Dodaj do ulubionych

Minął rok istnienia forum

15.03.07, 21:06
Nie wiem czy ktoś to zauważył, ale niedawno (nie pamiętam dokładnej daty)
minął rok istnienia forum założonego przez Balbinkę. Może któs podopowie i
pamięta, kiedy to dokładnie było.
Bardzo dużo się tutaj wydarzyło i forum ma dość spore archiwum, z którego
zapewne wiele osób nawet anonimowych czerpie jakąś wiedzę i drogę na
wyzdrowienie osobiste czy kogoś bliskiego. Wszystkim w tej trudnej walce
życzę zdrowia, a tym, których bliscy odeszli wspomnień kojących zbolałe serca.
Robert
Obserwuj wątek
    • gontcha Re: Minął rok istnienia forum 15.03.07, 21:44
      Forum powstało pod koniec lutego zeszłego roku.
      Pierwszy post na tym forum, autorstwa oczywiście Balbinki to:

Jak to było z nami
      Autor: b_a_l_b_i_n_k_a ☺
      Data: 23.02.06, 13:28

Kawał czasu...:)
      Ile tu razem przeszlismy przez ten rok... i wspierajmy się i bądźmy tu jak
      najdłużej.
      Pozdrawiam wszystkich,
      Anka
      • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Minął rok istnienia forum 16.03.07, 07:52
        Dzień przed moimi urodzinami :-) Siedziałam wtedy w pracy i zastanawiałam się
        nad tym wszystkim, nad mamą i nad tym co dalej z nią będzie. No i wymyśliłam
        że założę forum, żeby o tym z kimś porozmawiać bo w moim otoczeniu nikt nie
        miał styczności z rakiem i każda próba nawiązania na ten temat rozmowy kończyła
        się nieśmiertelnym: "Eee tam nie martw się..." albo "Było, minęło nie ma co
        sprawy rozstrząsać".

Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim, którzy tu piszą i pomagają. Ech, troszkę się
        wzruszyłam :-)...
        • gontcha Re: Minął rok istnienia forum 16.03.07, 11:54
          Asiu:)
          No to spóźnione, ale...
          ...urodzinowe NAJ, NAJ, NAJ dla Ciebie.

A ten rok? Nie wiadomo nawet kiedy przeleciał. Pamiętacie jak cieszyliśmy się z
          pierwszych 100 postów na forum? A teraz jest ich ponad 10.000 !!! Ileż tu się
          przez ten rok wydarzyło - i radości i łez i smutku i szczęścia - to specyficzne
          forum. Ale - damy radę :)
          • imarc Re: Minął rok istnienia forum 16.03.07, 14:07
            To prawda,to bardzo specyficzne forum,ale jak wiele osób znalazło wsparcie
            dzięki temu 'miejscu w sieci'!Ile przyjaźni zostało zawartych a wielu z nas
            poznało się osobiście:) Dzięki,Asiu! Przyjmij też moje trochę spóźnione
            życzenia urodzinowe. Dużo zdrówka!!! Irek
            • mania60 Re: Minął rok istnienia forum 16.03.07, 14:31
              I ja dołaczam się do życzeń Asiu.!! To forum to wspaniały pomysł , dla mnie to rodzaj psychoterapii. Trudno jest rozmawiać o chorobie z osobami , których to nie dotyczty, a ja miałam zwsze potrzebę rozmawiania o tym.Często też korzystam z doświadczenia innych przy wspieraniu mojej koleżanki , która ma raka piersi.
              Cieszę się ,że tu jesteście!!! Razem DAMY RADĘ !!!! mania
              • koofel Re: Minął rok istnienia forum 16.03.07, 16:55
                Asiu ja też dołaczam do życzen.Składam też podziękowania za to ,że to forum
                istnieje.To dzięki wam przetrwałam najtrudniejsze chwile.
        • kizi10 Re: Minął rok istnienia forum 17.03.07, 20:15
          chociaż tatusia już nie ma 7 m-cy, nadal tu jestem i czuję się związana z Wami
          wszystkimi chyba na zawsze. Nie umiem nawet ubrać w słowa ile dla mnie znaczyło
          to forum, kiedy tatuś chorował, a teraz nie potrafię zapomnieć o Was tak po
          prostu i odwiedzam forum regularnie. zatem z okazji pierwszych urodzin życzę
          wszystkim dużo siły w walce z tą chorobą a założycielom gratuluję genialnego
          pomysłu. pozdrawiam serdecznie wszystkich kaśka
    • morelka29 Re: Minął rok istnienia forum 16.03.07, 16:53
      Witajcie!!!!

Rowniez dolaczam sie do zyczen :):):)
      Mialam szczescie trafic na to forum w maju 2006, czyli praktycznie niedlugo po
      jego powstaniu. I szczerze mowiac gdyby nie to forum to wtedy chyba bym
      oszalala z braku wiedzy i wsparcia. Naprawde baardzo duzo sie tu dowiedzialam
      (praktycznie wszystkiego) bo przez ten czas nie mialam mozliwosci porozmawiania
      z kims kto doswiadczyl choroby nowotworowej i ma jakas wiedze na temat
      czerniaka.
      Takze przy okazji szczegolne podziekowania dla wszystkich tych ktorzy
      odpowiedzieli na moje pytania i nie zignorowali ich (a szczegolnie dla gontchy).

POzdrawiam goraco i zycze zdrowka!!!!!!
      MOrelka.
      • kol32 Re: Minął rok istnienia forum 16.03.07, 17:55
        Ja również dziękuję Balbince oraz wszystkim, którzy tu piszą i pomagają.

Dołączyłam do Was w marcu 2006 i gdyby nie forum nie wiem jak udałoby mi się
        przetrwać chorobę mojego Taty. Dla nas walka zakończyła się przegraną ale
        wiedza i wsparcie, jakie z forum czerpałam są nie do przecenienia.

Pozdrawiam ciepło wszystkich forumowiczów.

Kasia
        • sonja12 Re: Minął rok istnienia forum 16.03.07, 18:47
          Ja również dziękuje balbince za to forum,które było dla mnie wielkim wsparciem
          w chorobie mamy równiez po smierci mamy zaglądam tu każdego dnia,wręcz
          uzalezniłam sie od niego.
          Pamiętam dokłanie ten dzień, kiedy znalazłam to forum dokładnie kilka dni przed
          mamy chorobą ,nie wiem w jaki sposób trafiłam na niego, ale jednak.
          Pozdrawiam wszystkich.Ewa
    • b_a_l_b_i_n_k_a Prawie jak na Oskarach tyle tych podziekowań :-)) 16.03.07, 18:23
      :-))
      • ulaw2 Re: Prawie jak na Oskarach tyle tych podziekowań 16.03.07, 19:35
        Balbinko kochana, dopiero tu zajrzałam......
        Przyjmij i ode mnie najserdeczniejsze życzenia urodzinowe,aby te urodziny
        zapoczątkowały nowy etap Twego życia: w szczęściu,zdrowiu i miłości,z dala od
        trosk i kłopotów.Za całe dobro i poświęcenie jakie dawałaś i dajesz tutaj
        potrzebującym niech dobry Bóg obdarza Ciebie i Twoją rodzinę Swoim
        błogosławieństwem.
        • attenna11 Re: Prawie jak na Oskarach tyle tych podziekowań 16.03.07, 21:48
          Dziekuję, dziękuję, dziękuje i conajmniej kilkudzisięciu takich lat...pomocy,
          porady i dobrego slowa czasem wspólczucia i zrozumienia (oby tych gorszych jak
          najmniej ).
          Dziękuje i życze wszystkiego naj...
          Aneta
          • goniatara Re: Prawie jak na Oskarach tyle tych podziekowań 17.03.07, 04:11
            Forum zalozone przez b_a_l_b_i_n_k_e stalo sie dla mnie w pewnym momencie takim
            moim prywatnym pokoikiem w moim domu, w moim zyciu. Pokoikiem, do ktorego
            zagladaja osoby, ktorych bol rozumiem, z ktorymi nawiazalam kontakt, z ktorymi
            czasem sie sprzeczam. Jest to o tyle wazne miejsce, ze skupia tych, ktorych
            dotyczy w bardziej lub mniej bezposredni sposob choroba. Choroba, ktora (czy nam
            sie podoba, czy nie) odciska ogromne psychiczne pietno na nas samych, naszych
            rodzinach, naszym otoczeniu. Tu wlasnie nasze drogi sie lacza. Zyczylabym sobie
            nie zapraszac juz nikogo wiecej do tego "pokoiku", ale jak juz ktos tu trafi to
            moze liczyc z pewnoscia na porade, konkretna informacje, czy tez na zwykle dobre
            slowo.
            Dziekuje wszystkim i pozdrawiam bez wyjatku wszystkich, ktorzy tu kiedykolwiek
            zagladali, odpowiadali...
            Malgorzata
            • aniawx Re: Prawie jak na Oskarach tyle tych podziekowań 17.03.07, 11:52
              Ja też dołączam się do spóźnionych, ale prosto z serca życzeń urodzinowych.
              Oczywiście bardzo, bardzo dziękuję Balbinko za założenie tego forum... dzięki
              niemu Patryk i ja mieliśmy wsparcie od Was. Patryk w czasie choroby, a ja juz
              po Jego odejściu... Wielkie dzięki!!
              Dużo siły życze wszystkim,
              Ania
              • siamlady Re: Prawie jak na Oskarach tyle tych podziekowań 17.03.07, 20:10
                Forum niewykle pomogło mi w momencie, gdy odkryto u mnie nowotwór. Podczas
                operacji i podczas chemoterapii. Okazało się największą i najskuteczniejszą
                grupą wsparcia.
                Bardzo jestem Wam - wdzięczna - wsystkim, którzy do mnie pisali, a szczególnie
                założycielce Balbince, Ani Gontchy i Asi WINNER, Robertowi i Gosi. Serdeczne
                uściski,
                Kaja
    • agata781 Re: Minął rok istnienia forum 17.03.07, 22:13
      Jestem tu od niedawna i już wiem że to forum jest potrzebne:)Spóźnione życzenia
      urodzinowe dla "szefowej":)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka