zbyleon 30.05.12, 16:48 Jeśli masz dobry sprzęt, dobry słuch i sporo cierpliwości , posłuchaj : Song Hongbing: Anatomia kryzysu finansowego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyleon Re: Song Hongbing 30.05.12, 17:18 Tu lepsza jakość , ale to tylko komentarz : www.radiownet.pl/publikacje/imperializm-ekonomiczny-song-hongbing-w-warszawie Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 31.05.12, 14:47 Cytat Korzyści z przeczytania tej książki są dziesięciokrotnie większe niż te, które daje nam lektura pierwszej części Wojny o pieniądz. Teraz z niecierpliwością wyczekuję na moment, kiedy będę mógł wziąć do ręki część trzecią, właśnie przygotowywaną przez autora. Mohammed Abdullah Hak patrz: capitalbook.pl/pl/historia/495-wojna-o-pieniadz-2-song-hongbing-.html Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 31.05.12, 15:00 sangecon.wordpress.com/2009/10/15/currency-wars-by-song-hongbing/ Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 31.05.12, 15:13 i jeszcze, Cytat The author inisists that China does not need to follow Western advice - from floating the yuan to opening up its capital markets. It is all a conspiracy to halt the country’s advance to world dominance. Anyone who is looking to write a blockbuster which will top the bestseller list, needs to look no further. Analyse current world politics, from Islamic fundamentalism to African tribal conflict, as a vast, coordinated conspiracy against China’s interests. The Chinese readers will love it! a my? patrz: www.newworldorderreport.com/News/tabid/266/ID/322/China-Gripped-By-Conspiracy-Theories--Song-Hongbings-novel-Currency-Wars-about-Rothschilds-is-a-best-seller.aspx Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 31.05.12, 16:44 Ubić dwa ptaszki jednym kamieniem: Cytat The U.S. forcing the Renminbi to appreciate substantially will achieve a “two-birds-with-one-stone” effect. First is the substantial decrease in the real debt that the U.S. owes China; second is the provocation for Chinese asset prices to bubble. patrz: watchingamerica.com/News/72446/song-hongbing-u-s-targets-china-in-launch-of-currency-war/ Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 07.06.12, 12:41 Trochę zdrowego poczucia humoru: www.uwazamrze.pl/galeria/724079,1,885793.html#bigImage Mam problem z wprowadzeniem obrazka. Polecam ten drugi z sympatycznym napisem na kartonie: Ten years ago, we had: Steve Jobs , Bob Hope and Johnny Cash. Now we have: No jobs , No hope & No cash. Takie teksty umilają mi czytanie książki Song Hongbing'a , którą muszę odkładać co kilka stron. Odpowiedz Link
kolejar Re: Song Hongbing 09.06.12, 05:40 Zbyleon! Dzięki wielkie, że raczyłeś zacytować z linka, o co Ci chodzi, bo zaprawdę nie chce mi się odsłuchiwać i oglądać wszystkich tu zapodawanych linków. Ciekawe, czy Wy linkodawcy zdajecie sobie sprawę, że zapoznawanie się ze wszystkimi Waszymi propozycjami oznaczałoby nie wychodzenie z chaty, ciągłe siedzenie przy kompie i nic nie robienie innego? Kurde, nawet gaci wyprać, ni skarpetek śmierdzących (w pracy pralki zara link z wb???), ni posprzątać, ni naczynia umyć (nie mam zmywarki!). Ale Wy to macie... Jak to robicie te swoje doby przy kompie i jeszcze kasę na życie??? Odpowiedz Link
kolejar Re: Song Hongbing 09.06.12, 05:30 Sprzęt i słuch mam, ale... cierpliwości w ogóle Wiem, że za mało medytuję Nie piszę jaj - naprawdę za mało medytuję i od tego wszystkiego mi się czasem już łeb rozpier... Przepraszam. Odpowiedz Link
censorship Re: Song Hongbing 09.06.12, 06:45 Panie Kolejarzu. Myślę sobie, że nie o cierpliwość chodzi. Pana większość tych, podlinkowanych przez forumowiczów informacji po prostu nie interesuje. Stąd Pana zniecierpliwienie na linki. Ja często znajduję tutaj bardzo smaczne kawałki informacji. Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 10.06.12, 08:05 Ciekawostka: Cytat 2. conspiratard a person who believes in silly conspiracy theories, such as the moon landing hoax or a flat earth. Naturalną staje się moja prośba do forumowiczów: proszę podajcie mi przykłady mądrych teorii spiskowych!!! za www.urbandictionary.com/define.php?term=conspiratard Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Song Hongbing 10.06.12, 12:02 zbyleon napisał: > Naturalną staje się moja prośba do forumowiczów: > proszę podajcie mi przykłady mądrych teorii spiskowych!!! > Muszę Ciebie zmartwić. Teorie spiskowe jako niefalsyfikowalne należą do dziedziny ludzkich wierzeń, są zjawiskiem quasireligijnym i nie powinno się do nich przykładać dychotmii "głupia-mądra". Niektórzy psycholodzy uważają wyznawców takich teorii za osoby o skłonnościach paranoicznych (np. www.psychologytoday.com/blog/the-narcissus-in-all-us/200809/paranoia-and-the-roots-conspiracy-theories ). Dla mnie taka teoria jest efektem spisku psychologów. Głęboko w to wierzę Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Song Hongbing 10.06.12, 12:14 Tu trochę więcej kłamliwych psychologicznych teorii usiłujących pod pozorem obiektywności ukryć prawdę o New World Order www.wired.com/wiredscience/2010/08/the-psychology-of-conspiracy-theories/ Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Song Hongbing 10.06.12, 18:28 napoj.chmielowy napisał: > Niektórzy psycholodzy uważają wyznawców takich teorii za osoby o >skłonnościach paranoicznych (np. www.psychologytoday.com/blog/the-narcissus-in-all-us/200809/paranoia-and-the-roots-conspiracy-theories ). Dla mnie taka >teoria jest efektem spisku psychologów. Głęboko w to wierzę Po prostu psycholodzy rozpatrują problem "w odwrotnej kolejności". Cytat A theory of conspiracy theories Where does this leave the psychology of conspiracy theories? Clearly, looking for stable psychological characteristics or cognitive biases that differentiate believers from sceptics may not be the most productive avenue for research to pursue. Instead, the focus should be turned to the study of conspiracy theories as a social and ideological phenomenon. As a number of social psychologists (including Henri Tajfel, Michael Bilig, Keneth Gergen or Serge Moscovici) have argued over the years, psychology ought to be turning its attention away from looking for psychological underpinnings of social phenomena and consider instead how specific ideologies, worldviews and cultural traditions produce particular patterns of thinking and behaviour. Put differently, it is not that ‘faulty reasoning’ causes people to endorse conspiracy-based explanations, but rather that something within those explanations, within their thematic configuration, narrative structure and explanatory logic, leads people to exhibit these seemingly ‘faulty’ patterns of thought. This suggests that the central object of study should be the structure, logic and evolution of conspiracy theories, with a view to explaining how and why this tradition of explanation persists in modern society, and how it sustains distinct forms of individual and collective thought and action. Całość: www.open.edu/openlearn/body-mind/psychology/psychological-studies/the-psychology-conspiracy-theories Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 11.06.12, 05:50 hurysa1 napisała: > napoj.chmielowy napisał: > Dla mnie taka teoria jest efektem spisku psychologów. > Głęboko w to wierzę > Po prostu psycholodzy rozpatrują problem "w odwrotnej kolejności". > Cytat > A theory of conspiracy theories > ................. > This suggests that the central object of study should be the structure, logic a > nd evolution of conspiracy theories, with a view to explaining how and why this > tradition of explanation persists in modern society, and how it sustains disti > nct forms of individual and collective thought and action. > > > Całość: > www.open.edu/openlearn/body-mind/psychology/psychological-studies/the-psychology-conspiracy-theories Chcąc uniknąć powyższych skojarzeń uczepiłem się tego obcego nam kulturowo człowieka. Zadałem sobie pytanie czy Chińczyk może być antysemitą? Moja odpowiedź chyba nie? A Waszym zdaniem? Odpowiedz Link
kolejar Re: Song Hongbing 11.06.12, 02:10 censorship napisała: Pana większość tych, podlinkowanych przez forumowiczów informacji po prostu nie interesuje. Stąd Pana zniecierpliwienie na linki. Ja często znajduję tutaj bardzo smaczne kawałki informacji. Oczywiście, że większość z tych informacji mnie zwyczajnie nie interesuje, bo... są głupie. Po prostu 90% tych linków to zwykłe śmiecie - raczy Pani wybaczyć, ale tak jest. Niech wspomnę "przemądre" wywody o kolei z portalu lewica.pl, które raczyła Pani zalinkować. W porównaniu pisowskie mądrości w wykonaniu ex-ministra Polaczka są bardziej do sensu. Chodzi o to, że pisarze netowi (i nie tylko netowi) najpierw kreują tezę (np., że rząd Tuska doprowadził do katastrofy kolei w Polsce, katastrofy smoleńskiej i szeregu innych katastrof), a potem bez rozumienia wyszukują oderwane i często niesprawdzone nijak informacje w danym temacie. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Song Hongbing 11.06.12, 07:35 zbyleon napisał: > Czy Song Hongbing to też pisowiec? Zbyleonie. Kolejarz nie wie kto to. On należy do ludzi, którzy czytają tylko to co sami napisali. Wszystko inne jest dla nich śmieciem. Ważne są sprawy z dziedziny ich zainteresowań. Każdy kto ma inne zdanie w tej dziedzinie jest głupkiem. Poczytaj wypowiedzi Kolejarza na WBC, większość głosi te dwie tezy. Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 13.06.12, 15:03 z książki , sprawdzone w internecie : w latach 1840-1850 arcyważną figurą polityczną był niejaki Henry Clay spadkobierca myśli a.Hamiltona i zwolennik prywatnego banku centralnego. Zastanawiający jest los ówczesnych prezydentów , którzy byli przeciwnikami takiego banku. patrz : William Henry Harrison en.wikipedia.org/wiki/William_Henry_Harrison#Death Zachary Taylor en.wikipedia.org/wiki/Zachary_Taylor#Death Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Song Hongbing 14.06.12, 09:45 zbyleon napisał: > Zastanawiający jest los ówczesnych prezydentów , którzy byli przeciwnikami takiego > banku. > patrz : > William Henry Harrison > en.wikipedia.org/wiki/William_Henry_Harrison#Death > Zachary Taylor > en.wikipedia.org/wiki/Zachary_Taylor#Death zastanawiający - nie rozumiem. nie byli to żadni bogowie, a śmiertelnicy podobni innym. zresztą czego można było oczekiwać od ówczesnej służby zdrowia? antybiotyków, wyspecjalizowanych analiz? były pijawki, laudanum i palec wsadzany do nocnika z moczem. rozumiem że jesteś wyznawcą teorii spisku mikrobów doprowadzających do grobów Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 14.06.12, 15:46 poloeschatolo napisała: > zbyleon napisał: > > patrz : > > William Henry Harrison > > Zachary Taylor > rozumiem że jesteś wyznawcą teorii spisku mikrobów doprowadzających do grobów I dowaliłeś ostro biednemu wyznawcy teorii spiskowych. Czy przeczytałeś do końca notkę o Taylorze? Nie zaintrygowała Cie informacja o obecności arszeniku w paznokciach i włosach? Jako fachowiec od mikrobów wiesz jaki ich rodzaj produkuje ten związek niezbędny dla "życia zwłok"? Odpowiedz Link
chlorofil1 Re: Song Hongbing 14.06.12, 17:10 zbyleon napisał: > I dowaliłeś ostro biednemu wyznawcy teorii spiskowych. > Czy przeczytałeś do końca notkę o Taylorze? > Nie zaintrygowała Cie informacja o obecności arszeniku w paznokciach i włosach > ? > Jako fachowiec od mikrobów wiesz jaki ich rodzaj produkuje ten związek niezbędn > y dla "życia zwłok"? Mi się wydaje, że Bacillus insolitus nr 26 Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Song Hongbing 14.06.12, 19:30 zbyleon napisał: > > > rozumiem że jesteś wyznawcą teorii spisku mikrobów doprowadzających do > grobów > > I dowaliłeś ostro biednemu wyznawcy teorii spiskowych. > Czy przeczytałeś do końca notkę o Taylorze? > Nie zaintrygowała Cie informacja o obecności arszeniku w paznokciach i włosach? > Jako fachowiec od mikrobów wiesz jaki ich rodzaj produkuje ten związek niezbędny > dla "życia zwłok"? jak pijany płota czepiasz się wikipedii, a tam jest napisane tak: Neutron activation analysis conducted at Oak Ridge National Laboratory revealed no evidence of poisoning, as arsenic levels were too low.[39][40] The analysis concluded he had contracted cholera morbus, or acute gastroenteritis, as Washington had open sewers, and his food or drink may have been contaminated. Any potential for recovery was overwhelmed by his doctors, who treated him with ipecac, calomel, opium and quinine (at 40 grains a whack), and bled and blistered him too.[41] Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 14.06.12, 23:37 poloeschatolo napisała: > > jak pijany płota czepiasz się wikipedii, a tam jest napisane tak: > >.... as Washington had open sewers, > and his food or drink may have been contaminated... czyli nachlał się facet wody ze ścieku i zgasł? Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 18.06.12, 17:54 dla rozluźnienia o kryzysie inaczej: Cytat Julian Tuwim kilkadziesiąt lat temu opisał ówczesny kryzys ekonomiczny. I jakby... przewidział obecny światowy kryzys Osoby: Goldberg i Rapaport Goldberg – Dzień dobry panu, panie. Rapaport – Jak ja pana widzę u siebie, to już o „dzień dobry” nie może być mowy (wyłącza gramofon) Goldberg – Kiedy ja pana rozumiem… Rapaport – Ale jak pan tu jest, to siadaj pan. Jak pan tu wszedł? Służąca nie powiedziała panu, że mnie nie ma w domu? Goldberg – Powiedziała, moja służąca też czasem mówi, że mnie nie ma, jak jestem. Rapaport – Patrz pan, jak ta służba nauczyła się kłamać? ................................................................ Rapaport – Ja panu wytłumaczę. Ameryka pożyczyła Anglii, Anglia Niemcom, Niemcy pożyczyli Włochom, Włochy pożyczyli Szwajcarii, Szwajcaria pożyczyła Francji, Francja pożyczyła Anglii, a Anglia pożyczyła Ameryce! ................................................. całość : www.rp.pl/artykul/238205.html?p=1 Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Song Hongbing 18.06.12, 23:33 zbyleon napisał: > > jak pijany płota czepiasz się wikipedii, a tam jest napisane tak: > > > >.... as Washington had open sewers, and his food or drink may have been > > contaminated... > czyli nachlał się facet wody ze ścieku i zgasł? nieodparcie mnie kusisz by zwracać się do ciebie zbyleonie per tetryku. a więc tetryku. szkoda że nie jesteś mupetem, bo mieli oni przynajmniej do siebie dystans. tak tetryku. zanieczyszczona woda. oczywiście że to możliwe, przy czym mógł być to skutek oddziaływania miazmatów. choć dla mnie najbardziej prawdopodobne wydaje się zapomnienie przez taylora w natłoku prezydenckich obowiązków, umycia rąk przed wyjściem z toalety. tak tetryku, masz rację. taylor zgasł jak lampa po przekręceniu wyłącznika. odcięli mu prąd Odpowiedz Link
zbyleon Re: Song Hongbing 25.06.12, 13:34 Lech Jęczmyk w RZECZACH WSPÓLNYCH ma swój cykl Powieści, które zmieniły świat. W ostatnim odcinku powołuje się na Wojnę o pieniądz pisząc o niejakim pułkowniku House, autorze Philip Dru Administrator, a Story of Tomoorrow 1920-1935. szukaj : www.google.pl/search?q=philip+dru+administrator+pdf&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a patrz: en.wikipedia.org/wiki/Edward_M._House en.wikipedia.org/wiki/Thomas_William_House,_Sr. Odpowiedz Link