Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rozgrzewka

19.08.05, 00:29
    Powoli, powolutku sezon zaczyna się budzić ze snu.. już we wrześńiu pierwsze
    plany w listopadzie pierwsze wyjazdy...
    właśnie.. jakie rejony planujecie tej zimy??
    Obserwuj wątek
      • skyddad Re: Rozgrzewka 19.08.05, 11:46
        Sloneczna Italia.
        Pzdr.Sky.
        • Gość: beabike Re: Rozgrzewka IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.05, 13:42
          Tez Italia-only Dolomity!!!
      • danielgdynia Re: Rozgrzewka 19.08.05, 22:00
        grudzien atak do:
        1. albo Soelden
        2. albo LAdis-Serfaus-Fiss
      • alessa Re: Rozgrzewka 22.08.05, 10:44
        Ja oczywiście zapraszam do Falcade .
        Jestem tam od początku grudnia do końca sezonu narciarskiego , czyli w tym roku
        do 18.04.2006.

Możecie też zobaczyć jak się bawimy w mojej GALERII zdjęć na mojej stronie.
        Pozdrawiam
        Aleksandra
        • Gość: Colagen Re: Rozgrzewka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 17:53
          Olu - rozumiem ze ................. ale - dobra wpadne tam przy okazji zobaczyc
          to za....e pozdrawiam
      • qmax Re: Rozgrzewka 24.08.05, 23:16
        Również jestem ciekawy gdzie jada zwlaszcza starzy bywalcy. Ja chyba tam gdzie
        Wojtek w ubiegłym roku- Val Gardena, z całą rodziną. Myśle tez o wyjeździe na
        pierwszy śnieg tylko we dwoje. Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe oferty niechże sie
        podzieli.
        Pozdrawiam
        • Gość: bingo Re: Rozgrzewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:14
          Groste,Monte Spinale i okolice jest bosko,
          grudzien - jak zawsze tydzien przed swietami powrot.
          A w pazdierniku na TUX.
      • Gość: papryczka Re: Rozgrzewka IP: 212.160.106.* 31.08.05, 12:48
        Dolomity rządzą!!!!
        Cortina d'Ampezzo
        • arwena Re: Rozgrzewka 01.09.05, 09:05
          a skad wiadomo o wyzszosci wloch (przewazaja w tym watku) nad austria?
          bardzo prosze o oswiecenie, bo wypadlam z tematu, poruszajac sie na okolicznych
          jednokilometrowych stokach:(

rozwazam austrie bo duzo blizej i zrobie ja na jeden skok autem - ale moze
          wloskie dolomity warte grzechu?

bede wdzieczna za odpowiedzi;)
          • alessa Re: Rozgrzewka 01.09.05, 22:03
            Z Katowic do Falcade jest dokładnie 1056 km, w zimie raz w miesiącu muszę być w
            Polsce w najgorszym wypadku robię to w 13 godzin.
            Pozdrawiam
            • wote Re: Rozgrzewka 02.09.05, 00:18
              Rozumiem że się chwalisz? ;)
              • skyddad Re: Rozgrzewka 02.09.05, 14:23
                Witaj Arweno,
                narty sa dopiero przyjemne jak masz slonce mroz i snieg.Te trzy warunki zawsze
                spelniaja Wlochy natomiast w Austri masz pewniak snieg,mroz i mgle taka ze nic
                nie widac na 5m. Takich dni moze byc dwa na tydzien,strata nieopowetowana.
                Dlatego lubimy Wlochy.Rowniez tansze winko,miozna zabunkrowac do domku.
                Pzdr.Sky.
              • arwena Re: Rozgrzewka 02.09.05, 14:23
                ja wolalabym jak najblizej, ale faktem jest ze nawet 200 km autostradami nie
                stanowi powazniejszej kwestii w takiej podrozy

pytanie nastepujace i powazne: czy w Falcade na poczatku grudnia (oferta
                otwarcia sezonu) jest snieg na 100% (np. lodowiec)? Wiem ze moglabym gdzies tam
                wyszukac, ale tak szybciej jest.
                Bo w Austrii indywidualnie 7 noclegow i superskipass mam za niecale 300 EUR/os
                wiec cena ta sama. Chetniej pojechalabym do Wloch z uwagi na pogode i
                okolicznosci kulturalne, ale warunkiem koniecznym jest snieg (nie wiem kiedy
                nastepnym razem pojade dalej i nie mam zamiaru ryzykowania jazdy po jednej
                trasie w grudniu).

Bardzo prosze o odpowiedz - pozdr!
                • arwena Re: Rozgrzewka 02.09.05, 14:27
                  oba posty w tym samym czasie ;))))
                  dzieki skydadd za info - mamy bardzo podobne poglady na te sprawe:) a wiec -
                  gdzie na 100% na poczatku grudnia bedzie snieg snieg snieg mroz i slonce?
                  jak jeszcze jakis link do kwaterki podrzucisz to moge sie zrewanzowac
                  chorwackim winkiem ;)
                  • skyddad Re: Rozgrzewka 02.09.05, 18:47
                    Witaj,
                    Pytaj Alesy czyli Alexandry ona jest specjalistka od <Falcade i okolic.
                    Z tego co wiem grudzien jest miesiacem kiedy musi sniegu napadac na caly sezon.
                    Kazdego roku jest inaczej ale zawsze ponad 2000m to jest juz snieg.Nie biore
                    odpowiedzialnosci za te wypowiedz ,widzisz sama co sie dzieje z natura.Zeszly
                    sezon nie bylo dnia w styczniu i lutym cieplej jak -12C.kazdy rok przymnosi co
                    innego.Strach jest prognozowac kiedy sie to nie sprawdzi a Ty zainwestujesz
                    kapital.Obserwuje co roku zdjecia z Alpen Panorama kanal 3 SAT lub Bayern TV,
                    sprawdzam prognozy ,przegladam na internecie i naprawde nie umiem odpowiedziec.
                    Pogde dzisiaj mozna przepowiedziesc jak mowi "Staruch" to nasz kolega forumowy
                    max na 3 dni.
                    Pzdr.Sky.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka