niż jest w tej chwili. A co do opozycji to może sobi
          > e olewać, ale to zwykli mieszkańcy wybiorą, a tych którym zbiera się na wymioty
          > na widok wodza i jego świty jest już naprawdę dużo
          Zobaczy sie po wyborach! Teraz tych pare produktow kiszki stolcowej nie nic znacza .
          • karolruda Re: na co to komu??? 15.10.10, 22:01
            Pan G... i jeszcze ze dwie osoby z takim zapamiętaniem plujecie po Pani Dziedzic, że albo wyjątkowo jej nienawidzicie z przyczyn prywatnych, albo co bardziej prawdopodobne panicznie boicie się zmiany warty w urzędzie miasta. Uważam, że jest to wystarczająca rekomendacja aby na tą Panią głosować. Myślę, że zrobi z kilkoma darmozjadami porządek. A osobiście liczę, że może wreszcie poza urzędasami pochłaniającymi tony ciastek, też i prostym ludziom spoza układu zacznie żyć się łatwiej. Dzisiaj ciężko jest coś załatwić w UM pomimo tylu zatrudnionych tam ludzi, a baba która odbiera telefony na informacji sepleni i nie wie gdzie połączyć!!! Jakbym miał u siebie w firmie takiego pracownika pewnie musiałbym dokładać do interesu - bo klienci pewnie poszliby do konkurencji. Uważam, że każda kandydatura jest lepsza od obecnej, a ta na którą tak plujecie rekomenduje się sama. Tym więc tym którzy mają wątpliwości, proponuję głosować na Panią Dziedzic!
            • karolruda CD 15.10.10, 22:03
              A i jeszcze jedno dla osoby, która mówi iż miasto pod jej rządami stanie się opiekuńcze, pamiętaj że nie jest ważne czy prowadzisz sklep, knajpę, salon samochodowy, hurtownię fajek, czy ośrodek opieki społecznej, jak jesteś dobrym szefem i potrafisz gospodarować kasą na każdym polu zawodowym sobie poradzisz!!! Poradzisz też sobie jako Prezydent, więc proszę nie pisz bredni. I mówię to nie jako sklepikarz bo temat sklepów z powodzeniem mam już za sobą.
            • g-48 Re: na co to komu??? 15.10.10, 22:07
              Pan G... i jeszcze ze dwie osoby z takim zapamiętaniem plujecie po Pani Dziedzi
              > c, że albo wyjątkowo jej nienawidzicie z przyczyn prywatnych, albo co bardziej
              > prawdopodobne panicznie boicie się zmiany warty w urzędzie miasta.
              Nie chodzi chyba o mnie?Z pania Dziedzic i socjalem nie mam nic wspolnego.
              • jozefosmenda Re: na co to komu??? 15.10.10, 22:23
                Nie Gregor!
                Absolutnie ale to absolutnie nie chodzi o ciebie!
                Ale jakbyś tu był a nie "daleko" to ja bym cię wystawił.
                W oknie wystawowym oczywiście! Nawet byś nie musiał kondona ubierać bo bez niego i tak wychodzisz w sposób właściwy!
                • g-48 Re: na co to komu??? 15.10.10, 22:53
                  Nie Gregor!
                  > Absolutnie ale to absolutnie nie chodzi o ciebie!
                  > Ale jakbyś tu był a nie "daleko" to ja bym cię wystawił.
                  A to tez ty P R E Z E S I E stoisz po socjal? No nie dziwi mnie to zbytnio bo masz zasade gdzie dawaja to nalezy brac.
                  • jozefosmenda na co to komu??? 15.10.10, 23:05
                    A dlaczego to szanowny Gregor "skraca" kopiowanie wpisów?
                    Napisałem, ze ty bez kondona wyglądasz tak jak wyglądasz!
                    No jak wyglądasz Gregor?
                    Spojrzałeś do lustra?
                    • g-48 Re: na co to komu??? 15.10.10, 23:15
                      A dlaczego to szanowny Gregor "skraca" kopiowanie wpisów?
                      > Napisałem, ze ty bez kondona wyglądasz tak jak wyglądasz!
                      > No jak wyglądasz Gregor?
                      > Spojrzałeś do lustra?
                      No tego wiedziec nie mozesz ale widocznie w lusterku zobaczyles siebie samego?!
                  • niepokorna111 Re: na co to komu??? 15.10.10, 23:26
                    ktoś tu pisze o świcie prezydenckiej,to chyba ma mało informacji o tym jaką świtę miała pani G.DZ tam caly dwór jej nadskakiwał, a w zamian mogli robić co im się podobało.Ktokolwiek probował się przeciwstawiać niecnym wyczynom w/w był niszczony.Na żadnego dyrektora w tym mieście nie wplywało tyle skarg mieszkańców ale wszyskie były zamiatane pod dywanik przez jej koleżków radnych.Po trupach do celu -to dewiza tej pani słodki uśmiech na gębie dla tych od których była zależna i druga sardoniczna twarz dla szarych obywateli.Poczytajcie posty pracowników on-line(to ci z jej dworu) jak się wyrażają o petentach MOPS z pogardą i lekceważeniem zapominając że dzieki tym ludziom mają swoją pracę.Nie pasuje im nowy dyrektor bo każe im uczciwie pracować a od tego już odwykli.J ktoś taki miałby być prezydentem.
                    Jej koleżanka J.N.byla pelnomocnik-niemocnik d/s organizacji pozarządowych zrobiła tym organizacjom tyle krzywd że wielu odechciewało się społecznego działania.Obie mają chore ambicje żądzy władzy i dorwania się do kasy od której odpadły .Zero pokory i zwykłej ludzkiej wrażliwości.ale to mnie u tych pań nie dziwi.
                    • zoro333 Re: na co to komu??? 16.10.10, 08:14
                      na spokojnie:
                      O mobbing byli oskarżani wszyscy dyrektorzy spółek miejskich, więc pani Dziedzic nie była tu wyjątkiem. Były skargi na nią, ale to jest MOPS i skargi były i na jej poprzedniczkę i na obecnego dyrektora. Niektórzy po prostu uważają, że MOPS musi dać im kasę. Problemem jest sposób zwolnienia Pani dyrektor i jak ktoś tu już napisał, ten przypadek po prostu przelał czarę. Zrobiła się afera. Faktem jest, że panią Dziedzic zwolniono nie z powodu jakichkolwiek zarzutów, tylko aby zrobić miejsce innej pani związanej blisko z RIO.I to szokuje.
                      Co do pani J.N. to znowu kłamstwo. Z oceną jej pracy całkowicie się zgadzam!!! Tylko, że ona dostała ten etat dzięki swej przyjaciółce ze szkoły czyli… posłance a byłem wiceprezydent. A ta skąd się wzięła w polityce??? I kto ją ciągle promuje??? Czyżby nie twój ulubieniec?
                    • janek23nadaje Re: na co to komu??? 16.11.10, 14:15
                      tu się zgadzam w Rudzie za kadencjio pani J>N. tylko pieski i niektórzy mieli sie dobrze reszta się nie liczyła
                • zawsze_eda Re: na co to komu??? 16.11.10, 18:36
                  Józek ale za ty ty odstawiosz szopki wyborcze na Rudzie , ino na drugi roz odstawiosz pajaca to sie kolorowo oblec z przewagą koloru czerwonego , boś komuszek jest i basta i jeszcze twój junior sie ciśnie do korytka , czyżby w dwóch było wiecy pomysłów jak tu reszta kasy z Rudy wyprowadzić bo przez te wszystkie lata jakie plaszczysz dupsko w UM to już chyba dość dużo żeś nakosioł ale jak ktoś więcy przepijo jak zarobio to musi do źrudelka , nara komuszku zapijaczony.
            • zbychu-fajny Re: na co to komu??? 16.10.10, 18:18
              "albo wyjątkowo jej nienawidzicie z przyczyn prywatnych, albo co bardziej
              > prawdopodobne panicznie boicie się zmiany warty w urzędzie miasta".
              - a innej możliwości nie ma? Dlaczego tak wąsko na to patrzysz? Może popatrzmy w takim razie z drugiej strony: albo ją uwielbiasz z przyczyn prywatnych, albo masz nadzieję na zmianę warty w UM?
    • wafel_0 Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 16.10.10, 11:36
      I pomyśleć że NorbiRubi jest z lewicy - jak to pisze g-48 "komuch"?!
      • g-48 Re: Wafelku 16.10.10, 11:48
        I pomyśleć że NorbiRubi jest z lewicy - jak to pisze g-48 "komuch"

Nie wierze ze ktos rozsadny wytrzyma wsrod tych smierdzacych jajec.
        A druga sprawa nigdy tu nie dochodzilem kto kim jest ale to co tu pisze.Jezeli szukasz SBeckiej sznupy to pisz do Zoro333 lub bezposrednio do szefa psiarni:
        ludzie.gazeta.pl/jozefosmenda/0,0.html
        • wafel_0 Re: Wafelku 16.10.10, 12:08
          Chodzi ci o ten wpis?
          Lubię pracować i pomagać tym,którzy są zagubieni w dzisiejszej rzeczywistości.
          czy
          Ale poza tym żywię głęboką pogardę do różnego typu "graczy" czyli tego typu osobników,którzy swoją miernotę pokrywają pokerowym hazardem otaczając się "szmaciarstwem" i to na razie im w tym kraju wychodzi!Oczywiście w myśl zasady coś za coś!

Według normalnie myślącego Wafelka oba zdania są na TOPIE!
          • g-48 Re: Wafelku 16.10.10, 12:59
            Chodzi ci o ten wpis?
            Chodzi mi o szefa psiarni.Wszystko jasne?
            • jozefosmenda piesku Gregorku bokserku! 16.10.10, 17:28
              A gdzie ty Gregor masz twoja wizytówkę?
              Obawiasz się, że wyjdzie iż byłeś TW?
              Ja zawsze mówiłem, ze komunisci razem z tobą to są tutaj:
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8521765,Michnik__PiS_przypomina_Komunistyczna_Partie_Polski.html
              I o czym my mamy gadać towarzyszu Gregor?
              • g-48 Re: Psiarczyku lewicowy. 25.10.10, 20:24
                A gdzie ty Gregor masz twoja wizytówkę?
                > Obawiasz się, że wyjdzie iż byłeś TW?
                No stara nuta komusza.Szkoda cos powiedziec.A czamu ktos cie z afisza skreslil?
                I o czym my mamy gadać towarzyszu Gregor?
                Tu sekretarzu zescie znowu kawke ustrzelili.
                • jozefosmenda kasprze prawicowy...... 26.10.10, 11:17
                  Zorro nam tu napisał, że byłeś kapusiem i wtyką.Dlatego opuściłeś nas w pośpiechu i w niejasnych okolicznościach!
                  Ja natomiast nie miałem przyjemności być nawet sekretarzem.
                  I szkoda bo dzisiaj mógłbyś swoją twórczość na mój temat lepiej rozwinąć a tak to tylko g......!
                  Czyli g-48!
                  • g-48 Re: Witaj psiarczyku lewicowy 26.10.10, 12:18
                    Zorro nam tu napisał, że byłeś kapusiem i wtyką.Dlatego opuściłeś nas w pośpiec
                    > hu i w niejasnych okolicznościach!
                    Acha! Twoj pikus twoje gowno na forum!
                    A ztym niejasnym opuszczeniem Polski to znow macasz po ciemku i znow trafiles na nocnik.
                    Ja natomiast nie miałem przyjemności być nawet sekretarzem.
                    > I szkoda bo dzisiaj mógłbyś swoją twórczość na mój temat lepiej rozwinąć a tak
                    > to tylko g......!
                    Co ty mozesz rozwinac to tylko gazete"NIE" ktora szybuje nad twoja palica. bo wzrok masz wbity tylko w koryto.
                    • zoro333 herr kabel 26.10.10, 12:26
                      Byłeś kablem i to już wiemy, nadawałes na kolegów i dostałeś za te usługi jednorazowy paszport? U jakiego sbeka sie spowiadałeś? Krawczuk?
    • nat-natka Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 25.10.10, 19:33
      Jest jeszcze jeden ważny powód dlaczego Pani D. powinna wygrać wybory prezydenckie!
      No cóż.
      Nietóre osoby z jej ŚWITY mają duże zobowiązania finansowe wobec niektórych instytucji. Pewnie jakiś duży kredycik do spłaty, autko na raty itp... ??? Niestety przez złego PREZIA, Pani ta utraciła moc wiecznego sypania pieniążkami na lewo i prawo. Źródełko wyschło.
      Ale... Jest promyk nadziei... (złudnej) Jeśli zostanie Prezydentem, wtem czas przynajmniej przez cztery lata hojne źródełno zaczełoby tryskać ponownie pieniążkami podatników. Świetnie!!!
      Tak właśnie kupuje się "gorliwe" poparcie wśród niektórych byłych pracowników MOPS wysokiego szczebla!!!
      Ładnie sobie poczynała z naszymi pieniędzmi. Na wyimaginowane nagrody i dodatki poszła kupa kasy. W chwili, gdy Miasto boryka się z kłopotami finansowymi... Chciałabym znać uzasadnienie tych nagród. Lizyd... i dupowła... i poparcie, na dobre i na złe.
      • nick_na_raz jagoda 25.10.10, 20:09
        właśnie jagoda, jak to jest? bo temat ciebie chyba też dotyczy? czy to te dodatkowe dochody (bynajmniej nie związane z dodatkową pracą!) są motorem twojego podnoszonego tu wiele razy szacunku, adoracji niemal? kpiną jest w kontekście tej sytuacji wytykanie prezydentowi "niegospodarności"!
        • niepokorna111 Re: szanowna świto marzycielki o prezydenturze 27.10.10, 22:59
          jagoda i jej reszta świty Jasnie pani G.DZ. nie może przeboleć braku dochodzików, specjalnych premii i innych bonusów ktorymi obdarzala ich byla ,,na szczęście dyrektorka,, dla podopiecznych mops brakowalo pieniążków ale dla tej kliki nigdy.Kadzą na forum tak jak to robili na codzień w zaciszu jej gabinetu.
          utopijne marzenia mogą mieć ,lecz nawet w ugrupowaniu które ją wystawiło coraz więcej osób wie że nie ma szans,żadnych szans !!!!!Przecież nie może prezydentem zostać osoba która ma problemy natury psychicznej i nawet psycholodzy zatrudnieni w mops nie potrafili jej nic poradzić.
        • jagoda.15 Re: jagoda 12.11.10, 16:12
          nick na raz musze Cię rozczarować:) i prosze nie przenoś na mnie swoich motywacji i "ambicji" nie będę Ci tłumaczyć, że ludzie mają inne motywy działań niż władza i pieniądze bo i tak tego nie zrozumiesz
    • problemator5 Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 27.10.10, 23:35
      www.portalsamorzadowy.pl/wybory2010/osoba/335.html
      • g-48 Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 28.10.10, 00:45
        Lo pieronie!Teraz wszyscy niezalezni?!Czy moze wstydza sie swoich kierownikow?!
        • manna.7.easy Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 11.11.10, 23:28
          Cały mops już się nie może doczekać kiedy pani Dziedzic zostanie prezydentką bo wtedy jej ulubienica - kierowniczka działu metodyczno -konsultacyjnego Pani DANUTA P. zostanie derektorką mopsu o czym marzy . Ma przyobiecane .
          • jagoda.15 Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 12.11.10, 07:06
            p...przysz maniutko!!!! czego jeszcze będziecie próbować żeby ocalić prezia???
            • niepokorna111 Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 12.11.10, 10:44
              jagodo czyżby twoje nerwy nie wytrzymywały , ze aż musisz przeklinać, tak ty dla pani DZ zrobilabyś wszystko bo razem wiele sobie zawdzięczacie.Te wspólne imprezki itp.
              To nie cały mops czeka na DZ. tylko jej dwór bo skończyły się profity,przyjątka i trzeba nawet pracować, a to dla niektórych bardzo trudne.
              Waszej kandydatce nie pomogą fałszywe uśmiechy na spotkaniach z wyborcami i latający po Frynie Zbysio z jej ulotkami.
              • karolruda nienawidzę1 13.11.10, 11:27
                Nienawidzę1, widzę że twoja postawa nie uległa zmianie, więc jako człowiek związany ze służbą zdrowia pozwolę sobie zalecić:
                - trochę ruchu - abyś oderwała 4 litery od krzesełka i zamiast wypisywać bzdury poszła na spacer, może świeże powietrze przyniesie ci też trochę świeżego spojrzenia.
                - coś na żołądek - aby zgaga ciebie nie wypaliła od środka, choć nie wiem, czy nie jest na to za późno
                - coś na nerwy - kaftanik utrudniałby ruchy na spacerze, więc może jakaś herbatka?

A dla twojej wiadomości, Pani której tak nienawidzisz jest jedynym możliwym kandydatem w tym Mieście na Prezydenta. Ma charakter, program który jest realny i co najważniejsze będąc spoza systemu zna system. I tylko ona będzie w stanie poukładać ten bałagan.

TY w swoich uwagach nie odnosisz się do programu, ale atakujesz człowieka - więc nie dziw się, jak inni atakują Ciebie.
                • charlottesometimes1 Re: nienawidzę1 13.11.10, 14:59
                  Karol(ino?), no cóż, ja również jako "człowiek związany ze służbą zdrowia" myślę, ze warto by zalecić to i owo, ale moje typy jakże różnią się od twoich! Pytanie tylko kto jest lepszym diagnostą??;)
              • sabbr Co komu z tego przyjdzie? 13.11.10, 11:40
                Szanowna niepokorna! Mam kilka pytań:

Czy jesteś zatrudniona w UM lub innej jednostce kontrolowanej lub finansowanej przez UM? Jeżeli nie - prosze nie odpowiadać na następne pytania.
                Jeśli tak, to od kiedy?
                Jeżeli tak, to czy boisz się stracić pracę po zmianie władzy w mieście?
                Jeżeli boisz się, to dlaczego?
                • lernest Re: Co komu z tego przyjdzie? 16.11.10, 10:31
                  Co komu z tego przyjdzie?
                  To naprawdę dobre pytanie ale rozważmy je w kategorii, że kazdy wygrywa oprocz Stani.
                  Wcale nie dojdzie do trzęsienia Ziemi ale po pierwsze to przydupasy mają z głowy.Prawie wszystko!
                  Po drugie miasto znormalnieje. Nie będziemy z trwoga otwierali drzwi lodówek , że również tam siedzi ON i mówi dawać(brać!) nie znaczy tracić.
                  Po trzecie przez najbliższe cztery lata nikt nie zmieni samochodu słuzbowego na lepszy model.
                  No itd.... dopiszcie jeszcze coś.
                  I o to chodzi w tym wszystkim czyli szczęśliwi ludzie mogą mieszkać w Rudzie!
                • niepokorna111 Re: Do sabr 16.11.10, 12:25
                  nigdy nie byłam i nie jestem zatrudniona w UM, mam moją wypracowaną emeryturę i dlatego też mogę obiektywnie oceniać kandydatów, ale tez znam postępowanie i sprawki kandydatki na prezydenta p.DZ. ,to nie nienawiść jak tu pisze karol, to fakty o kandydatce.Jak człowiek ktory jest zamieszany w mobing, nierzetelne sprawowanie swojej funkcji( sprawy ekstra premii ) manipulant, może dobrze zarządzać tym miastem skoro nie potrafila dobrze zarządzać MOPS.Zadnego programu tylko jakieś swoje marzenia,żadnych konkretów.Tylko nie ona.
                  • sabbr do niepokorna111 16.11.10, 18:08
                    Pozostaje druga część pytania: "w instytucji finansowanej...". Ale mniejsza o to.
                    Co do obiektywizmu, ja też mogę powiedzieć: jestem obiektywny bo.... i wyjdzie mi 10, 100 czy 1000 powodów tego że jestem obiektywny. I mój obiektywizm będzie tak samo dobry.
                    Wytaczasz argumenty z grubej rury. Że D. jest chora psychicznie, że miała większą niż prezydent świtę, że jakieś premie itd, itp. Ich nagromadzenie, furia w pisaniu jest doprawdy zdumiewające. Ten język mnie po prostu razi... I żadnych konkretów, tylko ogólniki.

Pewnie masz powody żeby jej nienawidzieć. Może nawet masz rację. W części nawet na pewno masz rację.

Dziwi mnie jedynie nieustanna obrona Stani. Równie uparta, co krytyka D. I równie mało rzeczowa. Nieustannie go bronisz. To nie obiektywizm. To wyznawanie pewnej opcji politycznej i twarde zwalczanie innej. Ale oczywiście masz do tego prawo.

Żeby było jasne:
                    Absolutnie nie jestem zwolennikiem Pani D., co opisywałem w innym poście. Ani obecnie panującego. Jestem raczej zwolennikiem tzw. lewej strony. Ale razi mnie Twój nieco rynsztokowy język w stosunku do D. i do wypowiedzi ją chwalących.

Twój język w obronie obecnego prezydenta jest ok, chodź argumenty mało rzeczowe. Nie tylko Twój język mnie razi, bo g-48 i paru innych też.
                    • jankolodziej Re: do niepokorna111 16.11.10, 18:35
                      Ekipa Pani D. idzie sobie po trupach. Widziałem w kilku miejscach, jak zaklejają jej wizerunkiem plakaty innych ugrupowań.
                      W Halembie grupa młodzieńców, zaopatrzona w specjalne haki zrywa wszystkie plakaty, oprócz tych lewicowych, zatem wiadomo kto zacz.
                      • jagoda.15 Re: do jankołodziej 16.11.10, 21:49
                        a na tym haku na pewno pisało, że to ekipa Pani D??i co wspólnego mają lewicowe plakaty do Pani D.??? ktoś bardzo chce skłócić kandydatów, ciekawe kto???
                  • rudafraszka Re: niepokorna111 16.11.10, 21:36
                    niepokorna111 (pani K----a), w odpowiedzi na pytania zapomniałaś dodać, ze jesteś prezesem stowarzyszenia (które, jak się chwali prezydent (jeszcze...) Stania), które popiera obecnego prezydenta...
                    A czy to Twoje przyklaskiwanie, chwalenie, bronienie prezydenta (jeszcze...)to nie przypadkiem z chęci zysku...? Bo to, że nie jesteś tutaj anonimowa to już wszyscy wiedzą niepokorna111 (pani K----).
                    Twój idol pewnie dziennie sprawdza, czy pojawił się kadzący wpis jego wiernej poddanej!!!
                    • norbert.rozga Re: niepokorna111 17.11.10, 23:12
                      Rude Jagody i inne fraszki. Zmieńcie temat jeśli potraficie, ale w to mocno wątpię. Najprawdopodobniej, ani ruda, ani fraszka tylko dwie blondyny.
            • manna.7.easy Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 13.11.10, 10:56
              Tak,tak jagodo przyszedł czas zapłaty . Mięsiste jagody w postaci 200setek już zaczęły wam wypadać z portfela .A i zakładanie kagańca na buzie też ciężko przychodzi . W zupełności was rozumiem...... ale nie współczuję .
              • manna.7.easy Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 16.11.10, 00:22

Życzę Tobie Mamo szczerze,
                życzę zdrowia i radości.
                Życzę Ci by z Twego serca,
                Płynął zawsze dar Miłości.
                • niepokorna111 Re: do rudej fraszki i jagody 17.11.10, 07:08
                  Nie obrażajcie ludzi pracujących spolecznie-bez wynagrodzenia w rudzkich stowarzyszeniach bo obie nie dorastacie im do pięt.Prezydent docenia aktywność i dobrą robotę tych organizacji.Obrażacie na tym forum wszystkich przeciwników DZ. ale jak wczoraj przeczytalam wysokość ,,premii,, od 19 tys. do 30 tys ktorymi was obdarowywała to trudno sie wam dziwić .kura znosząca dla was złote jaja padla i cale szczęście że tacy jak wy nie mogą dalej zagarniać kasy .A może wam jeszcze z pięć telewizorów obiecała z tych zamowionych dla mops gdy byla dyrektorem.A co do rudzkich organizacji to wiele z nich pozyskuje duże środki z poza miasta i z nich tworzy projekty dla jedo mieszkańcow ,nie są takimi pijawkami jak wy.Póki bylyście porzy mopsowskiej kasie z waszą ulubienicą czulyście się nadludzmi ,lekceważylyście wszystkich i wszystko ale to się już na szczęście skończyło .
                  • sabbr Re: do rudej fraszki i jagody 17.11.10, 11:31
                    Jestem bardzo przeciw Dz i przeciw obecnemu.

Niepokorna111 - zmień ten język, zacznij podawać źródła - powyżej taki przycisk "url".
                    Nie piszę tego z jakiejkolwiek sympatii czy antypatii politycznej.
                    Po prostu ten język.... razi mnie. g-48 bis.
                  • miglanc_pl Re: do rudej fraszki i jagody 17.11.10, 13:03
                    Ciekawe jakiego stopnia chamstwa i braku jakichkolwiek zasad moralnych doczekamy się na tym forum w przededniu wyborów gdy emocje bedą sięgały zenitu.Niedługą będą wytykali sobie zdarzenia z dzieciństwa.Niepokorna 111 ,masz w 100% racje zaczynają się już zachowywać jak psy Pawłowa,kąsają bez opamiętania .
                  • rudafraszka do niepokornej111 17.11.10, 22:33
                    Widzisz niepokorna111 (pani K----a), tak się składa, że ja nie atakuję tutaj wszystkich przeciwników Pani Dziedzic. Zadaję tylko Tobie pytanie o konkrety. Niestety Ty nie potrafisz o konkretach mówić.... W kółko powtarzasz te same banały dodając co jakiś czas przeczytane tutaj frazesy. Nawet zwracając się do mnie piszesz :
                    "Obrażacie na tym forum wszystkich przeciwników DZ. a
                    > le jak wczoraj przeczytalam wysokość ,,premii,, od 19 tys. do 30 tys ktorymi wa
                    > s obdarowywała to trudno sie wam dziwić .kura znosząca dla was złote jaja padla
                    > i cale szczęście że tacy jak wy nie mogą dalej zagarniać kasy .A może wam jes
                    > zcze z pięć telewizorów obiecała z tych zamowionych dla mops gdy byla dyrektore
                    > m",
                    a
                    po 1 nikogo tutaj nie obrażam
                    po 2 jeśli piszesz o mnie jako pracowniku MOPS, to powiedz, kogo masz na myśli
                    po 3 podaj, jakie to jakoby premie brałam jako pracownik MOPS :-)
                    po 4 podaj kiedy Pani Dziedzic zamówiła te telewizory dla MOPS, a nie powtarzaj ślepo za panem Rózgą.
                    I PROSZĘ O KONKRETY TYM RAZEM A NIE PUSTE FRAZESY niepokorna111 (pani K----a)
    • waple Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 17.11.10, 13:21
      Wpadła mi dziś w ręce Prawda o Rudzie.Nowy dyrektor MOPS wypowiada się tam o poprzedniczce,o stosowanych przez nią praktykach.Na pomoc społeczną idą pieniądze i to niemałe,ale skoro są tak rozdysponowywane to ja dziękuję p. Dziedzic.Teraz wiem,że tam gdzie są potrzebne to ich brakuje.Premie dla swoich w wysokości 6,5 tysiąca w MOPS ? skandal.I jeszcze startować na prezydenta,gdzie moralność i jeszcze trzeba mieć tupet.
      • niepokorna111 Re: ruda fraszko 17.11.10, 22:55
        ruda fraszko rozmawialam wczoraj z poroma pracownikami mops i sa szczęśliwi że skończyły się rządy pani DZ. W ,,Prawdzie o Rudzie Śląskiej,, dokladnie opisano jej wyczyny ,myślała że jest nietykalna dlatego też tak sobie ,,rządziła,,na szczęście ten horor to miasto ma już za sobą.Nie będą sobie jedni napychać kieszeni ,,super premiami,,kosztem ludzi potrzebujących w sytuacji gdy wielu nie ma co do garnka wlożyć i to nie z lenistwa czy własnego zaniedbania.To skandal że taka osoba jeszcze potrafi sięgać po tak zaszczytne miejsce jak prezydentura.A tak na temat popatrz sobie ruda fraszko na debatę kandydatów w sferze i wyniki sondy,ale jak mowi przysłowie,, prawda zawsze wyjdzie na jaw a klamstwo ma krótkie nożki,,Zawsze pisalam fakty a nie plotki w przeciwieństwie do ciebie ty po prostu inaczej nie potrafisz,taki wiidać twoj charakter.na szczęście to normalni ludzie w tym mieście pojdą do urn wyborczych i dziś pokazali jak wybiorą. pa
        • rudafraszka Re: ruda fraszko 17.11.10, 22:59
          niepokorna111 (pani K----a) na temat proszę!
          Nie odpowiedziałaś na żadne z moich pytań. Ale o Twoich zdolnościach w czytaniu ze zrozumieniem już niejeden się tutaj wypowiadał więc rozumiem, że poprosiłam o zbyt wiele.
          • niepokorna111 Re: ruda fraszko 17.11.10, 23:35
            idz już lepiej robić zapasy chusteczek bo jak ta twoja przegrana kandydatka zacznie znowu beczeć to będzie kolejna powódz,a jak pokazała dzisiejsza debata nie ma szans,ludzie i wyborcy w tym mieście już się na niej poznali.Czytać potrafię i wlaśnie wczoraj przeczytałam w prasie o tych waszych ekstra premiach a może nam zdradzisz na ile ty się załapałaś?myślałyście że prawda nigdy nie wyjdzie na jaw to wasz błąd. pa pa
      • cols.cols Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 17.11.10, 23:01
        Ruda Śląska jest jednym z miast, które wydaje największe sumy na pomoc społeczną. Jak Pani Dziedzic dojdzie do władzy Ruda Śląska będzie miastem meneli i alkoholików!
        • hankrisoff Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 17.11.10, 23:36
          Nie sądzę, żeby wzrosła ilość alkoholików itd. Akurat pomoc społeczna w wykonaniu p. Dziedzic charakteryzowała się jedną, dla mnie fundamentalną rzeczą - pracownik socjalny wymaga, podopieczny realizuje, podopieczny dostaje. To takie naturalne prawo społeczne, jednak zapomniane w społecznościach defaforyzowanych (że tak pojadę nazewnictwem unijnym)
      • norbert.rozga Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 17.11.10, 23:20
        Wapniak ty(z małej litery poprzez brak szacunku) jesteś zawsze jak "ecik" wiesz gdzie dzwonią, tylko nie wiesz, w którym kościele. Ale te typy już tak mają.
    • niepokorna111 Re: szanowny sabr 17.11.10, 22:59
      czyżby cię raził język polski, bo w takim języku cały czas piszę,mogę jesli chcesz po śląsku, a może razi cię nie mój język a prawda którą tu piszę,sorry ale tego nie mogę dla ciebie zmienić
      • sabbr Re: szanowny sabr 17.11.10, 23:44
        Nie chcę. Ani po Śląsku, ani w jakimkolwiek innym.
        Jad, zaciętość, przemądrzały język, obraźliwe zwroty (oczywiście bez słów powszechnie uważanych za obelżywe), monopol na obiektywizm i prawdę. To mi się nie podoba.
        • charlottesometimes1 Re: szanowny sabr 18.11.10, 00:18
          Sabbr, pal licho język niepokornej i powtórzenia (podejrzewam, że są wynikiem bezsilnej złości) - najważniejsze i najbardziej przykre jest to, że niepokorna wie co pisze (jakkolwiek to pisze...). Faktem jest, że p. Dziedzic wielu z nas dała się poznać jako osoba zawzięta, mściwa i niezrównoważona. Mało tego - jak draństwa już ujrzały światło dzienne, to zamiast zawstydzić się, może przeprosić (fantastka ze mnie, co?), ona idzie dalej - chce zostać prezydentem. Nie zostaje nic innego jak westchnąć za Cyceronem "o tempora, o mores..."
    • moma.8 Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 19.11.10, 23:45
      Napiszcie proszę czy to prawda że G.D. i jej ulubiony Zbigniew bawili się dzisiaj w clubbing ?
      • niepokorna111 Re: Dlaczego Grażyna Dziedzic powinna wygrać? 19.11.10, 23:55
        wszystko możliwe jak już razem wiszą obok siebie na drzewach i latarniach w calym mieście, na Halembie tez sobie tańczyli.A co na to żona pana radnego? czyżby ja wymienial na niestety dużo starszy model ha ha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka