grocholak1
19.10.12, 11:14
Podczas kadencji poprzedniego przewodniczącego osiedla i wywalczonej przez niego z urzędu gminy kwoty prawie 60tyś.zł został rozbudowany i wyposażony na Grocholicach plac zabaw dla dzieci,co było potrzebnym dobrem dla nas wszystkich czyli mieszkańców tej dzielnicy gminy Raszyn,w wspomnianym okresie zostało wykonanych wiele innych pożytecznych rzeczy i projektów zgłoszonych do przewodniczacego przez mieszkańców osiedla,a te zostały przez niego przedstawione na sesjach Rady Gminy i jak widać na przykładzie chociażby wspomnianego placu zabaw,pozytywnie przeforsowane i zrealizowane.Poprzedni przewodniczący w przeciwieństwie do obecnej Pani Ewy Surmacz nakazy podatkowe roznosił sam osobiście po mieszkańcach osiedla lub można było je odebrać u niego w domu,nie wymigiwał się od tego jakby nie było obowiązku jaki spoczywa na przewodniczącym osiedla,obecna przewodnicząca nie chce słyszeć o jakimkolwiek dostarczeniue nakazów do mieszkańców odyłając ich do urzedu gminy i do dokonywania wpłat w kasie urzędu,a przecież jednym z jej obowiązków jest współpraca między urzędem a mieszkańcem,chociażby w sprawie takich nakazów podatkowych.Obecna przewodnicząca jak do tej pory nie zrobiła dosłownie nic!!! dla mieszkańców naszego osiedla,zastanawia mnie tylko fakt kto głosował na osobę która jest pochłonięta raczej własną firmą pogrzebową niż,udziałem w sesjach Rady Gminy i działaniem dla dobra mieszkańców osiedla,a z drugiej strony zastanawiające jest to czy aby Pani ta nie brała udziału w wyborach aby tylko poszerzyć swoje wpływy w kręgach społeczności raszyńskiej dla dobra własnego i własnej firmy?Kiedy w końcu prywata przestanie brać górę nad dobrem wspólnym?Ja jako mieszkaniec osiedla, nie godzę się na taką przewodniczącą i chciałbym zaprotestować przeciw bezczyności tej Pani i za nowym głosowaniem lub przywróceniem poprzedniego przewodniczącego,który jest mieszkańcem osiedla od urodzenia i zna potrzeby i rozwiązania które należy zastosować lub zgłosić w celu ułatwienia życia w tym rejonie gminy Raszyn.Koniec układów i bezczynności w okręgach samorządowych naszego kraju!!!!