lipniak 01.02.08, 18:39 Jestes z Trojmiasta - ktore zbory probowales? Z ktorymi pastorami sie kontaktowales i jak Cie zawiedli? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nephilim79 Re: @nephilim79 01.02.08, 18:55 lipniak napisał: > Jestes z Trojmiasta - ktore zbory probowales? Z ktorymi pastorami > sie kontaktowales i jak Cie zawiedli? niedawno chciałeś mnie zbanowac a teraz mam mówić Ci o szczegółach mojego zycia? Odpowiedz Link
lipniak Re: @nephilim79 01.02.08, 19:11 Nie bez powodu liczysz na laske chrzescijan - jestesmy do tego zdolni Postanowilem otworzyc specjalny watek dla Ciebie, aby pomoc sobie nawzajem w odnalezieniu prawdy. Zapewniam Cie, ze jezeli zdecydujesz sie pojsc do poleconego przeze mnie pastora, to otrzymasz tam milosc, a nie cios w pape Odpowiedz Link
lipniak Re: @nephilim79 01.02.08, 19:50 lipniak napisał: > Nie bez powodu liczysz na laske chrzescijan - jestesmy do tego > zdolni > Postanowilem otworzyc specjalny watek dla Ciebie, aby pomoc sobie > nawzajem w odnalezieniu prawdy. Zapewniam Cie, ze jezeli zdecydujesz > sie pojsc do poleconego przeze mnie pastora, to otrzymasz tam > milosc, a nie cios w pape > Po drugie, jestem czescia kosciola. Gdyby to ode mnie zalezalo, to bym sobie Ciebie zbanowal. Tymczasem jako kosciol stac nas na o wiele wiecej. Ja juz swoich sil z Toba probowalem, ale jestem tylko malym, byc moze niedorozwinietym, czlonkiem. Staram sie wyciagnac od Ciebie informacje, na ile rzeczywiscie sie starales i upewnic sie, ze i z Twojej strony nie ma zaniedbania Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 01.02.08, 20:07 lipniak napisał: Gdyby to ode mnie zalezalo, to > bym sobie Ciebie zbanowal. A już myślałem, żeś okazał jakieś ludzkie uczucia Odpowiedz Link
lipniak Re: @nephilim79 01.02.08, 21:24 To sa wlasnie ludzkie uczucia - a Ty nie wsadzaj po raz kolejny ostrza w odsloniete miekkie miejsce Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 01.02.08, 21:29 lipniak napisał: > To sa wlasnie ludzkie uczucia - a Ty nie wsadzaj po raz kolejny > ostrza w odsloniete miekkie miejsce hej, nie denerwuj sie nie ma nic złego w tym, że ktoś ma inne poglądy, naprawdę a poczucie humoru i dystans przydają się w życiu Odpowiedz Link
lipniak Jaki jest Twoj bilans 01.02.08, 22:06 Nie chcialbys sie podzielic swoimi spostrzezeniami na temat pobytu na tym forum? Co osiagnales? Co widzisz? Odpowiedz Link
lipniak Re: Jaki jest Twoj bilans 01.02.08, 23:19 No jak tam - bedzie cos extra dla nas, zanim "sploniesz na stosie"? Inkwizytor czeka Odpowiedz Link
nephilim79 Re: Jaki jest Twoj bilans 01.02.08, 23:30 lipniak napisał: > No jak tam - bedzie cos extra dla nas, zanim "sploniesz na stosie"? > Inkwizytor czeka nie nie, nie macie już tej mocy. ludzka moralność poszła do przodu nie, nie dzieki religii. pomimo waszych przesądów Odpowiedz Link
lipniak Re: Jaki jest Twoj bilans 01.02.08, 23:36 No co z Twoim poczuciem humoru? Mowie o banowaniu przeciez. Czekam Odpowiedz Link
nephilim79 Re: Jaki jest Twoj bilans 01.02.08, 23:38 lipniak napisał: > No co z Twoim poczuciem humoru? Mowie o banowaniu przeciez. Czekam no banuj banuj, poczujesz się jak Twój bóg, który nie znosi sprzeciwu Odpowiedz Link
lipniak Jak smiesz opierac sie torturom! 02.02.08, 00:00 Bilansik poprosze - toz to by byla czysta strata, tak o palic na stosie. Odpowiedz Link
nephilim79 Re: Jak smiesz opierac sie torturom! 02.02.08, 00:07 lipniak napisał: > Bilansik poprosze - toz to by byla czysta strata, tak o palic na > stosie. ale już jednego zabiliscie! a nie nie, to Zydzi... nie, czekaj, Zydzi go zabili czy grzesznicy... aa wiem! umarł za grzech Adama (i Ewy, oczywiscie!), proste Odpowiedz Link
lipniak Re: Jak smiesz opierac sie torturom! 02.02.08, 00:12 Jeszcze prostsze - za Twoje grzechy, w Twoje miejsce, z wlasnej inicjatywy... No a bilans? Odpowiedz Link
nephilim79 Re: Jak smiesz opierac sie torturom! 02.02.08, 00:29 lipniak napisał: > Jeszcze prostsze - za Twoje grzechy, w Twoje miejsce, z wlasnej > inicjatywy... > No a bilans? za moje grzechy? a jakie? chętnie oszczędziłbym mu tej meki Odpowiedz Link
lipniak Re: Jak smiesz opierac sie torturom! 02.02.08, 01:10 To juz przerabialismy - wybierasz tkwic we "wlasnym", wykrzywionym przez poprzednia instytucje, rozumieniu biblii (hanba krzyza, nie cierpienie dolegliwosci fizycznych - nie zauwazyles pewnie, bo nie przyszedles tutaj z zamiarem, ktory stal sie powodem powstania tego forum) No, jako osoba inteligentna - masz podsumowanie swojego pobytu na forum? Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 01.02.08, 22:40 lipniak napisał: > Masz problemy z pamiecia? czasem. kupiłem dziś zapas ręczników papierowych, zapomniałem że już je kupiłem w środe Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 01.02.08, 20:04 lipniak napisał: > Nie bez powodu liczysz na laske chrzescijan - jestesmy do tego > zdolni > Postanowilem otworzyc specjalny watek dla Ciebie, aby pomoc sobie > nawzajem w odnalezieniu prawdy. Zapewniam Cie, ze jezeli zdecydujesz > sie pojsc do poleconego przeze mnie pastora, to otrzymasz tam > milosc, a nie cios w pape dziękuję, choć nie skorzystam. słuchaj, starałem się tu wykazać że mam taki a nie inny stosunek do chrześcijaństwa ponieważ: a) uważam, że bóg nie istnieje, Jezus, o ile istniał, nie byłem synem boga, cała ta historia jest po prostu zmyśleniem. to człowiek stworzył boga, wszystkich bogów, nie odwrotnie. b) zakładając, że się mylę i bóg istnie naprawdę, i cala ta historia jest prawdziwa, to nie zmienia to mojej opinii, że chrześcijaństwo jest najbardziej niemoralnym, absurdalanym i poniżającym człowieczeństwo systemem etyczno-religijnym. i nie masz racji, mi nikt nie dał w papę, ogromna większość moich chrześcijańskich znajomych to świetni ludzie, nikt mnie nie skrzywdził, do nikogo nie mam żalu, wspominam ten czas z sentymentem. pozdrawiam PS I jeszcze jedno - mimo problemów jakie miewam w życiu, czuję się szczęsliwym człowiekiem. bardziej niż wtedy. Odpowiedz Link
lipniak Re: @nephilim79 01.02.08, 21:27 Inni w Ciebie wierza jeszcze, ja nie - ten watek mial za zadanie pokazac Twoja uczciwa strone Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 01.02.08, 22:38 lipniak napisał: > Inni w Ciebie wierza jeszcze, ja nie - ten watek mial za zadanie > pokazac Twoja uczciwa strone i widzisz, to łatwe: nie wierzysz na to że znajde bogam, bo masz dowody. bo starałeś się dowiedzieć nie schrzań tego Odpowiedz Link
lipniak Re: @nephilim79 01.02.08, 23:17 Zastanow sie lepiej, czy to nie Ty "chrzanisz", stawiajac samemu sobie "dowody", ktore nie sa dowodami Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 01.02.08, 23:27 lipniak napisał: > Zastanow sie lepiej, czy to nie Ty "chrzanisz", stawiajac samemu > sobie "dowody", ktore nie sa dowodami a co chcesz bym ci dał dowody że bóg nie istnieje? Odpowiedz Link
lipniak Re: @nephilim79 01.02.08, 23:34 Udowodniles sobie po rozmowie z jakims pastorem (o czym kiedys napomknales), ze nie warto. To jest ten falszywy dowod - unikanie prawdy, do ktorej dostep masz na wyciagniecie reki. Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 01.02.08, 23:40 lipniak napisał: > Udowodniles sobie po rozmowie z jakims pastorem (o czym kiedys > napomknales), ze nie warto. To jest ten falszywy dowod - unikanie > prawdy, do ktorej dostep masz na wyciagniecie reki. no i tą rękę wyciągnełem własnie, też mozesz! choc... jak powiadał niezastapiony Stanisław Jerzy Lec: Tym samym mózgiem myśleć i wierzyć? Odpowiedz Link
lipniak Re: @nephilim79 02.02.08, 00:09 nephilim79 napisał: > lipniak napisał: > > > Udowodniles sobie po rozmowie z jakims pastorem (o czym kiedys > > napomknales), ze nie warto. To jest ten falszywy dowod - unikanie > > prawdy, do ktorej dostep masz na wyciagniecie reki. > > no i tą rękę wyciągnełem własnie, też mozesz! choc... jak powiadał niezastapion > y > Stanisław Jerzy Lec: Tym samym mózgiem myśleć i wierzyć? Pora zacytowac Ciebie: hej, nie denerwuj sie nie ma nic złego w tym, że ktoś ma inne poglądy, naprawdę a poczucie humoru i dystans przydają się w życiu Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 02.02.08, 00:31 Biblii nie rozumiesz.. to wiem, ale i Leca? Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 02.02.08, 10:52 lipniak napisał: > Znow zartujesz? że Biblii nie rozumiesz? na to dałeś wiele przykładów. Odpowiedz Link
lipniak Re: @nephilim79 02.02.08, 15:32 A Ty najwyrazniej rozumiesz? A jak to udowodnisz, ze rozumiesz? Odpowiedz Link
nephilim79 Re: Dowody tego, ze lipniak nie rozumie biblii 02.02.08, 21:42 lipniak napisał: > No, zapodawaj naprawde uważasz ze nie mam nic lepszego do roboty niż przeglądać Twoje posty? no nie osłabiaj mnie Odpowiedz Link
lipniak Re: Dowody tego, ze lipniak nie rozumie biblii 02.02.08, 22:18 Staram sie tylko ustalic, jaki z Ciebie lawirant - robisz to calkiem latwe Odpowiedz Link
nephilim79 Re: Dowody tego, ze lipniak nie rozumie biblii 02.02.08, 22:52 lipniak napisał: > Staram sie tylko ustalic, jaki z Ciebie lawirant - robisz to calkiem > latwe aa w ten deseń śmieszne dość Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 01.02.08, 23:14 a tak na dobranoc: Albert Einstein: "Cóż za smutna epoka, w której łatwiej jest rozbić atom niż zniszczyć przesąd" Odpowiedz Link
anton1 Re: @nephilim79 02.02.08, 15:58 nephilim79 napisał: > a tak na dobranoc: > > Albert Einstein: > > "Cóż za smutna epoka, w której łatwiej jest rozbić atom niż zniszczyć przesąd" Czy wiesz, jaki miala stosunek cytowana przez Ciebie osoba np. do Starego Testamentu? Odpowiedz Link
lipniak Re: @nephilim79 02.02.08, 16:31 Cytat nephilim79 z innego posta: "tylko że ja go cytuje bo coś w pewnej kwestii fajne określił, a nie że był nieomylny." Anton1, powinienes juz podawac mi zapalki do podpalenia stosu Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 02.02.08, 21:40 lipniak napisał: > Cytat nephilim79 z innego posta: > "tylko że ja go cytuje bo coś w pewnej kwestii fajne określił, a nie > że był > nieomylny." > Anton1, powinienes juz podawac mi zapalki do podpalenia stosu ech znów kulą w płot.. a wiesz że i Jezusa mógłbym w paru kwestiach zacytować (lub też słowa które mu zostały przypisane). tak na marginesie... złosliwym to trzeba umieć byc... wiesz o co kaman? Odpowiedz Link
lipniak Re: @nephilim79 02.02.08, 22:33 Wiem dokladnie o co Ci chodzi, wiec po raz kolejny zapraszam Cie do opuszczenia forum Odpowiedz Link
nephilim79 Re: @nephilim79 02.02.08, 22:56 lipniak napisał: > Wiem dokladnie o co Ci chodzi, wiec po raz kolejny zapraszam Cie do > opuszczenia forum dzizes, nie ma sprawy, skoro aż tak Cię irytuję PS choć tak na marginesie... ja się dobrze bawię, czytajac w co wy wierzycie, i w jaki sposob to (nie) argumentujecie... tylko że wy w to NAPRAWDE wierzycie... no, ale krok po kroku, jak mowi Leo przyjemnej wieczności w niebie wiesz, kotek w worku sorki już nic nie mówię Odpowiedz Link
nephilim79 Re: nephilim79 znowu tutaj? 13.02.08, 09:48 lipniak napisał: > Czy ktos Cie zapraszal? tak. Odpowiedz Link
lipniak Re: nephilim79 znowu tutaj? 14.02.08, 04:02 Napisales: chętnie bym ci odpowiedział, ale niestety kolega lipniak się znów denerwuje że mamy wolność słowa i ktoś śmie mieć inne poglądy, a nie chcę go denerwować, ma dość kłopocików <3 Skoro ktos z tego forum zaluje, ze odszedles, to znaczy, ze ktos jeszcze wierzy w Ciebie. To jest wlasnie kosciol. Kolejny dowod na realna moc Bozej milosci - do Twojego przemyslenia. Odpowiedz Link
nephilim79 Re: nephilim79 znowu tutaj? 14.02.08, 10:05 lipniak napisał: > Skoro ktos z tego forum zaluje, ze odszedles, to znaczy, ze ktos > jeszcze wierzy w Ciebie. To jest wlasnie kosciol. Kolejny dowod na > realna moc Bozej milosci - do Twojego przemyslenia. tak to dowód, przekonałeś mnie! pod taką siłą argumentacji i ja muszę ulec! slepy byłem do tej pory, a teraz mam dowód że Jego miłość jest prawdziwa i że On naprawdę żyje Odpowiedz Link
prokasia75 Re: nephilim79 znowu tutaj? 14.02.08, 10:06 Ja nie żałuję, że nephilim odszedł z forum, bo chyba nie odszedł, ale jest wyrzucany (swoją drogą alkoo nie wywalił go). Lipniak napisałeś do nephilim: "Czy ktoś Cię tu zapraszał?" Sorry, ale to nie fair, to "niepojezusowemu" Odpowiedz Link
lipniak Prokasia75 14.02.08, 17:14 Mam nadzieje, ze nie oburzasz sie zbyt latwo, bo to tez "niepojezusowemu". Poczytaj forum, zorientuj sie, co jest grane. Zobaczysz, ze bylo fair Odpowiedz Link