jolina322 01.03.07, 22:02 Bardzo proszę o pomoc ,jak załatwić tlen do domu, dla osoby chorej na nowotwór płuc,jestem ze Śląskiego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kizi10 Re: POMOCY JAK ZALATWIĆ TLEN DO DOMU 01.03.07, 22:31 musisz szukać wypożyczalni, my dowiadywałyśmy się na wszelki wypadek, nigdy nie był nam potrzebny, ale wiemy, że dla onkologicznych tlen się z NFZ nie należy - nie ma refundacji, my kombinowałyśmy, że w razie czego załatwimy na naszą astmę, ja jestem z lublina, najbliższa wypożyczalnia jest w w-wie, i to chyba nam podpowiedziały panie z funduszu, zacznij więc od telefonu do swojego oddziału, jeśli nie, pytaj lekarzy i szukaj w internecie. do kupienia jest bardzo drogi. pozdrawiam kaśka Odpowiedz Link
gosia.b75 Re: POMOCY JAK ZALATWIĆ TLEN DO DOMU 02.03.07, 07:23 Spróbuj spytać w hospicjum, nie wiem tylko czy warunkiem nie będzie objęcie chorego opieką( u nas tak było)nie było problemu z wypożyczeniem. W przypadku wypożyczenia takiego koncentratora z wypozyczalni jest to odpłatne i to wcale nie tak mało( jak sie nie mylę ok 300 zł na miesiąc) Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link
malgoska182 Re: POMOCY JAK ZALATWIĆ TLEN DO DOMU 02.03.07, 12:43 Czesc. Tlen najlepiej zalatwic w Hospicjum (pod warunkiem ,ze maja koncentrator na stanie). W naszym przypadku (Warszawa) bylo tak ,ze zglosilismy tatusia do Hospicjum domowego na Tykocinska(polecam ) . Tam aktuslnie nie bylo koncentratorow ,ale Oni maja zwykle kilka numerow telefonow wypozyczalni . Po opludniu juz mielismy tlen z wypozyczalni i to kosztowalo 230 zl. za miesiac. W takich przypadkach nigdy nie patrzylam czy ktos mi to zrefunduje , czy prawnie powinno to byc na NFZ ale z jakichs tam powodow nie bylo. Po prostu byla potrzeba i nie moglam patrzec jak moj tatus zaczynal miec problemy z wydolnoscia pluc . Mialam czekac az mi to zrefunduja? Zglos sie do Hospicjum. Pozdrawiam. Malgsoka Odpowiedz Link
liina Re: POMOCY JAK ZALATWIĆ TLEN DO DOMU 02.03.07, 16:03 Dostaliśmy tlen z hospicjum darmo.Zapytaj w hospicjum jakie sa możliwości. Odpowiedz Link
sabina19793 Re: POMOCY JAK ZALATWIĆ TLEN DO DOMU 03.03.07, 16:44 Witam, Prosze sprobuj w hospicjum , jest to odplatne ale z tego co wiem nie robia problemu. Na pewno wypozycza. Odpowiedz Link
ankw Re: POMOCY JAK ZALATWIĆ TLEN DO DOMU 04.03.07, 20:53 zobacz w hospicjum w Będzinie - www.prosalute.home.pl/ - kiedyś tam dzwoniłam - wypożyczają koncentrator Odpowiedz Link