Dodaj do ulubionych

jakie nosidło dla 9-miesięczniaka

08.04.13, 14:42
Witam serdecznie

Chciałabym kupić nosidło na wyjazd w góry. Synek będzie miał wtedy 9 miesięcy. Jakie nosidła polecacie? Ja nie mam o nich zupełnie pojęcia...
Obserwuj wątek
    • morai Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 08.04.13, 23:23
      Ergonomiczne :)

Tula, Manduca, Ergobaby, Beco, Boba.
      Albo coś szytego na miarę.
      • monika_kas Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 09.04.13, 08:08
        wszystkie tak samo dobre? czy któreś z nich może Pani polecić bardziej niż inne?
      • ichi51e2 Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 04.06.13, 14:30
        Ja ergobaby nie polecam. Jest niewygodne. I duzo podrob na rynku.
    • monika_kas Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 09.04.13, 08:23
      a jeśli ergobaby to original comfort, sport, carrier czy jeszcze inne?

znalazłam na allegro jakieś nosidełko ergo carrier w podejrzanie niskiej cenie czy to jest to samo co ergobaby?
      • szelkami Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 09.04.13, 08:57
        ergo są często podrabiane. weź tule lub manducę. sprzedasz za 70% ceny używane.
        • monika_kas Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 09.04.13, 09:07
          mam nadzieję, że nie będę musiała sprzedawać :)

a bondolino?
          • szelkami Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 09.04.13, 09:14
            bondolino też ok (mi się nie podobało, że pas biodrowy jest na rzepa), ale chyba tule i manducę najłatwiej sprzedać- miałam na myśli sprzedaż, jak już nie będzie Wam potrzebne. My od 7 miesiąca używamy tulę (wcześniej chusta) i na nic bym jej nie zamieniła :)
            Nowa tula 420 zł, używana 300-350 zł i schodzą od ręki.
            • monika_kas Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 09.04.13, 09:16
              a jak dziecko jest wyjątkowym śpiochem.... wygodnie mu będzie spać w tuli?

przepraszam że takie może głupie pytania zadaję ale nie mam zielonego pojęcia o tym...
              • szelkami Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 09.04.13, 09:54
                mój bardzo często i bardzo długo śpi w tuli, nie gorzej jak w chuście. jesteś z Warszawy? możemy się jakoś umówić, to spróbujesz przed zakupem.
                • monika_kas Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 09.04.13, 10:05
                  fajnie by było przymierzyć synka ale niestety do Warszawy mam daleko, jestem z Elbląga... u mnie nigdy nie widziałam żadnego chustowego ani nosidłowego dzieciaczka.

kurcze próbowałam z chustą, ale to dla mnie za trudne... wiązałam małego w elastycznej nati jak miał 2 miesiące ale było mi ciężko to ogarnąć. a pozatym tak myślę że na wyjazdach lepiej chyba będzie z nosidłem, bo prostsze w zakładaniu...

jestem w zasadzie zdecydowana na tą tulę, tylko pieniędzy narazie brak :(
                  • szelkami Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 09.04.13, 10:25
                    chusty.info/forum/
                    wejdź tu i poszukaj kogoś z Elbląga, tam mnóstwo mam z chustami i nosidłami się udziela. i tam też najdziesz dużo informacji na ten temat. no 400 zł to kawałek kasy, plus taki że naprawdę kiedyś kasa wraca do kieszeni.
    • monika_kas czyli jaka...? 10.04.13, 12:15
      mam ciągle mętlik w głowie...

Jeśli miałybyście wybierać (nie mając możliwości przymierzenia) nosidło dla 8-9 miesięcznego dziecka (synek jeszcze sam nie siedzi, ale mam nadzieję, że lada chwila będzie siedział) pomiędzy: bondolino, tula, a manduca to które byście wybrały?

Pieniądze właściwie się znalazły, więc jestem gotowa do zakupu...

Które z nich na dłużej wystarczy?
      • monika_kas Re: czyli jaka...? 10.04.13, 13:12
        dodam jeszcze tylko, że mój synek jest długi a chudy :) przynajmniej narazie.. (być może to ma jakieś znaczenie)..
        • morai Re: czyli jaka...? 10.04.13, 16:19
          Ja wybrałam manducę.
          Mierzyłam kilka i akurat manduca mi odpowiadała, głównie ze względu na to, że jest cieńsza i przez to lepsza na lato.
          Rozpinany panel też jest bardzo przydatny. Jak wsad chce wyjąć rączki to noszę w zapiętym, a jak wychodzimy na dwór w grubej kurtce to rozpinam.
          Rozmiarowo wg mnie są niewielkie różnice. Pod względem wygody dla mnie różnic też dużych nie było.
      • panna.z.wilka Re: czyli jaka...? 10.04.13, 17:34
        ja wybrałam manduce, nie żałuję.
      • szelkami Re: czyli jaka...? 11.04.13, 08:37
        ja tak ja pisałam, wybrałam tulę bo jest ładna, wygodna i zawsze się sprzeda używana. w drugiej kolejności brałabym pod uwagę manducę. bondolino ze względu na rzep w pasie dla mnie odpada, zwyczajnie wolę klamrę. manduca rzeczywiście chyba będzie lepsza na lato.
      • czerwiec_2012 Re: czyli jaka...? 23.04.13, 09:54
        Ja mam tulę i jestem bardzo zadowolona, podejrzewam jednak, że i bodnolino spełniłoby moje oczekiwania;), generalnie te nosidła są zwyczajnie wygodne i fajne, tulę wybrałam głównie ze względu na urodę. Bodnolino wydało mi się takie "biwakowe", nie wiem, dlaczego kojarzy mi się w plecakiem (może to jakieś doświadczenia z dzieciństwa;)). Ja bym tylko doradziła jednak wziąć coś, co jest zapinane, a nie wiązane, mi jest łatwiej regulować klamry, szczególnie gdy synek się akurat wścieka i wyrywa, dociągam skubańca jednym ruchem ;), a jak już do mnie przylgnie, to zazwyczaj wyłącza syrenę.

Opisałam naszą tulę dość wnikliwie;) na blogu, jeśli masz chęć zobaczyć, to link jest w stopce.
    • afire Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 10.04.13, 16:05
      Hej, ja wlasnie wystawilam swoje bondolino na sprzedaz, zobacz na bazarku:)
      Ja jestem z Pruszcza, ale pochodze z Elblaga. Jakbys chciala i jeszcze nie sprzedam, to moze sie spotkamy w polowie drogi i sobie przymierzysz synka:)
    • morai Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 28.04.13, 17:05
      Wisiadełka i turystyczne w większości.

Proponuję nie sugerować się tym rankingiem.
    • eluni_a Re: jakie nosidło dla 9-miesięczniaka 31.05.13, 14:30

Tez zdecydowanie polecam TULĘ :P
      Nosze już druga cócię :D

I tak jak dziewczyny pisały - płacisz za nowe 420 (za chwilkę - o ile nie juz pojawią się nowe wzory - czytałam zapowiedzi na FB :P)
      A jek będziesz chciała sprzedać to min 300 zł - a używane :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka