16.08.10, 20:07
hej
chciałam założyć wątek dla ludzi działających w Aktio business & invest group
w którym będziemy mogli powymieniać sie opiniami, doświadczeniami, opisać
swoją przygodę z tą firmą.
pozdrawiam i piszcie piszciesmile
Obserwuj wątek
    • winyl76 Re: Aktio 16.08.10, 20:18
      Aktio to normalna firma, współpracownicy mają w ofercie bardzo fajne narzędzia
      finansowe, nikt nie wciska tu nic nikomu
      firma jeśli trzeba służy pomocną radą: patrz raporty i panele finansowe dostępne
      na stronie. Nie musisz też NIC inwestować podejmując pracę z tą firmą.
      Prowizje są bardzo zadowalające mi udało się osiągnąć zysk na poziomie paru
      tysięcy tygodniowo (oczywiście działam już ładnych parę miesięcy)
      jedno jest pewne Aktio to mlm dla aktywnych i co najważniejsze opiera się na
      funduszach Generali-czyli firmy znanej i cenionej na całym świecie.
      tyle na szybko
      • axel40 Re: Aktio 16.08.10, 20:36
        Czym różni się Aktio od Novision?
      • axel40 Re: Aktio 17.08.10, 01:17

Tak pisał były współpracownik Aktio:
        cytat:

1) Zarabianie na szkoleniach

Firma zarabia na nich i kropka sam organizowałem takie seminaraia i wiem co ile kosztuje.. nie dajcie sobie wcisnać że 450zł to mało i ze jeszcze dopłacają.. przecież w cenie pokoju (ok 270zł) są 2 a nie jedna osoba !! płacą za pokój a nie za osobę.. przy oraganizacji Obiadu/Kloacji tez już nie płacą za osobę tylko orientacyjnie
        To że jest 1,5 doby a nie 1 to hotel za to nie pobiera dodatkowo opłaty bo są już tak dogadani że wzamian za przytrzymanie pokoi zjedza jeszcze obiad i tyle.. i dla Pana komentujacego i "dzwoniącego" do hotelu -> przy takich imprezach warunki są negocjowane z dyrektorem hotelu lub właścicielem a nie z gościem "na telefon-> czyli z recepcji NIE DAJCIE SOBIE WMÓWIĆ ŻE JEST INACZEJ !!

2) ZAROBKI na poziomie 200 000zł ?

Co do Faktur na XXX XXX zł to nie mówię że sie nie da.. szkoda tylko że nie mówi się ludziom jakim kosztem, prosze spojrzeć ilu z klientów sprzed roku nei kontynuuje polisy bo obiecano mu pieniądze ze współpracy an ie stać ich na życie, znam mnóstwo takich przypadków.. gdyby wszystko było takie piekne to obecnie nie robiliby 2-3-4 SBI w miesiącu tylko ze 40 !! firma funkcjonuje 2 lata i co miesiąc (na poczatku) miała ponad 100 osóbn a SBI, gdyby zostawało chociaż 20% osób współpracujących to sami policzcie ile na dzień dzisiejszy powinna mieć współpracowników.

Zresztą znam jedenegoz Dyrektorów który wystawiał faktury na troche mniej niż 100 000zł ale nikt nie mówi ilu na dzień dzisijeszy porobił sobie wrogów i ilu ludzi już nigdy do niego z niczym nie przyjdzie, i prosze tu Żółtodziobów o nie wybijanie się wypowiedziami że można bo można.. tylko nikt nie mówi za jaką cene.. znam wielu ludzi którzy potracili rodziny i przyjaciół przez tą firme

3) Duże prowizje ?

Firma Aktio z tego co się orientuje na dzień dzisiejszy otrzymuje 103% składki pierwszorocznej.

W struktury puszczają (po przeliczeniach) zaledwie 53% (razem z nadwyzką 10zł o której się mówi na najwyższym poziomie dyrektora)

zaznaczam jednakowoż iż Od firm ubezpieczeniowych (mając własną działaność) dostajecie na dzień dobry 55-65%, a znam firmy które bez większych negocjacji dostały 80%-90% składki pierwszorocznej gdzie w w przedmiotowej firmie na "dzień dobry" otrzymujecie zaledwi
        20% (na początku) 40% (pozycja Kierownika zespołu)

Całą reszta idzie za tzw "system" który polega na organizacji szkoleń i wciąganiu kolejnych ludzi którzy z czasem sa zadowoleni (ok 5%) lub niezadowoleni (pozostałe 95%)

4) Opowieści o 107% skuteczności ?

na pierwszy rzut oka mają racje.. tylko nie opowiadają o cofniętych wnioskach i tyle

5) Zmuszanie do wyjazdu na SBI ?

Nie nikt nas nie zmusza, ale często są ludzie wprowadzani w błąd tak więc warto podzielić się SUBIEKTYWNYMI opiniami

Wszystkim autorom wypowiedzi w uniesieniach jaka to firma nie jest cudowna a reszta niech idzie pracować do biedronki -> pochwalcie się wynikami a sami może przejrzycie na oczy.. ja sam łudziłem się 1,5 roku że jest super.. ale po podliczeniu wyszedłem słabo smile w wyliczeniach podajcie prosze również ile razy płaciliście za SBI smile
        • halinka85 Re: Aktio 19.08.10, 19:05
          tak pisze były współpracownik Aktio który przeszedł do konkurencyjnej firmy
          • axel40 Re: Aktio 19.08.10, 19:24
            A coś jest nieprawdą?
            Może wyjaśnisz co nieco?
            • z17 Re: Aktio 19.08.10, 21:18
              Axel, walczysz z wiatrakami. Wątek na forum "pieniądze" dotyczący
              innego podobnego badziewia (Profit) ma już ponad 250 postów i końca
              nie widać. Jakiekolwiek merytoryczne uwagi i pytania sa kwitowane
              zajadłym szczekaniem w stylu, że "chęć szczera zrobi z ciebie
              milionera" , firma jest super, a krytycy się nie znają.

Ci ludzie starają się za wszelką cenę złapać jeleni do prowizyjnej
              pracy w swoich strukturach, a przyjmują każdego kto oddycha (może
              wciśnie polisę przynajmniej swojej rodzinie?). Tym hienom nie chodzi
              o żadną dyskusję na forum, to są wyłącznie próby łapania kolejnych
              ludzi do akwizycji. Dlatego argumenty spływają po nich jak woda po
              kaczce i będą beczeć swoje "beee" do końca świata. Nigdy ich niczym
              nie przekonasz, co najwyżej mogą się wyłączyć po milionowym
              poście. ;-/
              • axel40 Re: Aktio 19.08.10, 21:57
                https://img827.imageshack.us/img827/663/donkichot.jpg smile
              • antracyt7 Re: Aktio 21.08.10, 14:18
                Jestes troszeczke slepy. Przeczytaj co napisala halinka we wstepie. To jest dla
                ludzi, ktorzy sa w AKTIO i chca powymieniac sie spostrzezeniami, nikt tu nie
                szuka jeleni.
                A co do tematu to dopiero sie wkrecam ale juz podoba mi sie calkiem porzadna
                otwartosc. Nie ma jakichs wielkich tajmenic, ktore odkryjesz po pokazie laserow
                tongue_out Warunki wydaja sie byc jasne, nie chcesz nie przyjmuj.
                • antracyt7 Re: Aktio 18.10.10, 12:57
                  wisi na yt filmik z imprezy urodzinowej firmy tak dla dowodu ze wszystko jest OK i wszystko dziala w najlepszym porzadku

Youtube: aktio gala
                  • antracyt7 Re: Aktio 21.10.10, 19:44
                    jeszcze jeden
                    nagroda fenomen roku na gali luksusowa marka

YouTube: fenomen roku
        • blow12 Re: Aktio 10.05.11, 13:22
          Ponieważ zrobiło mi się troszkę wolnego czasu w ciągu dnia a nawet tygodnia to postanowiłem tą lukę uzupełnić dodatkowym zajęciem. Po przeryciu internetu w poszukiwaniu jakiegoś zajęcia trafiłem między innymi na firmę Aktio Business & Invest GROUP.
          Wiele można przeczytać na temat firmy Aktio-Group, niestety z doświadczenia wiem, że często, gęsto negatywne emocje wypowiada konkurencja chociaż etyka w tym biznesie mówi, że o konkurencji mówi się dobrze lub wcale. Nie twierdzę, że wszystkie negatywne wypowiedzi wyssane są z palca przez konkurencję. No ale jak tu się przekonać czy faktycznie można tam zbić kokosy jak twierdzą niektórzy czy wtopić kasę jak ostrzegają drudzy.
          Raz kozie śmierć… nie sugerując się wypowiedziami forumowiczów bo nigdy nie wiadomo, które są prawdziwe a które nie (a zasadę mam taką, że dopóki nie przekonam się osobiście to nie uwierzę), postanowiłem wybrać się na Seminarium Biznesowo Inwestycyjne (w skrócie zwane SBI) organizowane przez wyżej wymienioną firmę.
          Po opłaceniu(jeśli znajdziecie 3 osoby to wyjazd dla Was jest gratis) zostałem wysłany do hotelu Ossa na SBI. Ponieważ słyszałem, że hotel na wysokim poziomie tym bardziej pojechałem optymistycznie nastawiony bo jeśli to nie zajęcie dla mnie to przynajmniej spędzę rozrywkowo weekend.
          Teraz trochę informacji. Hotel faktycznie robi wrażenie(nie jestem menadżerem hotelusmile). Główne wejście oflagowane znakami firmowymi Aktio oraz obstawione niezłymi charakterystycznymi samochodami (same merole). Wykłady na dwóch salach po 50 minut z przerwami na kawkę i ciastka( 10, 15 minut). Nie jestem po ekonomii więc dostaję naprawdę dużą dawkę informacji na temat funduszy inwestycyjnych, co to jest procent składowy i jak dzięki niemu zbudować kapitał rentierski, ciekawy wykład na temat ZUSsmile(warto posłuchać)jak dotrzeć do klienta itp. Itd. Trochę informacji na temat osiągnięć firmy co zrobiło na mnie również duże wrażenie, zwłaszcza że firma istnieje dopiero od 3 lat
          • Partner strategiczny Generali Życie
          • Luksusowa Marka w kat. Fenomen Roku 2010
          Reasumując w dużym skrócie, bardzo edukacyjny wyjazd jak dla mnie. Jak się dowiaduję na zachodzie większość społeczeństwa przeszło takie szkolenie w podobnych firmach , co i również nam by się przydało. Dowiadujemy się , że Aktio sprzedaje produkt Generali Omni Profit z regularną składką roczną. Pieniądze wpłaca się bezpośrednio do Generali(czyli nie ma obawy że stracimy naszą kasę… bo umówmy się, że jest to raczej mało prawdopodobne). Po podpisaniu umowy jeśli nie jesteśmy z niej usatysfakcjonowani można w przeciągu miesiąca zrezygnować(bardzo zachęcające żeby przetestować). No i jeszcze jedno co mi się spodobało to to, że nikt natarczywie nie namawiał mnie na podpisanie umowy. Cały pobyt sympatycznie zorganizowany łącznie z obfitymi posiłkami(śniadanie, obiad, kolacja). Generalnie wygląda mi to na normalną firmę w której można dorobić lub pracować. Oczywiście nie zrezygnuję z moich dotychczasowych zajęć dopóki nie przekonam się, że faktycznie można tam zarobić dużą kasę tak jak obiecują smile.
      • melba18 Re: Aktio 21.02.11, 15:46
        hej, ja też jakiś czas temu zaczęłam z nimi współpracę, na początku dość ostrożnie, ale idzie mi coraz lepiej więc w pełni mogę polecać wszystkim niedowiarkom taką pracę
    • bewa_2 Re: Aktio 13.07.11, 20:17
      Pojawiły się w sieci plotki o zamknięciu firmy AKTIO. Jest absolutne kłamstwo - fatalna kampania promocyjna nowego konkurenta AKTIO. Świadczy to tylko o tym konkurencie, który wchodząc na rynek próbuje wykorzystać silną markę AKTIO i w pierwszym etapie promocji stosuje czarny pr.

Firma AKTIO BUSINESS & INVEST DZIAŁA NORMALNIE JAK PRZEZ OSTATNIE 3 LATA
    • hiekws Re: Aktio 23.12.14, 02:44
      Każdy chciałby nie martwić się o jutro , nie martwić się o swoje pieniądze, o swoją przyszłość i o przyszłość swoich dzieci.

Chciałbym napisać kilka kwesti, które pozwolą państwu wybrać najlepszy sposób oszczędzania

1. ZUS odpowiadający za emerytury jest zadłużoną instytucją, której m.in prezes mówił o tym aby ludzie odkładali dodatkowo. Oraz szef rady nadzorczej ZUS-u powiedział publicznie ,że tam nie ma pieniędzy: golden-line.com.pl/zus-wydal-nielegalnie-pieniadze/

2. Polisy inwestycyjne z funduszem kapitałowym to chyba największe finansowe oszustwo trwające ponad 15 lat. Dziś można odzyskać pieniądze nawet z 1998r z upadłej polisy lub zerwanej przez nas. Wyroki sądów są już w sprawie funduszy inwestycyjnych jednolite. Z ponad 13- tu TU można odzyskać środki
      Aby dowiedzieć się więcej o łamiących prawo polisach proszę wejść na stronę totalfreedom.pl/pomoc/odzyskaj-pieniadze-polis/
      Po sprawie wygranej przeciwko Generali: twojakasa.com.pl/finanse/po-sprawie-przeciwko-generali/
      ponad 50 mln zł kary dla firm oferujących polisy inwestycyjne:
      twojakasa.com.pl/finanse/ponad-50-mln-kary-dla-firm-oferujacych-polisy-inwestycyjne/
      Inwestycja w grunty w porównaniu do inwestycji w polisy inwestycje-grunty.pl/polisy-inwestycyne-inwestycja-grunty/

3. Jeśli chodzi o banki trzymając tam pieniądze tracimy je non stop z powodu inflacji , a poza tym system bankowy upada i musi upaść, bo nie można spłacać długu poprzez inflację, czyli drukować w nieskończoność banknotów.
      Więcej tu: golden-line.com.pl/system-bankowy-sie-rozpada/

Najbezpieczniejsze formy lokowania majątku są to grunty inwestycyjne i metale szlachetne

Najlepsze formy oszczędzania: twojakasa.com.pl/finanse/najlepsze-formy-oszczedzania/

Polecam zacząć dzielić majątek tak jak na poniższej stronie:
      golden-line.com.pl/rezerwa-gotowkowa/

Pamiętajmy grunty nie dają nam takiej płynności jak kruszce , bo je możemy w każdej chwili zamienić na gotówkę.
      Zakup metali szlachetnych tutaj:
      golden-line.com.pl/zakup_metali-szlachetnych

***Uwaga***

Potrzebujesz pilnie pieniędzy lub znasz kogoś kto chce zarobić w jeden dzień ( jednorazowo ) nawet ponad 1000 zł bez wkładu własnego i polecania.
      lub pilnie potrzebuje np. gotówki to prześlij mu tę stronę: twojakasa.com.pl/darmowa
      Takie możliwości daje branża finansowa i jest to prawdopodobnie najlepszy sposób na zarobienie pieniędzy w Polsce przez internet. Jeśli twój klient nie może spłacić dlugu to wyślij mu ten sposób, a dodatkowo możesz na tym zarabiać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka