17.04.12, 18:30
moj Bazyl od 2 dni ma bardzo cieple uszy,czy powinnam zaczac sie martwic? mierzylam mu temperature ale wyglada na to ze goraczki nie ma,nie wiem czy udac sie z tym do weta czy moze jest to chwilowy objaw i panika nie jest wskazana
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: uszy 17.04.12, 21:08
      Jeżeli uszka nie są zaczerwienione to spokojnie, ale jak się drapie i są zaczerwienione to do weta:). Pozdrawiam Ania
      • adzikkkkk Re: uszy 17.04.12, 21:16
        Zwróc jeszcze uwagę, czy w uszach nie jest mokro i czy nie śmierdzi, jeśli tak to warto się wybrac do weterynarza bo z uszami to poźniej problemy są bo choroba lubi wracać.
        • iwona.jg Re: uszy 19.04.12, 07:59
          a ciepłe uszy to oznaka jakiejś choroby? bez wycieku, nie śmierdzące, nie zaczerwienione... po prostu ciepłe
          • an3czka2 Re: uszy 19.04.12, 10:04
            Powiem szczerze że nigdy nie zwracam uwagi czy są ciepłe:). Po prostu raz w tygodniu czyszczę powierzchownie i z głowy. Jak psinka nie trzepie głową, nie drapie, nie trze o meble głową czy nie ma wycieku, nie są zaczerwienione, nie ma smrodku z uszka to jest okey:) i nie ma potrzeby grzebania w uszach:). Ania.
    • szczykawa79 Re: uszy 19.04.12, 10:44
      uszy mojego Bazyla sa tylko cieple,nie widze zeby sie drapal czy nimi trzepal,po prostu sa bardzo cieple co wydalo mi sie podejrzane gdyz nigdy wczesniej nie mial takich objawow
      • an3czka2 Re: uszy 20.04.12, 13:35
        Myślę że nic mu nie jest:)., sprawdziłam , moje też mają ciepłe uszka. Pozdrawiam Ania.
        • cccykoria Re: uszy 20.04.12, 17:35
          fredi też ma ciepłe a nieraz gorące uszy, często mu " wietrzę" odsłaniając uszko podczas snu:)
          jeżeli nie ma wycieków itp to nie ma czym się martwić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka