Dodaj do ulubionych

MT czy kółkowa? co lepsze do wiązania w kurtce?

16.09.09, 14:35
Witajcie. Proszę o radę.
Mam ponad półroczną, prawie 8 i półkilową Marysię. I to jest super. Mieszkamy na 4 piętrze bez windy :( - to jest mniej fajne. Wózek trzymamy w piwnicy.
Mam taki plan na jesień i zimę : w domu wkładam małą w MT lub kółkową ( na moją kurtkę), znoszę ją do piwnicy, wyciągam wózek przed blok, wkładam córkę do wózka, nosidło lub chustę chowam do torby.
Po powrocie ze spaceru pod klatką zakładam MT lub kółkową, małą do środka pakuję. Chowam wózek do piwnicy. I śmigamy na 4 piętro.
Ma to sens? Co się da zawiązać na kurtce? Mam elastyka, ale nie da się go zimą zawiązać bez zdejmowania kurtki. Z tego powodu odpada też tkana chusta.
Mam nadzieje że dobrze naświetliłam sytuację? Nosicielki - poradźcie co się lepiej sprawdzi w mojej sytuacji.
Obserwuj wątek
    • madaleine72 Re: MT czy kółkowa? co lepsze do wiązania w kurt 16.09.09, 15:02
      a może pouch?
      w rozmiarze takim, aby był dobry na kurtkę?
      idealny na krótkie przeniesienie dziecka ( ja tak noszę jak sie autem gzieś wybieram)
      szybko sie motuje dziecia w nim i szybko wyjmuje

A jak byś jeszcze takiego poucha z pluszem ( jak pouchy BabyLucky) w srodku kupiła to by ci za kocyk mógł robić w wózku ;-)
    • shipa Re: MT czy kółkowa? co lepsze do wiązania w kurt 16.09.09, 15:12
      ,,Szybsza" jest kolkowa (i pouch- wzielas go pod uwage? tylko rozmiar ma miec ,,na kurtke").

Mietka tak czy siak trzeba wiazac, i dolne, i gorne pasy- roboty czasem wiecej niz przy wiazance moze byc.

• shipa Re: MT czy kółkowa? co lepsze do wiązania w kurt 16.09.09, 16:11
        Aaaaa, tak to jest, jak ma sie wiele okien otwartych i odpisuje sie na wszystko na raz, i wychodzi troche bez sensu, bo dubluje sie odpowiedzi.

• agisek Re: MT czy kółkowa? co lepsze do wiązania w kurt 17.09.09, 10:49
      Miałam podobny problem (tylko dzieci dwoje) i korzystałam z chusty kółkowej.
      Sprawdzała się świetnie.
    • aga.79 Re: MT czy kółkowa? co lepsze do wiązania w kurt 18.09.09, 21:42
      Też mieszkam na 4 piętrze i system stosuję z wózkiem podobny

Z tym że moja mała ma 3,5 miesiąca. Po przemyśleniach kupiłam nosidło
      ergonomiczne ONO - zachęciła mnie cena i jestem zadowolona. Na biodrze pas
      zapinam na klamrę a na górze są długie pasy. Trzeba skrzyżować jak w MT. Trochę
      nieraz mnie denerwuje jak mi się one kładą na ziemi ale w sumie i tak te końce
      kontaktu z dzieckiem nie mają
    • aniaoam Dzięki za rady 20.09.09, 08:13
      Chyba kupię kółkową. Pouch jakoś mnie nie przekonuje - brak możliwości regulacji mnie zniechęca. A nosidełko ergonomiczne - to już zupełnie nie jest chusta..... - jeśli wiecie o co mi chodzi....
      Z mażenia o długaśnej, tkanej, kolorowej i mega kobiecej zostanie kółkowa. Może na wiosnę się wzbogacę i dokupię długą tkaną ...
      • izaskun Re: Dzięki za rady 21.09.09, 13:11
        kółkowa też może byc piękna kolorowa i kobieca :)
        I na zimę i na lato

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka